Otogar Projesi bilboardlarda kaldı

Vatandaş otogar ile ilgili 5 yıldır ninni ile kandırılıyor

 

2007 yılından beri yapılması beklenen otogar projesi ninni oldu. Yeni terminal için sert açıklamalarda bulunan vatandaşlar terminalin yapılacağı alanın çevresindeki araziler için rant sağlanmaya çalışıldığını belirttiler.

Mercan Tv kameralarına konu ile ilgili açıklamalarda bulunan vatandaşlar var olan otogarın Adıyaman için bir imaj kaybı olmasına rağmen yetkililerin 5 yıldır proje peşinde koştuklarını söylediklerini ve bu şekilde kendilerini uyuttuklarını söylediler.

 

Otogar ile ilgili görüşlerini dile getiren vatandaşların söylemlerini aynen yayınlıyoruz;

K.L. (44): “ Teminal projesini bilerek doğuya götürerek arazinin otogar projesinin olduğu alanın çevresindeki arazilere fiyatlarını yükselterek birilerine rant sağlamak için olabilir. Çıkar olduğu göz önünde. 4-5 tane milletvekilimiz var ama ne yollarımız yol, ne de şehrimize yakışacak bir otogarımız var. Herşey göz önünde. Bu proje sözü yıldan beridir var. 5 yılı geçen bu proje için kaybedilen zamanın kapatılması artık zor. Maddi çıkar olduğu için yapılması zor gibi. Seçim öncesi, seçim arifesinde belki konuşulur lafı edilir ama bence eskisi gibi devam edecek.”

A.S.(55): “Adıyaman’da bir terminalin olması güzel olur. Bu güne kadar yapılması gerekiyordu. Bir an önce faaliyete geçirilmesi istiyorum. Sadece otogar değil memleketin diğer alanlarda da ilerlemesi için çalışmalar yapılmasını yetkililerden istiyoruz.”

M.D. (50): “Terminalin gecikmesinin sebebi herkesin kendisini düşünmesidir. Ondan dolayıdır ki proje yıllardır billboardlarda kaldı.”

S.Ç. (23): “ Herkesin menfaat beklediği bir proje ise ve başka çıkarlar varsa yeni terminal yapılmaz. Bu belediye başkanı başımızda olduğu sürece Adıyaman’ın gelişmesi zor, söz konu bile olmaz.”

M.Y.(52): “Belediye göreve geldiği günden bugüne kadar memleket için ne ile ilgilendiki otogar ile de ilgilensin. Terminal bence hiç yapılmayacak”

S.A.(20): “Adıyaman’da projeler her zaman yapım ve çizim aşamasında kalıyor. Bu nedenle projelerin uygulanması hayal bence, nedense hep de öyle oluyor. Gidişata bakılırsa yeni otogar için bir ya da bir buçuk yıl daha bekleyeceğimize benziyor. Terminalin hızlandırılması gerekiyor. Terminalin yapılması şehrimiz için güzel olacak. Yetkililerden terminalin bir an önce yapılmasını istiyoruz.

T.E (23): “Bence terminal projemiz ile belediye başkanımız ilgilenmiyor. 2007 yılından beri böyle bir proje var. Başkanın sözünde durması, en azından temellerin atılması gerekirdi. Temeller atılsaydı projenin yapılacağı yönünde umudumuz olabilirdi. Ama proje, plan aşamasında kalıp, uygulaması gerçekleşmiyorsa kimse bir şey beklemesin. 2007 yılından beri bu proje plan çıkarılmışsa ve halen bir şey yapılmamışsa, yapılmıyorsa bu söz değildir. Söz olsaydı en azından temeller atılmış olurdu. Yani diyebileceğimiz proje sözde kaldı. Şu ana kadar temeller atılmamışsa istediği kadar mal mülk sahibi izin versin, nafile.”

Editör: Adıyaman Haber