SODES KAPSAMINDA 54 PROJENİN PROTOKOLÜ İMZALANDI

GAP kapsamındaki illerde sosyal kalkınmanın gerçekleştirilmesi ve sosyal refahın artırılması amacıyla hayata geçirilen SODES ( Sosyal Destek Projesi) projeleri kapsamında Kalkınma Bakanlığına sunulan ve kabul edilen 54 projenin protokolü imzalandı.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş Başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda yapılan 2012 yılı SODES imza protokolüne Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, İl Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Salman ve diğer sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kalkınma Bakanlığına sunulan 2012 yılı SODES Projelerini değerlendiren Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş,”SODES projeleri kapsamında 2012 yılında Adıyaman’da 513 adet proje başvurusunun yapıldığını belirterek, bağımsız değerlendiricilerin değerlendirmeleri sonucunda 54 adet projenin destek almaya hak kazandığını ifade etti.

   Vali Demirtaş yaptığı açıklamada; “2008-2012 yılları arasında bölgesel kalkınma projelerinin tamamlanması amacıyla GAP Eylem Planı hazırlandığını belirterek, bu kapsamda Valiliklerin doğrudan sorumlu olduğu sosyal ihtiyaçların projeler yoluyla kısa sürede giderilmesi amacıyla Kalkınma Bakanlığı tarafından  SODES’in hayata geçirildiğini, SODES’in üç yıl içersindeki uygulamaları dikkate alındığında, SODES projelerinden en fazla yararlanan kesimlerin ilk ve ortaöğretime kayıtlı öğrenciler ile çocuklar, gençler, kentlerin kenar mahallelerinde yaşayanlar, kadınlar, işsizler ve yoksullar olduğu görülmektedir. Dolayısıyla toplumun dezavantajlı gruplarına devletin şefkat eli ve sıcak ilgisi SODES aracılığıyla ulaştırılmaktadır” dedi.

 GAP Kapsamındaki illerde sosyal kalkınmanın gerçekleşmesi ve sosyal refahın artırılması amacıyla hazırlanan ve ilk kez 2008 yılında uygulanmaya başlayan Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Adıyaman’da 2008 yılında 3 Milyon 865 Bin TL ile 90 projenin hayata geçirildiğini belirten Vali Mahmut Demirtaş, 2009 yılında 129 proje, 2010 yılında 62 proje, 2011 yılında 72 proje finanse edilmiş ve 2008-2011 yılları arasında ilimize toplam 27 Milyon TL kaynak kullandırılmıştır.

Vali Demirtaş, “2012 yılında ilimizde SODES Proje Ofisi aracılığıyla Kalkınma Bakanlığına 513 adet proje başvurusu yapıldığını belirterek, bağımsız değerlendiricilerin değerlendirmeleri sonucunda 54 proje destek almaya hak kazanmıştır. Desteklenen toplam tutar 6 Milyon 980 Bin TL’dir 2012 yılından desteklenen bu projeler istihdam, kültür-sanat, spor ve sosyal içerme türündedir” dedi.

İmza protokolünden sonra Kalkınma Bakanlığı tarafından 13-15 Eylül 2012 tarihleri arasında Malatya’da düzenlenen “2. SODES İyi Örnekler Konferansı ve Fuarı”nda Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından SODES’e sunularak en iyi proje seçilen “Okul Öncesi Dönem Hayatın Temelidir” projesi ile Kalkınma Bakanlığı tarafından ödüllendirilen İl Milli Eğitim Müdürlüğüne plaketini Vali Demirtaş verdi.   

Editör: Adıyaman Haber