Kamuoyunca bilindiği üzere ilimizde bir adli tıp uzmanının bulunmaması özellikle adli ölüm vakalarında vatandaşlarımızın mağduriyetine sebep olmakta, cenazelerin otopsi amacıyla civar illere gönderilmesi halkımızı tedirgin etmekteydi.

 

                        Milletvekillerimiz ve teşkilatımızın gayretleri ile bu sorun çözülüyor. Bu sene sonunda yapılacak kura yoluyla atama ile görevlendirilecek 2 adli tıp uzmanından birisi Adıyaman’a atanacak. Atanan uzmanın başlaması ile de adli tıp konularında ilimizde de faaliyet gösterilmeye başlanacak. Bu şekilde artık adli konularda vatandaşlarımız ilimizde hizmet almaya başlayacaklar. Özellikle şüpheli ölüm vakalarında yapılacak işlemler için dışarıya gitme gerekliliği asgariye indirilmiş olacak. Daha ileri tarihlerde kurulması için çalışmalarımızın devam ettiği otopsi merkezinin kurulması ile birlikte de sıkıntılarımız sona ermiş olacaktır.

 

                        Bu hizmetin ilimize kazandırılmasına vesile olan başta milletvekillerimiz olmak üzere bütün ilgililere teşekkür ediyorum. Tüm halkımıza selam ve saygılar sunuyorum.

 

 

 

 

                                                                                            İbrahim Halil FIRAT

                                                                                                    AK Parti Adıyaman İl Başkanı

Editör: Adıyaman Haber