19.10.2011-Adıyaman-Besni Eğitim Vakfı (BEV) Başkanı Mehmet Kaban, Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan’ı ziyaret ederek, 21 Ekim Cuma günü kutlanacak olan “Eğitim Bayramı”na davet etti.

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, BEV Başkanı Kaban’a Besni Güncel Gazetesi sahibi ve AGAD yönetim kurulu üyesi E. Soydan Doğru ile derneğin yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. Vakfın kurucu üyeleriyle birlikte Başkan Büyükaslan’ı Besni Eğitim Bayramı’na davet etmek üzere ziyaret ettiklerini belirten BEV Başkanı Kaban; “21 Ekim Cuma günü kutlayacağımız bayramda kendisini aramızda görmeyi arzu ediyoruz. Bu yıl 13’üncüsünü kutlayacağız. İlk zamanlarda vakfın adını Besni Eğitim Vakfı olarak koyduğumuzda arkadaşlarımızla epeyce tartışmıştık. ‘Kültür de sağlık da vakfın ismi arasında yer alsın’ şeklinde tartıştığımızda, en son şuna karar vermiştik. Eğitimi çözersek sağlığı da kültürü de çözeriz. ‘Eğitim her şeyin başı’ diye düşündük. Böylece 13 yıl önce vakfımızın ismini, Besni Eğitim Vakfı olarak şekillendirdik. O günden bugüne etkinliklerimiz devam ediyor. Önümüzdeki Cuma günü başlayacak olan etkinliğimiz kapsamında önce eğitim amaçlı bir panel olacak. Türkiye’de ses getirecek önemli bir panel olacağını düşünüyoruz. Önemli isimler panele katılarak eğitimle ilgili sorunları konuşacaklar. Bölgemizdeki ve Türkiye’deki eğitimin sorunları değerlendirilecek.  

Amacımız, bunu bir festival olarak değil, bayram olarak kutlamaktır. Bölgemizin ve Türkiye’mizin eğitim sorunlarına dikkat çekmek ve ayrıca Besni’mizin adını Türkiye ve dünyaya duyurmak istiyoruz. Eğitim vakfı olarak belki madden çok güçlü değiliz ama üyelerimiz okullar yaptırıyor. Değişik burslar veriyor. Öğrenci yurtları yaptırıyor. Yaptıranlara ise teşekkür amaçlı plaketler takdim ederek onurlandırıyor.

Gelecek nesillere önemli bir miras bırakmak istiyoruz. Besni Adıyaman demektir. Adıyaman Besni demektir. Biz Adıyaman’ın bir parçasıyız. Bu anlamda etkinliğimiz aynı zamanda Adıyaman’ın etkinliğidir. Panelden sonra tiyatro gösterimi olacak. Adıyamanlı herkesi bu önemli bayramımıza davet ediyoruz. Adıyamanlıları Besni’de ağırlamaktan mutlu oluruz” dedi. 

Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan ise; “Besni ilçemizde 13’üncüsü 21 Ekim 2011 tarihinde kutlanacak olan Besni Eğitim Bayramı’na bizi davet etmek üzere, Besni Eğitim Vakfı Başkanımız Sayın Mehmet Kaban ve beraberindeki heyet bizlere nezaket ziyaretinde bulunmaktadırlar. Böyle bir bayramı tertip ettikleri için kendilerini tebrik ediyorum. Bildiğim kadarıyla Türkiye’de eğitim bayramının kutlandığı ilk etkinlik Besni’de oldu. Kültürüyle, tarihiyle ve gelenekleriyle önemli bir ilçemizdir Besni.

Ayrıca Besnili hemşehrilerimiz sanayi ve ticaret konusunda ülkemizde önemli bir konumdalar. Bu vesileyle Adıyaman’ımızı en güzel şekilde temsil ediyorlar. Elbette bu başarının temelinde girişimcilik ve eğitim ruhu yatıyor. Her şeyin başı eğitimdir. Böyle bir girişimde bulundukları için kendilerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Şimdiden Besni’nin 13. Eğitim Bayramı’nı kutluyor ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.      

 

Editör: Adıyaman Haber