31.07.2011-(Adıyaman)-12-15 Temmuz tarihlerinde Manisa’da gerçekleştirilen güreş şampiyonasına katılarak, Türkiye ikincisi olan Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Güreş Eğitim Merkezi sporcusu Şerif Doğan’a, Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan sahip çıktı.

Güreş şampiyonasında Türkiye ikinciliğini elde ederek, madalya alan 13 yaşındaki Adıyamanlı güreşçi Şerif Doğan, hocası Mehmet Saval ile birlikte Başkan Büyükaslan’ı makamında ziyaret ederek, sevincini paylaştı. Adıyaman Belediyesi olarak Türkiye, Avrupa ve dünya çapında derece alan sporcuları mükâfatlandırdıklarını belirten Başkan Büyükaslan, güreşçi Şerif Doğan’a da mükâfat vereceklerini ifade etti. 

Büyükaslan; 12-15 Temmuz tarihlerinde Manisa’da gerçekleştirilen 12-13 yaş Minik Erkekler Serbest Türkiye Güreş Şampiyonası’nda ilimizi temsil eden 13 yaşındaki Şerif Doğan’ın derece alıp, Türkiye ikincisi olduğuna çok sevindim. Kendisini yürekten tebrik ediyorum. Adıyaman’ı en iyi şekilde temsil etmiş olmasından dolayı hem kendisine hem de ailesine teşekkür ediyorum. Bu yavrularımızı yetiştiren ve Türkiye güreşine kazandıran değerli hocamız Mehmet Saval’ı da tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

            Adıyaman Belediyesi olarak Türkiye, Avrupa ve dünya çapında derece alan sporcularımızı mükâfatlandırıyoruz. Eylül ayındaki meclis toplantımızda karar alıp, Şerif’e de ödül vereceğiz. Bundan sonraki müsabakalarda yine başarı grafiği çizerse tekrar ödüllendireceğiz” dedi.

            Güreşçi Şerif Doğan ise, kendisine destek verildiği takdirde daha güzel başarılar elde edeceğini söyleyerek, Başkan Büyükaslan’a teşekkür etti.

            Türkiye ikinciliğini elde ederek, büyük bir başarı elde eden güreşçi Doğan’ın hocası Mehmet Saval; “Bizi makamında kabul ettiği için sayın başkanımıza teşekkür ediyoruz. Kendisine söz vermiştik; şampiyon güreşçi getireceğimize dair. Bu sözümüzde durduk. Önümüzdeki yıl Türkiye şampiyonu olacağımıza, ardından Avrupa’da derece yapacağımıza inanıyoruz. Önemli bir potansiyelimiz var. Yeter ki vatandaşlarımız bize inansın ve destek versin” şeklinde konuştu.

Editör: Adıyaman Haber