19.10.2011-Adıyaman-Türk Kızılay’ı Adıyaman Şubesi tarafından Adıyaman Üniversitesinde düzenlenen ‘Gönüllü Kan Bağışçıları” kampanyasına destek veren Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, kan bağışında bulundu.

18-19 Ekim 2011 tarihlerini kapsayan kan bağışı kampanyası Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Mustafa Vehbi KOÇ Konferans Salonu fuaye alanında düzenleniyor. Akademik ve idari personel ile öğrencilerin ilgi gösterdiği kampanyaya destek vermek için Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ de öğrencilerle birlikte kan bağışına katıldı.

“Gönüllü Kan Bağışçıları” kampanyasında kan bağışında bulunan Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, kan vermenin vücuttan toksinlerin atılıp, hücrelerin yenilenmesini ve hastalıklardan korunmayı sağladığını belirterek: “Kan hücreleri 3 ayda bir yenileniyor. Kan verme, 6 ayda bir gerçekleştirilmeli, böylece vücuttaki toksinler de atıldığı için birçok hastalık önleniyor. Vücuttaki hücreler de yenilenmiş oluyor. Dinimizce de uygun görülüyor, Peygamber Efendimizin de kan verilmesi ile ilgili yönlendirmesi var. Vatandaşlarımızın bu konuda zaten duyarlı ve bilinçli olduklarını biliyoruz. Kan bağışında bulunan öğrencilerimizi de tebrik ediyorum ve kendilerine teşekkür ediyorum. Fırsat bulanların kan vermesi gerekir.  Aslında kan verebilmek de bir mutluluktur çünkü eğer sağlıklıysanız kan verebiliyorsunuz” dedi.

  Türk Kızılay’ı Adıyaman Şubesi Başkanı Bekir UYANIK, Türkiye’de ihtiyaç duyulan kanın önemli bir kısmının düzenlenen kampanyalarla karşılandığına dikkat çekerek, Adıyaman Üniversitesinin her zaman düzenledikleri kampanyalara duyarlılık göstererek destek verdiğini söyledi.

Editör: Adıyaman Haber