10.07.2011-(Adıyaman)-Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren konservatuarda, 3 ay sürecek olan yaz kursları açılışı yapıldı. 

Öğrencilerin yaz tatillerini daha verimli geçirmeleri amacıyla düzenlenen kurslara ilgi yoğun oldu. Açılış nedeniyle konservatuarda düzenlenen programa Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, kurs hocaları, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı. 190 öğrencinin kayıt yaptırdığı kurslarda; bağlama, keman, ney, ud, resim, gitar ve halkoyunları branşlarında eğitim verilecek. Kurslardan memnun olduklarını ifade eden öğrenci velileri, bu vesileyle çocuklarının hem sokaklardan kurtulacaklarını, hem de ilin kültürüyle tanışacaklarını dile getirerek, Başkan Büyükaslan’a emeğinden dolayı teşekkür ettiler.

Programda kısa bir konuşma yapan Başkan Büyükaslan; “İlimizin kültürünü yaşatmak, nesilden nesile aktarmak amacıyla kısa bir süre önce kentimize bu güzel konservatuarı kazandırdık. Konservatuarımızda uzman hocalar gözetiminde farklı branşlarda eğitimler veriliyor. Bu arada okulların tatile girmesiyle birlikte geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin de yaz tatilini değerlendirmeleri düşüncesiyle 3 aylığına ücretsiz kurslar açmayı düşündük. Bu vesileyle geçtiğimiz günlerde konservatuarımız kayıtları almaya başladı. Bugün yaz kurslarımızın açılışını yapıyoruz. Buradan eğitim alacak olan öğrencilerimizin kültürümüze önemli ölçüde katkıda bulunacaklarına inanıyorum” dedi.

Programın sonunda Türk Halk Müziği hocası Mustafa Çiftçi ve ekibi tarafından katılımcılara doyumsuz bir müzik ziyafeti verildi.

 

adıyaman- www.adiyamanlilar.net

 

 

Editör: Adıyaman Haber