Adıyaman Sanayici ve Genç İşadamları Derneği (ASGİAD) Başkanı Mehmet Fatih BİLGİÇ ve Yönetim Kurulu Üyelerini kabul eden Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesinin önemine vurgu yaparak, sanayicilerin kapılarını öğrencilere açması gerektiğini söyledi.

ASGİAD Başkanı Mehmet Fatih BİLGİÇ ve Yönetim Kurulu Üyeleri Adıyaman Üniversitesini ziyaret ettiler. Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, üniversite sanayi işbirliğinin önemine değindi. Adıyaman’da sanayinin gelişmesi için yeni projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. GÖNÜLLÜ, özelikle sanayicinin ihtiyacı olan ara eleman yetiştirilmesinde meslek yüksek okullarının önemli olduğunu vurgulayarak, bu konuda öğrencilerin daha donanımlı olarak yetişmeleri için stajlarının mutlaka sanayi kuruluşlarında yapmaları için imkan sağlanmasını istedi.

Mehmet Fatih BİLGİÇ ise ASGİAD’ın Adıyaman’da sanayinin gelişmesi için bir araya gelen işadamlarından oluşan bir dernek olduğunu, sanayinin gelişmesi için mutlaka üniversite ile işbirliği yapılması gerektiğine kendilerinin de inandığını belirterek, öğrencilere staj imkanı sağlayacaklarını ve bu konuyu çok önemsediklerini ifade etti.

Editör: Adıyaman Haber