AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, yeni yılda eski acıların yaşanmaması, milletin huzur ve güven ortamında, tam bir demokrasinin nimetlerinden faydalanmasını diledi.

 

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, “2011’i uğurlayıp, 2012’ye ‘merhaba’ diyeceğimiz zamanda çok acılar yaşadık. Yıl boyu yaşadığımız mutluluk ve hüzünlere, Van’da meydana gelen deprem felaketinde, oradaki insanlarımız kaybettik, onların acısını yaşadık. Bu olay, milletimizin birlikteliğini göstermesi açısından da dikkate değerdi” dedi.

 

Metiner, 2011’in son günlerinde Şırnak’ın Uludere ilçesi kırsalında meydana gelen ve 35 sivil vatandaşın ölümüyle sonuçlanan bombalama olayıyla ilgili de şunları söyledi;

 

“Yeni bir yıla adım atacağımız zaman, Şırnak’ın Uludere ilçesi kırsalından gelen, 35 sivil vatandaşımızın ölümüyle sonuçlanan olay, hepimizi derinden üzmüştür. Vefat edenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum.” dedi.

 

Metiner, olayın mutlaka aydınlatılacağını ve sorumluların cezalandırılacağını da belirterek, “Bu bir istihbarat zafiyeti midir, yanlış bombalama mıdır, şu mudur, bu mudur demenin ötesinde, çok ciddi inceleme yapılıp, sorumlular mutlaka cezalandırılmalıdır. Hükümetimiz döneminde böylesine bir olayın meydana gelmesi herkes gibi bizleri de çok üzmüştür. Bu olaydan millet olarak çok büyük acı gördük, büyük dersler de çıkarmamız gerekir. Bu gibi ve bundan önce olan diğer acı olaylar gibi, hepsinin 2011’le birlikte eskimesini ve bir daha gelmemesini umuyorum. Tüm vatandaşlarımın yeni yılını kutluyor, daha özgür, daha demokratik ve daha müreffeh bir 2012 diliyorum” dedi.

Editör: Adıyaman Haber