Abdulkerim SONKAYA/İSTANBUL

30.06.2011-(Adıyaman)-Adıyamanlılar Vakfı pikniğine katılmak için İstanbul’a gelen Çelikhan Belediye Başkanı Mehmet Bora, merkezi İstanbul’da bulunan Çelikhanlılar derneğini ziyaret ederek Dernek Başkanı ve Yöneticileriyle bir araya geldi.

            Üç günlük İstanbul ziyaretini çeşitli ziyaretlerden ve ikili temaslardan dolayı zamanını dolu dolu geçiren Çelikhan Belediye Başkanı Mehmet Bora, başkanlık döneminde ilk kez teşrifte bulunduğu Adıyamanlılar Vakfı pikniğinde büyük bir ilgi ile karşılandı.

            Başkan Bora, Sultangazi Kentormanın da düzenlenen Adıyamanlılar pikniğine katılan ve burada bütün Adıyamanlıların yoğun sevgisine mazhar olan ve herkesin bağrına basarak büyük ilgi gösterdiği Çelikhanlı sevilen dengbejlerden baba Haşim Tokdemir ve kızı Gülistan Tokdemir’in Adıyamanlılar Vakfı pikniğine katılımı konusundaki katkılarından dolayı büyük bir alkış aldı.

Başkan Bora: “Bu güzel atmosferden çok etkilendim”

Piknikte yaptığı konuşmada burada yaşanan bu güzelliğe hayran kaldığını belirten Çelikhan belediye başkanı Mehmet Bora, “Buradaki bu güzel atmosferi ilk kez tanık olmanın bahtiyarını yaşadım. Adıyamanlılar Vakfının düzenlenmiş olduğu pikniğin İstanbul’daki bütün Adıyamanlıların birbirleriyle kaynaşması ve danışması açısından son derece yararlı buluyorum.  Burada saatlerce hep birlikte piknik yapma, sohbet etme olanağı bulduğumuz gibi sanatçılarımızın güzel türküleri eşliğinde eğlenerek hoş bir seda bırakmak kadar güzel bir duygu olamaz diye düşünüyorum. Pikniğe diğer bütün sanatçı hemşehrilerimizle birlikte sesiyle, kişilikleriyle, kültürüyle Çelikhan ilçemizi ve Adıyaman’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam eden dengbejlerimizden baba-kız olan Haşim ve Gülistan Tokdemir’e pikniğe olan katkısı beni fazlasıyla sevindirmiştir. Bu sanatçılarımızın insanların yüreğinde ayrı bir yeri olduğunu bir kez daha burada gördüm. Bunun için büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum Bundan sonraki yıllarda vakfımızın bu tür etkinliklere katkı sağlamaya devam edeceğini” söyledi.

            Pikniğe Ankara’daki Çelikhanlı Bürokratlarda Katıldı

            Adıyamanlılar Vakfının düzenlediği pikniğe geniş katılımı ile dikkatleri üzerine çeken Çelikhanlılar, merkezi İstanbul’da bulunan Çelikhanlılar derneği başkanı Faik Yaylagül, Dernek Başkan yardımcısı Abdulkerim Sonkaya, dernek yönetim kurulu üyeleri, İstanbul’da ikamet eden çok sayıda Çelikhanlılar ve Ankara da bulunan Çelikhanlı bürokratlardan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü Çevre ve Halk Sağlığı Daire Başkanı Oğuzhan Karaman ve BOTAŞ Nabuco Projesi Teknik Lideri Ömer Korkmaz da katıldı.   

            Korkmaz; “Seneye ailece buradayız”

Konuya ilişkin düşüncelerini dile getiren BOTAŞ Nabuco Projesi Teknik Lideri Ömer Korkmaz, “Adıyamanlılar Vakfı’nın düzenlediği bu geleneksel pikniğe katkı sağlamak amacıyla Allah izin verirse gelecek yıl Ankara’dan birçok arkadaşlarımızla birlikte ailece katılacağız.  Bu anlamlı etkinliğin mimarı olan Adıyamanlılar Vakfı başkan ve yöneticilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz”

Yaylagül; “Biz bize sahip çıkanın her zaman yanında olacağız”

 İstanbul’da kurmuş olduğumuz Çelikhanlılar Derneğimize gerek yer verme hususunda ve gerekse bütün çalışmalarında destek çıkan bütün vakıf yöneticilerine şükran borçlu olduğunu belirten Çelikhanlılar Derneği Başkanı Fayik Yaylagül, “Çelikhanlılar derneği olarak biz bize sahip çıkanın her zaman yanında yer alacağız. Adıyamanlılar vakfı hepimizin evidir. Dengbejlerimizi bu önemli etkinliğe katılmasına vesile olan değerli belediye başkanımız Mehmet Boraya şükranlarımızı sunuyoruz” diyerek konuyla ilgili düşüncelerini dile getirdi.

 

adıyaman- www.adiyamanlilar.net

 

Editör: Adıyaman Haber