Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, TRT 6 ekranlarında “Bajaren Me” (Şehrimiz) isimli programa konuk oldu.

11 Şubat 2011 Cumartesi günü (bugün) saat 10:30’da TRT 6 kanalında yayınlanacak olan “Bajaren Me” isimli programın çekimi, Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Sunuculuğunu Erdal Şimşek’in yaptığı programda Adıyaman’ın tanıtımı yapıldı, ilin sorunları ele alındı ve belediyenin hizmetleri anlatıldı.  

Konuşmasının önemli bir bölümünü Adıyaman’ın turizm alanındaki sorunlarına ayıran Başkan Büyükaslan, turizminin gelişmesi için seyahat acentelerin Adıyaman’a girmesi gerektiğine, ancak tur şirketleri gelirse kentte yatak kapasitesi yetersiz olduğu için bu konuda sıkıntı yaşanacağına işaret etti. Adıyaman’ın 1000 kişilik yatak kapasitesi varken, komşu illerde kapasitenin 5-6 bin olduğunu söyledi. Mevcut kapasitenin zamanla artacağını umut eden Büyükaslan, turizmin gelişmesi bakımından gerekli çalışmaların yapıldığını ve bu anlamda turistlerin şehir merkezine çekilmesi düşüncesiyle Oturakçı Pazarı’nın da restore edileceğini dile getirdi.

Ayrıca sosyal projelerin önemine vurgu yaparak, bu manada Adıyaman’a yakışır bir kapalı spor salonu ile olimpik yüzme havuzu yapılacağını vurgulayıp, her iki projenin yapım ihalesinin yapıldığının müjdesini verdi.

Yine Karadağ’ın sırtında Seyir Tepesi isimli güzel bir tesisin yapıldığını ve bu projenin bir kısmının tamamlandığını, diğer bir kısmın tamamlanması için çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti ve Seyir Tepesi’nde kentin her tarafının rahatlıkla görüldüğünü kaydetti.

Belediye olarak, kent genelinde yaptıkları hizmetleri de ana başlıklar halinde anlatan Başkan Büyükaslan; “Sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmetlerimizi dolu düzgün sürdürüyoruz. Bu kapsamda konservatuar birimi kurarak burada kentimizin unutulmaya yüz tutmuş kültürünü gün yüzüne çıkartarak, yaşatmaya çalışıyoruz. Konservatuar bünyesinde Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Tiyatro, Çocuk Korosu, Bağlama, Ud ve benzer birçok bölümler yer alıyor.  

Yine tarihi kalemizi cazibe merkezi haline getirmek için güzel bir proje hazırladık. Projenin uygulanması için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yakında tamamlanarak hizmete sunulacak.

Belediyeciliğin katı atık depolama tesisi, arıtma tesisi ve şehir içme suyu gibi 3 ana teması var. Bu kapsamda Havşeri projesini tamamlayarak, şehrimizin 50 yıllık içme suyu ihtiyacını giderdik. Ayrıca Koçali Barajı da tamamlanırsa kentimizin 150 yıllık içme su ihtiyacı giderilmiş olacak.

Katı atık deposu ile arıtma tesisinin ise ihaleleri yapıldı. Şu an çalışmalar devam ediyor. Otogarın ihalesi de bu yıl yapılacak” dedi.  

Editör: Adıyaman Haber