10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü münasebetiyle Adıyaman Gazetecileri Cemiyeti tarafından tertip edilen gecede basın mensupları gönüllerince eğlendi.

Adıyaman TPAO Sosyal tesislerinde düzenlenen geceye AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, Eski Vekil Hüsrev Kutlu, Belediye Başkan yardımcıları Mehmet Durmuş, Ebubekir Fırat, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Erol Etlik, Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, Çelikhan Belediye Başkanı Mehmet Bora, Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Gazetecilere ekonomik ve sosyal haklar sağlayan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961`de kabulüyle ilan edilen "Çalışan Gazeteciler Günü"nün 51. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Gecede bir konuşma yapan Adıyaman Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan; “Demokrasinin temel unsurlarından biri hiç şüphesiz ki özgür basının varlığıdır.

Basının özgür olması, demokratik toplum olmanın da bir gereğidir. Halkın çıkarlarını savunan, önemli konularda kamuoyu oluşturan, meslek ilkeleri ışığında görevini sürdüren basınımızın, demokrasi için hayati bir öneme sahip olduğu herkes tarafından kabul edilmektedir.^İlin sorunlarını kamuoyuna aktaran, çözüm önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde işleyişine yardımcı olan gazetecilerimizin yorum ve görüşleri, ilin atanmış ve seçilmişlerinin de çalışmalarına ışık tutmaktadır. Basının, kamuoyunun sesi olma görevini başarıyla yerine getirebilmesi için meslek etiğini her şeyin üzerinde tutması, doğru, ilkeli ve objektif habercilik anlayışından ayrılmaması büyük önem taşımaktadır. Fedakarca çalışan basın mensuplarımızın çalışma şartlarını kolaylaştırmak, onlara gereken desteği ve katkıyı sağlamak, toplum olarak herkesin asli görevleri arasında yer almalıdır” dedi.

Gecede Adıyaman’la ilgili bazı konulara değinen başkan İbrahim Aslan konuşmasına şöyle devam etti; “Bu gecede her ne kadar çalışan gazeteciler günü için toplamış olsak da bizler yine görev başında sayılırız ve ilimizi Ankara’da temsil eden milletvekillerimizi burada yakalamışken biraz da ilimizi yakından ilgilendiren bir kaç ana konuya değinmek istiyorum. Son günlerin sıcak konusu olan Nemrut Dağı ile ilgili milletvekillerimizden, Adıyaman halkının ve basının beklentisi oldukça büyük, bunun çok iyi bilinmesi gerekiyor. Mevcut teşvik yasasında hak ettiği yerde olmayan Adıyaman’ın, gündem de olan yeni teşvik yasasında hak ettiği yerde olması da ilin geleceği adına çok önemli, teşvikle birlikte, ilin ekonomisinin ve sanayisinin daha çabuk büyüyüp gelişmesi için demiryolu çalışması da önemli görülen bir başka konu, yıllarca beklentileri hükümet tarafından karşılanmamış olan Adıyaman’ın bu önemli sorunlarının giderilmesi için Ankara’da gereken çalışmaları yapacağınıza inanıyoruz. Bu sorunların yanında, tarım kenti olan Adıyaman’da tütün konusunda mağdur olan üreticilerin mağduriyetlerinin en aza indirilmesi için gereken yasalar çıkarılmalı. 10 Ocak münasebetiyle bulunduğumuz bu gecede bir sözde meslektaşlarımız için istiyoruz. Gazetecilerin mesleki problemlerinin başında gelen sarı basın kartı ile ilgili olarak; sarı basın kartı sahibi meslektaşlarımızın bir dönem var olan ve elinden alınan bazı haklarının geri verilmesi noktasında siz değerli vekillerimizden destek bekliyoruz. Gecemize icabet ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür eder, tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü en iyi dileklerimle kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerken, ebediyete intikal etmiş değerli meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum”

 

Basın mensuplarının zor şartlarda hizmet verdiğini belirten AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan; “Bu gece sizlerle beraber olmaktan dolayı memnuniyetimi ifade etmek istiyorum. Gazeteciler hep söylenir yılda bir kez klasik konuşmalar yapılır ama İbrahim başkanı da tebrik ediyorum bugün sadece kutlama değil Adıyaman la olan düşüncelerimizi ifade etme imkanı bulabileceğimiz için bundan dolayı da ayrıca teşekkür ederim. Demokrasi vazgeçilmemiz demokrasiyle birçok problemin çözüle bileceği inancındayız. Burada bu meslek camiasında sağlık afiyet dilerken gazeteci dostlara hayatını kaybeden gazetecileri de rahmetle hatırlamak istiyorum. Gazeteciler mesleğini yapmalılar ve hep konuşulur gazeteciler tutuklanıyor diye kasıtlı olarak. Türkiye de gazetecilik yaptı diye insanlar suçlanıyor insanlar tutuklanıyor değil. Gazetecilik dışında yaptıklarını farklı çalışmalardan dolayı kanun önünde sıkıntılı suç getirecek hususlar varsa kimsenin ayrıcalığı lüksü olmamalı ama herkes kendi fikrini özgür idaresini ifade etmelidir bu vesileyle 10 Çalışan Gazeteciler gününü kutlar, basın çalışanlarına görevlerinde üstün başarılar dilerim” dedi.

Gece doğum günü olan İhlas Haber Ajası’ndan Ahmet Arslantaş’a sürpriz doğum günü pastası ikramıyla son buldu.

 

Editör: Adıyaman Haber