19.09.2011-Adıyaman

Kasım ayında gündüz uçuşları yapılacak

Havaalanında erken sefer

 

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Adıyaman Havaalanının planlanandan önce hizmet vereceğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Adıyaman Havaalanı inşaatında incelemelerde de bulunan AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, uçakla seyahat etmek isteyenlerin sıkıntı çekmemesi için görüşmeler yaparak, olumlu sonuca gidildi.

Adıyaman Havaalanı, pist bakım ve onarımı nedeniyle hava trafiğine 15 Haziran 2011 tarihinden bu yana kapalı olması nedeniyle Adıyaman’a gelenler ve Adıyaman’da Ankara ev İstanbul üzeri yolculuk yapanlar sıkıntı çekiyordu.

31 Aralık’a kadar hava trafiğine kapalı olacağı duyurulan havaalanının, eski binası ve pistiyle vatandaşların hizmetine daha erken açılması için girişimlerde bulunan AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Devlet Hava Meydanları Genel Müdürü Orhan Birdal’la görüştü.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Adıyaman Havaalanındaki yeni çalışmalar devam ederken, ışıklandırma tamamlanana kadar gündüz uçuşlarının yapılacağını, ışıklandırma tamamlandıktan sonra da gece uçuşuna da açılacağını söyledi.

Kasım ayında, eski binada Adıyaman Havaalanı, yolculara hizmet verecek. Işıklandırmanın tamamlanmasıyla da, Aralık ayı sonu itibariyle gece uçuşlarına da açılacak havaalanı, yeni ve modern görünümüyle hizmet vereceğini söyleyen Metiner, “Uçak yolculuğu yapan hemşerilerimizin ve ilimize gelen misafirlerin kolay ulaşımını sağlamak için böyle bir ara formül bulundu. Sayın Genel Müdürümüz Orhan Birdal’a teşekkür ediyorum. Bu şekilde, vatandaşlar, çalışmaların tümden bitmesini beklemeden, yolculuk yapabilecekler” dedi.

 

Adıyaman Hava Alanı Hakkında Kısa Bilgi

Adıyaman Hava Alanı 1998 yılında hizmete girdi. Şehir merkezine 21 km mesafede olan havaalanı, hizmete girdiği ilk yıllarda başlayan tarifeli Ankara-Adıyaman / Adıyaman - Ankara seferleri 28 Mart 2001 tarihine kadar düzenli olarak devam etti.

Bu tarihten itibaren meydan hizmete açık olmasına rağmen, Türk Hava Yolları tarafından düzenlenen tarifeli seferler durduruldu. Dört yıl tarifeli sefer düzenlenmeyen meydan, Ulaştırma Bakanlığı’nın bölgesel havacılığın geliştirilmesi için uygulamaya geçirdiği projeyle birlikte, 2005 yılında THY’nin Ankara-Adıyaman/ İstanbul-Adıyaman seferleri ile tekrar düzenli trafiğe kavuştu.

 

Terminal yenileniyor

Adıyaman Havaalanı eski terminal binası, klasik bir tasarıma sahip. 15 Haziran’da yer teslimi gerçekleştirilen inşaatın 15 ayda tamamlanması planlanıyor. 26 milyon liraya mal olacak terminal binası, yıllık 300 bin yolcu kapasitesinden, 1.5 milyon yolcu kapasiteye çıkarılacak.

Zemin kat alanı: 14 bin 364 metrekare, 1. kat alanı 6 bin 466 metrekare, Terminal otopark kapasitesi 275 otomobil, 9 midibüs, 6 otobüs, VIP salonu 480 metrekare, Check-in salonu 2 bin 267 metrekare, Check-in bankosu 14 adet, Self check-in 2 adet, Kiosk self check-in 3 adet, Acente bankoları 10 adet.

Editör: Adıyaman Haber