29.09.2011-Adıyaman-Adıyaman’da faaliyetlerini sürdüren birçok vakıf temsilcisi, Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan’ı ziyaret ederek, mevcut Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin yerini cami yapımı için tahsis edilmesini talep ettiler.

            Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, vakıf temsilcilerinden oluşan heyet adına konuşan Durak Menzil Kültür, Eğitim ve Dayanışma Vakfı Temsilcisi Muhammet Yalçın, Adıyaman’da büyük bir camiye ihtiyaç olduğunu belirterek, bunun için mevcut otogarın yerinin tahsisi için Başkan Büyükaslan’dan talepte bulundu. Yalçın, Adıyaman’da Süleymaniye, Selimiye, Kocatepe, Sabancı ve Sultanahmet gibi büyük bir camiin yapılmasını arzu ettiklerini dile getirerek, görüşlerini şöyle açıkladı:

“Adıyaman’a yakışır daha modern ve çağın gereklerine uygun bir şehirlerarası otobüs terminali yapacağınızı biliyoruz. Söz konusu terminali yaptıktan sonra mevcut otogarın bulunduğu alana oldukça büyük ve güzel bir mimari özelliği olan camiin yapılmasını arzu ediyoruz. Süleymaniye, Selimiye, Kocatepe, Sabancı ve Sultanahmet gibi bir camiye Adıyaman’ın ihtiyacı var. Otogarın yerini cami yapımı için tahsis ederseniz hepimizi mutlu edersiniz. Düşündüğümüz cami şu anda vefa âleminde bulunan kardeşlerimizin geçmişlerinin ruhlarını şad edecek, yaşayan nesillerimize izzet, şeref ve güzel amel katacak, gelecek nesillerimizin iftihar vesilesi olacak ve bizlerin ruhuna rahmet yağdırmalarına vesile teşkil edecektir inşallah. Bu konuya eğilir gereğini yaparsanız çok mutlu oluruz.”

Vakıf temsilcilerinin hayırlı bir düşünceyle kendisini ziyaret etmeye geldiklerini kaydeden Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, bundan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek; “Dediğiniz yer şu anda otogar olarak ilimize hizmet vermektedir. Mevcut otogar ile Şhell Petrol arasındaki alanın istimlâk edilmesi için bazı çalışmalarımız oldu. Orayı kamulaştırarak alanın tümüne Adıyaman’ımıza yakışır modern bir belediye hizmet binası yapmayı düşünüyoruz. Bununla ilgili meclis olarak karar aldık. Bu niyetle yola çıktık.

Mevcut hizmet binamızın yerini ise, güzel bir meydana dönüştürerek, karşı tarafında bulunan Demokrasi Parkı’na uyum sağlasın istiyoruz. Meydanın altına ise 2 veya 3 katlı bir otopark yapmayı düşünüyoruz.  

Ama siz böyle bir teklifle geldiniz. Şu andan itibaren teklifinizi değerlendirmeye alacağız. Sizlerin talepleri bizim için çok değerlidir. Muhakkak değerlendirmeye alacağız. Takdir edersiniz ki bu konuyu belediyemizin ilgili organlarına taşımamız lazım. İnşallah hayırlı bir karar çıkar. Bu arada Yeni belediye hizmet binası için ayrı bir yer arayışı içine gireceğiz” dedi.    

Editör: Adıyaman Haber