Adıyaman’da, çöp konteynırların çevresine ve boş alanlara çöplerin dökülmesini önlemek amacıyla çöp dökülen alanlara uyarı tabelaları monte ediliyor. 

Çöplerin gelişigüzel alanlara dökülmemesi için Adıyaman Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından birçok adrese tabela dikildi. Çevre bilincinin geliştirilmesi bakımından yürütülen bu çalışmaların çöp dökülen alanların tümünde yapılacağı belirtildi. Tabelaların üzerinde “Çöp ve Moloz Dökmek Yasaktır. Dökenler Hakkında 5326 Sayılı Kanuna Göre Yasal İşlem Yapılacaktır” uyarısı bulunuyor. Tabela diken ekipler, çalışmalarını izleyen vatandaşlara çöplerin konteynırlara atılması gerektiğini ve gelişigüzel atılan çöplerin hem görüntü hem de sağlık açısından tehlike oluşturduğunu söylediler.

            Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, bazı vatandaşların gelişigüzel çöp atarak çevreyi kirlettikleri, bu tür olumsuzlukların önüne geçilebilmesi için herkesin duyarlı olması gerektiği belirtilerek; “Bu tür görüntüler hem ilimizi kirletirken hem de çevreye hastalık yaymaktadır. Vatandaşların çevreye karşı duyarlı olmaları gerekmektedir. Çevre duyarsızlığı nedeniyle belediye sınırları içerisinde çirkin görüntüler yaşanıyor. Gelişi güzel çevreye dökülen atıklar görsel estetiği bozduğu gibi, toplum sağlığını da ciddi şekilde tehdit ediyor. Bu şehir hepimizindir. Her vatandaşımızın temizlik ve çevre konusunda duyarlı davranmasını bekliyoruz

Bizler belediye olarak her zaman çöplerin zamanında alınmasına özen gösteriyoruz. Ne yazık ki bazı vatandaşlarımız çöplerini çöp konteynırların çevresine gelişigüzel atmaktadırlar. Bilinmesi gerekir ki burası bir büyük kent. Vatandaşlarımızın bu konuya daha özen göstermesini istiyoruz. Adıyaman’da yaşayan her vatandaşın bu kenti sahiplenmesi ve duyarlılık göstermesi gerekmektedir. Çocuklarımızın geleceği için özen göstermeliyiz. Yaşanılabilir bir kent için el ele çalışmalı, bütün güzellikleri herkesin gözleri önüne sermeliyiz. Kentlilik bilinciyle hareket etmeliyiz” denildi.

Editör: Adıyaman Haber