05.11.2011-Adıyaman-Van’da yaşanan depremden sonra mağdur olan kardeşlerimize yarım elimizi uzatmak, zor günlerinde yanlarında olmak ve taziyelerimizi bildirmek için Adıyaman’daki Sivil toplum Kuruluşları Platformu Van’a gitti.

Adıyaman’dan Van’a Kardeşlik Kervanı adıyla Adıyaman Valiliğinin, Adıyaman Belediyesinin, işadamları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının büyük katkılarıyla toplanan 22 kamyon ve 7 TIR’dan oluşan yardım konvoyu 28 Ekim günü yola çıkarıldı. Konvoyla birlikte STK temsilcileri ve gönüllü gençler de Van’a giderek orada yapılan yardım çalışmalarına katkı sundular. Ayrıca ilimizdeki STK temsilcileri Van STK’larını ziyaret ederek geçmiş olsun, başsağlığı ve kardeşlik mesajlarını ileterek her zaman için yanlarında olduklarını ifade ettiler.

Adıyaman’dan Van’a Kardeşlik Kervanı’nı organize eden Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına Memur-Sen Adıyaman İl Temsilcisi Gaffari İZCİ vatandaşlarımızın göstermiş oldukları duyarlılık ve dayanışma hassasiyetleri karşısında duygulandıklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Van’da yaşanan ve yüzlerce kardeşimizin hayatını kaybetmesine, binlerce kardeşimizin yaralanmasına ve mağdur olmasına neden olan deprem bizleri derinden üzmüştür. Van’daki kardeşlerimiz sıkıntı içerisinde iken biz yerimizde oturamazdık. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Adıyaman’daki vatandaşlarımızda Van’daki kardeşlerimizin yardımına koştular. İlimizde bulunan Sivil toplum Kuruluşları olarak toplanan yardımları bizzat Van’a giderek teslim ettik. Oradaki kardeşlerimizin acılarına ortak olmaya çalıştık. Allah bir daha böyle musibetler göstermesin inşallah. Başta Adıyaman Valiliği, Adıyaman Belediyesi, İşadamlarımız ve konvoyda yer alan STK’larımız olmak üzere tüm hemşehrilerimize şükranlarımızı arz ediyoruz. Yaşanan acıları paylaşmak ve birbirimize destek olmak adına ortaya konan kardeşlik, birlik ve beraberlikten dolayı Adıyaman’a teşekkür ediyoruz.”

Editör: Adıyaman Haber