30.08.2011-Adıyaman-AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, Kâhta’da yoksul vatandaşlarla buluştuğu iftardan sonra son iftarını da bürokratlarla yaptı. İftar yemeğinde konuşan Metiner, Eski Genel Kurmay Başkanı Işık Koşaner’e sert çıktı.

Kâhta’da görev yapan bürokrat ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle iftarda buluşan AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, yeni dönemde Kâhta ve Adıyaman için yapılması gerekenler hakkında istişarede bulundu. Metiner, konuşmasında eski Genel Kurmay Başkanı Işık Koşaner’in ses kaydıyla ilgili de görüşlerini açıkladı.

Metiner, “anamızı da satmayız, vatanımıza da ihanet etmeyiz” diyerek, Koşaner’in gazetecilere yönelik sarf ettiği “analarını bile satıp, haber yaparlar” sözüne sert yanıt verdi.

Metiner, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner`in ses kaydına ilişkin olarak gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Koşaner`in açıklamalarını eleştiren Metiner, "Koşaner`in itiraflarını ben başta olmak üzere, dürüst gazeteciler zamanında söyledi. Şimdi bunlar tek tek ortaya çıkıyor" dedi.

Mehmet Metiner, Koşaner`in gazetecileri ağır bir şekilde eleştirmesi konusunda ise şunları söyledi:

"Koşaner`in, gazetecilere yönelik söylediklerini üstüme almıyorum. Bizler, hiç bir zaman anamızı satmayız, vatanımıza da ihanet etmeyiz. Anasını satabilecekler varsa, Işık Koşaner paşa onu başka yerde arasın. Düne kadar Ordu içindeki darbeci cuntacı Ergenekoncu, eğilimleri eleştiren gazetecileri vatan haini diye suçlayan, orduyu yıpratmakla suçlayan malum gazeteciler içinde tarif ettiği yoksa Ergenekoncu zihniyet darbeci zihniyette hesaplaşan namuslu dürüst gazeteciler analarını satmazlar. Işık Koşaner`in itirafları bir daha gösterdi ki o gazetecilerin yapmış olduğu bütün eleştiriler tamamıyla doğruymuş. "

Metiner, Çukurca`daki saldırıya ilişkin olarak da, "Çukurca`da askerlerimiz, mayın patlaması sonucu yaşamlarını yitirdiler. Dolayısı ile kontrolsüz denetimsiz döşenen mayınlar ciddi bir itibar kaybına yol açıyor. Yani nereye ne şekilde mayın döşediğini bilmeyen subaylarımız varsa bunlar terörle mücadelede nasıl bölgede başarı elde edebilir sorusunu sormamız gerekiyor. Bu ciddi bir öz eleştiridir. Sadece öz eleştiri olarak bakamayız olaya, bunu yapan askerlerimizin ölümüne sebebiyet veren komuta kademesindekilerin de hesap sorulması gerekiyor. Yargı tarafında hesap sorulması gerekiyor. Ordunun yeniden yapılandırılması gerekiyor" şeklinde konuştu.

 

PKK, Ergenekon`un Kürt Ayağıdır

Mehmet Metiner, PKK`nin Ergenekon`un Kürt ayağı olduğunu savunarak, şu görüşleri dile getirdi:

"Türkiye`de Ergenekoncu düzen tasfiye edilirken, vesayete dayalı diktatörlük tasfiye edilirken, PKK`nın silahları demokrasiyi boğacak şekilde konuşturmuş olmasını Ergenekon`PKK ilişkisi bağlımında değerlendirmek istiyorum. Ergenekoncu zihniyet tasfiye edilirken PKK bu derin bağlantının devamı için bunu yapacaktır. PKK silah siyasetini istiyorsa, bu aslında PKK`nın son tahlilde Ergenekon`un kürt ayağını oluşturduğu anlamına geliyor. Demek ki sorunlardan beslenenler çözüme direniyorlar.

Demokrasinin ve hukukun egemen olduğu bir ülkede eğer siz bu süreci sabote edecek bir yönelim içine giriyorsanız, bu sizin aslında derin statükonun bir parçası olduğunu gösteriyor. PKK`nın durduğu yeri ben bu açıdan çok tehlikeli görüyorum. Yani PKK kürtlük vadisinde yeni olan bir örgüt değildir. Kürt sorununun çözümünü öteleyen, Kürt sorununun çözümsüzlüğünü derinleştiren, derin statükonun devamına olanak sağlayan bir yerde görüyorum. Ben bu seviyede PKK`yı izlediği şiddet siyasetiyle Ergenekon`un bu bölgede bir uzantısı olarak değerlendiriyorum. Ayrıca Türkiye`nin bölgede güçlü bir Aktör olmasını istemeyen dış güçlerin de piyonu olarak görüyorum. "

BDP Milletvekili Şerafettin Elçi’yi de eleştiren Metiner, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Devletin şiddetini her seferinde eleştirenler, PKK’nın şiddeti karşısında BDP`lilerin suskun kalması büyük bir çelişkidir. BDP saflarında bugün parlamentoya giren Şerafettin Elçi gibi düşünenler, Öcalan`ın aslında derin devletin bir oyunu olduğunu söylüyorlardı. Öcalan ile PKK`nın derin devletin bir parçası olduğunu söylüyorlardı. Ne oldu da BDP saflarında bu değişiklik oldu. Ne oldu da BDP ve PKK saflarında siyaset yapma ihtiyacı hissettiler. Tam da AK Parti ile Türkiye`de vesayet rejimi sona erdirilmek istenirken, tam da AK Parti eliyle yeni bir anayasa yapmak istenirken, ne oldu da PKK`nın silah şiddetine seslerini yükseltmiyorlar. Bunu çok düşündürücü buluyorum. Şerafettin Elçi, Öcalan- PKK-Ergenekon bağlantısını çıksın tekrar söylesin sorun kendiliğinden çözülür.”

 

Metiner’den Bayram Mesajı

AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, Ramazan Bayramı nedeniyle de iftara katılanların ve tüm Adıyamanlıların Ramazan Bayramını kutlayarak, “Bayramlar, kardeşlik duygularının depreştiği, dostluk bağlarının güçlendiği günler olarak bilinir. Tüm hemşerilerime hayatları boyunca bayram tadında bir yaşam dilerim” dedi.

Editör: Adıyaman Haber