Rahmetli Hüseyin Aslan’ın ölümünün 3. yıldönümünü münasebetiyle anma programı ve adına çıkarılan kitabın imza töreni yapıldı.

Adıyaman Belediyesi Konferans salonunda yapılan anma ve imza programına Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Eski Milletvekili Ahmet Çelik, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Basın Mensupları, Sağlık Çalışanları, Aslan ailesi ve akrabaları katıldı.

Programda Aslan ailesi adına bir konuşma yapan Rahmetli Hüseyin Aslan’ın Ağabeyi Malatya Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Cemal Aslan; “Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar günü. Ancak biz Aslan ailesi olarak 8 Mart’ı hüzün günü olarak değerlendiriyoruz. Hüznümüzün bir nedeni var. Aslan Hüseyin’in sabrı konusunda siz değerli dostları bize katkı sağlıyorsunuz. Aslan ailesi adına hepinize hoş geldiniz diyor saygılarımla selamlıyorum. Hüseyin’i tek kelimeyle kitabın adını taşıyan ‘Aslan Hüseyin’ ve fotoğrafında gülümseme, iyiliksever, mert, dürüst hiç kimseyi incitmeyen bir yapıya sahipti. Kardeşimizle gurur duyuyoruz. Ruhu şad olsun mekanı cennet olsun” dedi.

 

Gazeteci-Yazar Kerim Baydak;

Ölümünün 3. yıldönümü münasebetiyle bugün burada toplanan tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum. Hüseyin Aslan’ı anlatmak aslında çok zor. Bunu bir nebze olsun hazırlamış olduğum biyografi kitabında anlatmaya çalıştım. Bu kitabı sizlerle buluşturma gayretine girdim. Aslan ailesinin bana vermiş olduğu bu fırsattan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum ve bu çorbada benim de bir tuzum olmuşsa kendimi bahtiyar hissedeceğim.

 

Gazeteci-Yazar Necati Atar;

Ben öncelikle gazeteci ağabeyimiz hissiyatların altından böyle bir çalışma yaptığı için kendilerine teşekkür ediyorum. Bir çok vefat eden arkadaşımız ile ilgili yazılar yazdım. Hüseyin Aslan’ın vefatından sonra da yazmıştım. Hüseyin ile ilgili duygularımı o zaman yazdığım “Hüseyin’in ardından” başlıklı yazımda belirtmiştim. Kendisine tekrardan Allah’tan rahmet kederli ASLAN ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum, mekanı cennet olsun.

 

AGC Başkanı Zeki Dişkaya; “Bazı anlar olur konuşmakta zorlanırsınız. Benim ender yaşadığım o psikolojik durumlardan birini yaşıyorum. Onun için konuşmamda sürçü lisan olursa affedin. Ben öncelikle Kerim Baydak ağabeyimize bu güzel çalışmasından dolayı kalbi duygularımla teşekkürü bir borç biliyorum. Hüseyin Kirvem ile ilgili hayatı ile ilgili kalıcı bir eser yapan herkese teşekkür ediyorum. Hüseyin kirvem ile ilgili nereden başlasam, ne desem inanın zorlanıyorum. Ancak değerlerin ayaklar altına alındığı maalesef  çok farklı boyutlarla beşeri münasebetlerin hakim olduğu günümüzde Hüseyin Aslan kirvemin kıymetini çok daha iyi anlıyoruz. Mekanı cennet olsun. Allah nur içinde yatırsın. Kalbi insan sevgisi ile, kalbi Allah korkusu ile dolu evliya gibi, veliyullah gibi bir insandı. Takdir-i ilahi. Belki de Cenab-ı Allah bu berbat düzenin içinde “yeter burada çok fazla kalma” dedi, aramızdan çekip aldı. Cenab-ı Allah’tan rahmetler diliyorum. Kirvelerime de kolaylıklar diliyorum. Hüseyin kirvem Adıyaman’da iyiliği dokunmayan kimsenin olduğunu sanmıyorum. Kimsenin kalbini kırdığına şahit olmadım. Çok farklı bir insandı. Çok merhamet dolu bir insandı. Tekrardan kirvemi rahmetle anıyorum. Mekânı cennet olsun inşallah.

 

HAS Parti Merkez İlçe Başkanı Mahmut Karaman; “Hüseyin Aslan Gergerliydi. Gerger’imizin yapısı bellidir. Gerger’imiz Türkçe, Kürtçe, Zazaca olmak üzere üç dil konuşuyor. Hüseyin Aslan Türk, Kürt, Zaza ayrımı yapmaksızın herkesin önüne düşüp kapı kapı hastaları gezdirip tüm gelen o insanlarımızın derdine derman oluyordu. Gerger’de aileler arasında kavgalar olurdu. Hüseyin Aslan demezdi ki bu bize oy vermiş, bu vermemiş, bu bizimle beraber olmuş, şu bizimler beraber olmamış. Herkesin derdine derman olan bir Hüseyin Aslan vardı. Hüseyin Aslan’ı benden daha iyi bilmiş olmasaydınız bu salonu doldurmazdınız. Kerim Baydak ağabeyimden de onunla ilgili yazıları tek tek yazıp kitaba dönüştürdüğü için kendisinden Allah razı olsun. Hem Gerger, hemde Aslan ailesi adına hepinize tekrardan teşekkür ediyorum.

 

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Zülfikar Işık; “Hüseyin Aslan ile 10 yıllık bir mesai arkadaşlığımız oldu. Bu süre bir kişiyi tanımak için yeterli zannediyorum. Peygamber Efendimiz bir hadisi Şerifinde insanları tanımak için onunla yolculuk yapmak, komşuluk yapmak, maddi alışverişte bulunmak hususları kişiyi tanımak için yeterli denilir. Beraberliğimiz esnasında hemen hemen tüm bunlar gerçekleşti ve detaylı bir şekilde tanıdım. Hüseyin Aslan Adıyaman’da Gergerlilerin temsilcisi konumundaydı. Gergerliler gerek hastanede gerekse de başka kurumlar da  ne gibi sıkıntıları var ise hemen başvurduğu ve mutlu bir şekilde ayrıldığı yanından ayrıldıkları kişiydi. Hem çalışkanlığı hem de özverisiyle hastane de tüm personel tarafından sevilen ve takdir edilen bir arkadaşımızdı. Kendisinden biz çalıştığı süre içerisinde memnunduk. Hastane de hangi durumda bir sıkıntımız olsa joker personelimizdi. Sosyal bir insandı. Hastanemizin bir nevi basın temsilcisiydi. Hastanemizin tanıtılması, çalışmaların anlatılması noktasında oldukça faydasını görüyorduk. Toplumda bu kadar sevilen bir kişinin anılması ile ilgili olarak herkesin bu derece karşılıksız sevgi duygularını belirtmesi ayrıca takdire şayandır.

 

Araştırma Hastanesi Kurucu Başhekimi Dr. Mehmet İnan; “Bir laf var; söz uçar yazı kalır. Hüseyin Aslan gönlümüzde her zaman. Kerim Baydak ağabeyimize böyle bir esere vesile olduğu için teşekkür ediyorum. Haseyin Aslan’ı sağlık camiası olarak tanıdık. Örnek bir insandı, örnek bir sağlık çalışanıydı. Örnek bir idareciydi. Sadece Gerger’in değil, tüm Adıyamanlıların gönlünü kazanmış bir insandı. Sanki daha dün kaybettik gibi yüreğimizde taşıyoruz. Allah rahmet eylesin. Yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Böyle insanları yaşatmamız gerekiyor. Böyle insanları toplumda örnek insan haline getirmemiz gerekiyor.

 

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Emin Taş; “Bugün çok farklı duygularla buradayım. Kerim Baydak ağabeyimin büyük emeklerle bugün bizlerle buluşturduğu eserinde duygularımı paylaşmak istiyorum. Hüseyin dostumuzdu öyle de kalacak. Saf, duru ve temiz kişiliği ile zihinlerimizde yer edinen merhum kardeşimizi gün geçtikçe daha çok özlüyor ve eksikliğini hissediyoruz. Olduğu gibi görünen, yaşam çizgisinde zikzaklara yer vermeyen dosdoğru bir Hüseyin. Birlikte çalıştığımız Sağlık Ocağı döneminden itibaren görev ve sorumluluklarını bilen, uhdesine verilen işi takip edip en iyi şekilde sonuçlandıran, çalıştığı kuruma artı değer katan bir kardeşimizdi. Daha sonra Müdür Yardımcısı olarak çalıştığı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde rutin işleri yanı sıra halkla ilişkiler konusunda örnek teşkil edecek çalışmalar yaptı. Sorun çözen ve yardımsever kişiliği ile hastanemizin âdeta halkla ilişkiler sorumlusu gibi çalıştı. Sıkıntılı insanların yardımına koşan, bunu bir külfet değil, âdeta görev bilen ve bundan haz alan bir kardeşimizdi. Tevazu ve alçakgönüllülüğü şiar edinmiş, saygıda kusur etmeyen, biraz mahcup ama gördüğü herhangi bir haksızlık karşısında soyadı gibi aslan kesilen bir Hüseyin. Takdir-i ilâhî ne yazık ki onu genç yaşta aramızdan ayırdı. Rabbim mekânını cennet eylesin. Eksikliğini yüreğimizde hissediyoruz. İnanıyorum ki onu tanıyan herkes, bu duyguları taşımaktadır. Rabbim bu nitelikteki insanların sayısını arttırsın.

Bugün burada Hüseyin’i anma adına burada bulunduğunuz için kurumum adına sizlere teşekkür ediyorum.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan; “Üstat Necip Fazıl’ın güzel bir sözü var. diyor ki:; “Însanlar ismi ile müsemma. Kardeşimizin ismi Hüseyin. Hüseyin güzel demektir. Resulullah’ın torunu, Kerbala şehidi, şehitlerin efendisi, onun da ismi Hüseyin. Hz. Ali’nin diğer ismi Aslan’dır. Allah’ın Aslanı. Ne güzel bir tevafuk. Vefat ettiği günün gecesi Kandil gecesiydi. Kandil inancımızda ve toplum hayatında önemli bir yeri olan, Cenab-ı Allah tarafından kutsal sayılan bir gece. Işık gecesi, nur gecesi, ibadet gecesi. Bütün güzelliklere bakıyoruz hep yan yana geliyor. Ben Hüseyin kardeşimizi yaklaşık 20 yıl önce tanıdım. Öyle bir vukuumuz oldu ki abi kardeş gibi olduk. Öz kardeşten öteye bir diyalog. İçten samimi bir insandı. İnsanlara baktığı zaman onlara bir sıcaklık verirdi. Gözlerinin içi gülen ve insanlara pozitif enerji veren ve güven veren bir insandı. Ara sıra gelir “Abi böyle bir mağdur var buna yardım etsek” derdi, peki derdim. Tabi bütün nefisler ölümü tadacaktır. Er veya geç, ölüm kapımıza dayanacaktır. Biz bilemeyiz yaratanın takdiri o. Hiç kimse yaratan kadar yarattığını sevemez. Güzel bir söz var; “Baki kalan bu dünya da hoş bir sedadır.” Ne mutlu Hüseyin’e ki hepimizin gönlünde taht kurmuş, bu kubbede bize bir seda bırakıp Hakk’ın huzuruna girmiştir. Hüseyin kardeşimizi gelecek nesillere örnek insan olarak aktarmak üzere biyografisini yazan Karim Baydak kardeşime de teşekkür ediyorum. Allah tekrardan rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. ”

 

Program sonunda bir ASLAN ailesi adına bir teşekkür konuşması yapan İbrahim Aslan; “

“Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Hüseyin ağabeyimin vefatından sonra, ağabeyimin biyografisinin kitaplaşması için emek veren, zamanı veren, meslektaşım Kerim Baydak’a da ailem adına teşekkür ediyorum. Kitaba bizim aile olarak hiçbir şekilde müdahalemiz, yönlendirmemiz olmadığı için unuttuğumuz bilgisini almadığımız, kendisine ulaşamadığımız tüm dostlarımızdan özür diliyoruz. İkinci baskısı da yapılacak inşallah o arkadaşların da düşüncelerini alacağız. Ayrıca bu günde bize bu konferans salonunu tahsis eden Belediye Başkanımıza, tüm katılımcılara teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.

Program sonunda katılımcılara teşekkür eden Metin Harıkçı ise, yeni yapılan 400 yataklı devlet hastanesinin her hangi bir birimine Hüseyin Aslan isminin verilmesi temennisinde bulunarak, Rahmetli Hüseyin Aslan’a Allah’tan rahmet kederli Aslan ailesine ise bir kez daha başsağlığı diledi.

Konuşmaların ardından Gazeteci-Yazar Kerim Baydak tarafından hazırlanan ‘ASLAN HÜSEYİN’ adlı kitap Kerim Baydak tarafından imzalanarak davetlilere hediye edildi.

 

Editör: Adıyaman Haber