27.05.2011-(Çelikhan)-Çelikhan Kaymakamı Murat Uz, Çelikhan’a bağlı Pınarbaşı Beldesi ile İzci ve Yeşilyayla köylerinde ikamet eden 5 engelliye 6000TL değerinde medikal malzeme yardımında bulundu.

            Çelikhan Engelli Koordinasyon Birimi ve Çelikhan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliği neticesinde yapılan saha ziyaretleriyle ihtiyaçları tespit edilen Pınarbaşı Beldesi ile İzci ve Yeşilyayla köylerinde ikamet eden 5 engelliye maliyeti 6000TL olan 5 işitme cihazı, 1 havalı yatak, 1 baza yatak Kaymakam Murat Uz tarafından bizzat mahallinde teslim edildi.

Çelikhan’a bağlı Yeşilyayla köyünde engelli bir aileyi ziyaret ederek 2 işitme cihazı ve 1 havalı yatak yardımı esnasında bir açıklama yapan Kaymakam Murat Uz şunları kaydetti:

            “Ziyaret ettiğimiz 4 kişilik ailenin 3’ünün engelli olduğu, aile reisinin hem engelli hem de yatalak, anne ve kızının ise işitme engelli olduğunu gördük. Özellikle 20’li yaşlardaki kızımızın bugüne kadar protez kullanmadan yaşaması gerçekten çok üzücü. Engelli Koordinasyon Birimi ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliğiyle bu vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını belirleyerek süratle tedarik etmeye başladık ve bugün burada bu ailenin ihtiyaç duyduğu 2 işitme cihazı, 1 havalı yatak ile 1 baza yatağı vermenin mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz. Geç de olsa genç kızımız bundan böyle konuşmaları daha iyi anlayacak, doğanın rahatlatıcı seslerini ve tehlikeleri yeniden işitebilecek ve dolayısıyla yaşam kaliteleri artacaktır.”

 

             Haber: Çelikhan Kaymakamlığı Basın Bürosu

Editör: Adıyaman Haber