25 Nisan 2014 Cuma 02:57
683 Okunma
Has Parti Seçim İşleri Başkanlığı Basın Açıklaması

Asgari ücretin üstünde bir ücret alınmayacağı gibi, aday adaylarına başkaca bir külfet de yüklenmeyecektir. Siyasetti gençlere, kadınlara ve engelli yurttaşlarımıza açmak için Genel Merkezimiz ayrıca kriterler belirlemiştir. Buna göre 30 yaşın altında aday olan hiç aday adayından başvuru ücreti alınmayacaktır. Yani gençlerimiz HAS PARTİ ’ ye ücretsiz olarak başvurabilecektir. Kadınlar ve engellilerden sembolik olarak asgari ücretin yarısı kadar bir başvuru ücreti alınacaktır. Milletvekili sayısı 5 ve yukarısı için Genel Merkezimiz bir adayın mutlaka kadın aday olmasını mecburi kılmıştır. Adıyaman ilimiz de bu kritere girmektedir.  Bu noktada partimiz pozitif ayrımcılık uygulayacaktır.

Siyasette bir ilki gerçekleştiren Partimiz, aday adayları ile “adaylık sözleşmesi” imzalayacaktır. Buna göre seçim sürecinde hiçbir HAS PARTİ ’ li aday başkası yani rakipleri aleyhine kesin ve doğrulanmamış bir iddiayı dile getiremeyecektir. Yine bu sözleşme gereği HAS PARTİ adayları insanların ekmeğini ve hürriyetini teminat altına almayı siyaset yapmasının tek nedeni saymalıdır. Bu sözleşmeye göre seçim çalışmalarını yönetecektir.

HAS PARTİ olarak herkese kapımız da gönlümüz de açıktır. Seçim sürecinin ilimize hayırlar getirmesini diliyor tüm yurttaşlarımızı HAS PARTİ saflarına davet ediyoruz.

Av. Osman Yılmaz Çerçiler

HAS PARTİ Seçim İşleri Başkanı

Avatar
Adınız
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
<strong>Dikkat!</strong> Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.