Başkan Büyükaslan;

“Camiler ve Din Görevlileri Birbirinden Ayrılmaz Bir Bütündür”

 

“Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle din görevlilerine bir yemek veren Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, camiler ve din görevlilerinin birbirinden ayrılmaz bir bütün olduğunu söyledi.

Adıyaman’da görev yapan din görevlilerine Karadağ Mesire Alanı’nda verilen yemeğe Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü ve çok sayıda din görevlisi katıldı. Yemekten sonra katılımcılara yönelik bir konuşma yapan Başkan Büyükaslan; “1986 yılında kutlanmaya başlanan ‘Camiler Haftası’ 2003 yılından itibaren ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ olarak kutlanmaya başlandı. Böyle bir şekilde karar alınarak ‘Camiler Haftası’nın ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ olarak kutlanması bizleri mutlu etmiştir.

Camiler ve din görevlileri birbirinden ayrılmaz bir bütündür. Biz Müslümanların ibadet yeri camilerimizdir. Camilerimiz sadece ibadet yeri olmayıp aynı zamanda toplumsal ve sosyal meselelerin istişare edildiği ve dini eğitimlerin verildiği mekânlardır.

Özellikle Osmanlı döneminde cami merkezli, külliyelerin kurulmasıyla camiler adeta görev bakımından zirveye çıkmıştır. Medreseler, hamamlar, imarethaneler ve diğer hayır kurumlarıyla camiler adeta bir külliye haline gelmiştir. Ecdadımızdan miras aldığımız böyle güzellikleri inşallah ilelebet devam ettireceğiz.

‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ geçtiğimiz hafta içerisinde kutlandı. Programımın yoğun olması nedeniyle aranızda bulunamadım. 2004 yılında belediye başkanlığı görevine geldiğimden buyana ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ münasebetiyle her yıl yapılan etkinliklere katılıyordum. Bu yıl yoğunluk nedeniyle etkinliğinize katılamadığım için, bir yemek vererek sizleri ağırlamak istedim.

Şu anda bulunduğumuz bu güzel mekânı Orman Genel Müdürlüğü’nden Adıyaman Belediyemize tahsisatını yaptırdık. Toplan 280 bin metrekarelik bir alan. Bu mekânın projesi iki etaptan oluşmaktadır. Şu an içerisinde bulunduğumuz ortam birinci etabın birinci kısmıdır. Bu mekânda iki havuzumuz bulunmakta. Aqua park ve kafeteryamız var. Ayrıca burada 3 ila 7, 7 ila 13 yaş arası çocuklarımıza ayrı ayrı yüzme dersleri verilmektedir. Bu yıl yaz sporları kapsamında yüzme sporları eğitimlerimizi burada verdik.

Yine bu mekânımızın batı tarafında 2 bin 700 metrekare alan üzerinde önemli bir projemizi hayata geçireceğiz. Bu projemizin tamamlanmasıyla birlikte proje kapsamında yapay gölet, kafeterya, çocuk oyun alanları ve koşu parkı olmak üzere birçok ayrıntı yer alacak. Bu projemizin uygulanmasına başlayacağız. ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ münasebetiyle verdiğimiz yemeğe katıldığınız için hepinize teşekkür diyorum” dedi.

            Kısa bir teşekkür konuşması yapan İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü ise; “Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ münasebetiyle Sayın Belediye Başkanımız M. Necip Büyükaslan’a düzenlemiş olduğu yemek için şükranlarımızı arz ediyor, teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca Adıyaman’da gerçekleştirmiş olduğu hizmetler için ve böylesine güzel mekânların hazırlanmasındaki çalışmalarından dolayı kendisini tebrik ediyorum. Hizmetlerinin devamını Cenabı Allah’tan niyaz ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

Başkanımızın da belirttikleri gibi geçtiğimiz hafta ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ idi. Sayın Başkanımız yoğun işlerine rağmen bizleri telefonla arayarak haftamızı kutladı ve açılış programımızda bulunamamanın üzüntüsü içerisinde olduğunu belirtti. Başkanımızın bu hafta içerisinde vermiş olduğu yemek aslında ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ çerçevesinde yoğun bir şekilde çalışan arkadaşlarımız açısından bir nevi yorgunluk atma ve bir araya gelme yemeği oldu. Gecikmeli olan bu yemeğin din görevlisi arkadaşlarımız açısından daha hayırlı olduğu kanısını taşıyoruz. Sayın başkanımıza göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı din görevlileri adına teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Adıyaman Haber