Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü tarafından hazırlanan `Dünya`da Nemrut, Nemrut`ta Dünya` projesi kapsamında Adıyaman Üniversitesinde Doğu ile Batı, Tanrılarla Dans etkinliğinde Mavi Siyah Flemenko Gurubu ile yine Commagene Krallığının doğduğu, Doğu ile Batının birleştiği topraklarda, İspanyol dansı ve müziği ile birleşti.

 Dünyanın 8. Harikasının Türkiye ve AB Sivil Toplum Diyaloğu-II Projesi “Kültür & Sanat Hibe Programı” kapsamında Adıyaman Nemrut Rotary Derneği tarafından yürütülmekte olan “Dünya`da Nemrut, Nemrut`ta Dünya” projesi 117.100, 80€ luk hibe bütçesi ile Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.

Dünyanın 8. Harikası olarak bilinen, UNESCO tarafından Dünya kültür Mirasları arasında yer alan, devasa kral ve tanrı heykellerinin arasında güneşin doğuşu ve batışının en güzel izlendiği yer olarak bilinen 2206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı Adıyaman Nemrut Rotary Kulübünün hazırladığı AB Projesi ile Dünya’ya açılıyor.

Medeniyetler Güneşin doğduğu topraklardan batıya uzanan bir yoldan Tanrıların Göksel Tahtı ve Nemrut Dağından notalarla yükselerek Avrupa’ya uzanırken, Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen İspanyol Dansçı Ana Llanes’in gösterisiyle Adıyamanlılar ve Üniversiteli öğrenciler keyifli bir gece yaşadı.

İlk kez Flamenko dansı izleyen Adıyamanlılar ve Adıyaman Üniversitesinde okuyan öğrenciler AB Projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlik sayesinde keyifli bir gece yaşadıklarını ifade etti.

Ankara`da konser amaçlı kurulan Mavi Siyah Flamenko grubu, büyük bölümü grubun kurucusu ve solist gitaristi olan Ceyhun Güneş`in bestelerinden oluşan bir repertuarı seslendirerek Adıyaman’da İspanya’dan Falemnko rüzgarı estirdi.

Adıyaman Üniversitesinde okuyan öğrencilere gündüz workshop yapan grup, İspanyol müziği ve dansı hakkında bilgiler verdikten sonra gece Adıyamanlılara ve öğrencilere keyifli bir gece yaşattı.

Mavi Siyah Flemenko Gurubu üyelerinden Gitarist Ceyhun Güneş, Anadolu’nun her yerinde olduğu gibi Adıyaman’da konsere olan ilgiden memnun olduğunu söyledi.

Adıyaman’a tekrar gelmek istediklerini ifade eden Güneş;”İzleyicinin ilgisinden çok memnun kaldık. AB Projesi kapsamında hazırlanan bu proje ile sürece katkıda bulunmaktan çok memnun olduk” dedi.

Mavi Siyah Flamenko Grubu Gitaristi ve Solisti İlhan Burak Altuni ise, Dünyanın ve bizim en büyük değerlerimizden biri olan Nemrut Dağını tanıtmak için Adıyaman’da olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek şöyle konuştu:

“Biz burada sadece Flamenko yapmadık. Kendi toprağımızdan ve ruhumuzdan esintileri de İspanyol müziği ile karıştırdık. Avrupa Topluluğu üyesi bir müzikle izleyicilere sunmaya çalıştık. Bu sunum Doğu insanının çok sıcak bir ilgisiyle karşılandı. Bizler her zaman olduğu gibi burada ve bu bölgede olmaktan çok mutluyuz.”

Mavi Siyah Flamenko Grubu dansçısı Ana Llanes ise:”Çok güzel bir gösteri oldu. Herkes çok beğendi ve bundan mutluluk duyuyoruz. Doğu insanları ve buralar çok güzel. Geçen sene Gaziantep’te bir gösterimiz oldu ve doğu insanları tıpkı İspanyollar gibi ve kendimi evde gibi hissediyorum” dedi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen gösteriye Adıyaman Vali Vekili Yakup Güney, Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Başkanı Yaşar Koca, Rotaryenler, öğrenciler ve akademisyenler katıldı.

Mavi Siyah Grubunun Flamenko gösterisinin ardından Vali Vekili Yakup Güney grup üyelerine teşekkür plaketleri takdim ettikten sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: Adıyaman Haber