01.08.2011-(Adıyaman)-Adıyaman Milletvekili Murtaza yetiş,Adıyamandaki Sivil Toplum Kuruluşlarıyla bir araya gelerek memleketin artık kangrene dönen sorunlarını masaya yatırdı.

 

Milletvekili seçildikten hemen sonra işe koyulan Dr Murtaza Yetiş, vekilliğinin ilk 50 gününde gerek vatandaşlar arasında ve gerekse kamu kurum ve kuruluşları nezdinde araştırmalar yaparak kentin sorunlarını bir bir belirledi.

 

Çiçeği burnunda milletvekili, memlekette yıllardır çözüm bekleyen sorunların aslında büyük bir bölümünün kentin kendi içinde çözülebileceğini tespit etti. 

 

Dr. Murtaza Yetiş, araştırmalar neticesinde yaptığı tespitlerin ardından önceki gün, Adıyaman’daki Sivil Toplum Kuruluşlarıyla bir toplantı yaptı.

 

Adıyamanlılar için TPAO tesislerinde biraraya gelen 50`ye yakın STK temsilcisi ile milletvekili Dr Murtaza Yetiş, burada memleketin sorunlarının çözümü için 2 saati aşkın bir süre beyin fırtınası yaptı.

 

Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş toplantıda önce STK temsilcilerinin memleketle alakalı görüşlerini dinledi.

 

-SULAMA SUYU PROBLEMİ EN KISA SÜREDE BİTİRİLECEK-

Toplantıda söz alan Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Adıyaman`ın en büyük sorununun sulama problemi olduğunu belirtti. STK`lar, Tarıma dayalı bir ekonomisi olan kent için tarım girdilerinin azaltılması ve sulama probleminin çözülmesinin hayati önem taşıdığını vurguladı.

STK temsilcilerinin söylediği her şeyi tek tek not alarak dinleyen Ak Parti Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş, yapımı devam eden Koçali Barajının çok kısa sürede tamamlanarak çiftçilerin hizmetine sunulacağını belirtti.

 

Koçali Barajının kentin sulama problemine büyük ölçüde çözüm olacağını anlatan Dr. Murtaza Yetiş ayrıca çiftçilerimizin sulama amaçlı kullanmaları için Adıyaman genelinde çok sayıda göletler yapılacağı müjdesini verdi.

 

-MUAZZAM BİR TESİS YAPILACAK-

Sivil Toplum Kuruluşlarının bacasız sanayi olarak adlandırılan turizm konusundaki görüş ve şikâyetlerini de dinleyen Ak Parti Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş, STK`ların kentin en büyük turizm bölgesi olan Nemrut ilgili endişelerine de yanıt verdi.

 

Dr. Murtaza Yetiş, Nemrut Dağında ki bekleme yerinin yıkılarak onun yerine 800 metre aşağıda 2000 metre kapalı alanı olan bir tesisin yapılacağını söyledi.

 

-NEMRUT DAĞINA RAYLI SİSTEM-

Milletvekili Yetiş, yapılacak tesisten heykellere kadar olan bölüme ise raylı bir sistemden kral yolu yapılacağını açıkladı. Raylı sistem üzerindeki vagonları katırların çekeceğini anlatan Yetiş, bu sistemin dünyada ilk olacağını vurguladı.

 

Nemrut`un sadece dağın tepesindeki heykellerden ibaret olmadığını, cendere, karakuş tepesi ve Kâhta kalesi gibi eserlerin bütün olarak bir turizm havzası olduğunu belirten milletvekili Yetiş, Nemrut elden gidiyor safsatalarına kimsenin aldırış etmemesini istedi.

 

-HERKES ÜSTÜNE DÜŞENİ YAPACAK-

Ak Parti Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş, ayrıca kentteki her kesimin biraraya gelerek gelecek turistlerin Adıyaman’da üç gün kalmasını gerektirecek alt yapının sağlanması gerektiğini belirtti.

Milletvekili Yetiş, sivil toplum örgütlerinin bir platform altında biraraya gelerek memleketle alakalı sorunların belirlenmesi ve çözümü konusunda çalışmalar yapması gerektiğini belirtti. Sivil toplum kuruluşlarının yapacağı her türlü çalışmaları dikkatle inceleyeceklerini söyleyen Dr. Murtaza Yetiş, STK`lar bizim rehberimiz olsun istiyoruz” dedi.

 

Eğitimden Demiryoluna, yarım kalan projelerden bürokrasiye onlarca sorunun masaya yatırıldığı Milletvekili STK buluşmasında, konuşulanların  havada kalmaması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiği konusunda sonuç çıktı.

 

-STK`LARDAN RAPOR BEKLİYORUZ-

Toplantı sonunda sivil toplum  kuruluşlarının önümüzdeki dönem içinde Adıyaman’la alakalı araştırmalar yapıp, raporlar hazırlaması, Ak Parti Milletvekili Murtaza Yetiş`in ise yapılacak bu raporları en hızlı şekilde değerlendirmeye alarak memleketin sorunlarının çözümü konusunda çalışmalar yapması sonucu çıktı.

 

Adıyaman için bir araya gelerek beyin fırtınası yapan STK temsilcileri ile Ak Parti Milletvekili Murtaza Yetiş`in belirli periyodlarda tekrar toplantılar yapacağı açıklandı.

Editör: Adıyaman Haber