Vekil Aydın, Mercan TV Ana Habere Konuk Oldu

 

Mercan Televizyonu Anahaber bülteninin canlı yayın konuğu olan AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, canlı yayında Yılmaz Çoban’ın sorularını yanıtladı.

Meclisin tatile girmesiyle birlikte Adıyaman’a gelerek çalışmalarını ve ziyaretlerini sürdüren AK Parti Grup başkanvekili Ahmet Aydın, Mercan TV’de Yılmaz Çoban’ın sunduğu ana haber programına konuk oldu.

Mercan TV ekranlarında yaklaşık 40 dakika konuşan Aydın, İnsanlara faydalı olmak için bu kadar uğraştıklarını, bu dönemde beklentilerin daha da yükseldiğini belirterek kendisine verilen görevin Adıyaman’ın tarihin de belki ilk olduğunu ve bu görevin Adıyaman için bir ödül olduğunu ifade etti. Adıyamanlı hemşerilerin desteği olmasaydı belki bu görevinde olamayacağını dile getirdi. Daha sonra Adıyamanlı hemşerilerine teşekkür ederek konuşmasına devam etti.

 

ADIYAMAN 84 İL ARASINDA 68.SIRADAN 13. SIRAYA YÜKSELDİ

Aydın ilk olarak Adıyaman’ın Kamu yatırımların da 2002 ve 2011 yılları arasında Adıyaman’ın aldıkları yatırımları karşılaştırarak Adıyaman’ın yükseldiği noktayı ifade etti.
Bunun daha da üst seviyelere çıkacağını belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Biz hem başbakanımıza hem bize güvenenlere hem Adıyamanlı hemşerilerimize mahcup olmamak adına bu gayretimizi sürdürüyoruz. Dolayısı ile beklenti yükseldi, haliyle de yükselmek durumunda ama ben özellikle şunu söyleyeyim Adıyaman noktasında biz bunu hep ifade ediyoruz, çokta önemli rakamdır. Kolay değil biz 2002’de iktidara geldiğimizde devlet planlama teşkilatının verilerine baktığınız da Adıyaman’ın kamudan aldığı yatırım çok düşük zaten o günün iktidarı doğru dürüst kamu yatırımı yapmıyor. Hastanelerin 10 yıl önceki halini çok iyi biliriz. Bu yollar böylemiydi? Değildi. Bu hastaneler varmıydı? Yoktu. Olanlar da çok kötü durumdaydı. Bu kadar okul varmıydı? 10 yıl önce Üniversitemiz varmıydı? Köprümüz yapılıyor muydu? Organize sanayi siteleri, küçük sanayi siteleri adliye sarayları bunlar 10 yıl önce yapılıyor muydu? Yapılmıyordu. Yani 10 yıl önce zaten Türkiye geneli illere yapılan düşük bir yatırım vardı. Adıyaman’da da çok çok düşüktü. Bakın Adıyaman 2002 yılında kamudan aldığı yatırım itibarı ile 81 il arasında 68.sıradaydı. Kamu yatırımı nedir? Yol, su, okul hastane gibi yatırımlardır. Şimdi 2011’in sonuna geldiğinde 2011 yılında baktığımızda Adıyaman kamudan aldığı yatırım sıralamasında iller arasında 81 il arasında 13.ncü sıraya  çıkmışız. Bu durumu şuna benzetirim 2002 yılında amatör kümede mücadele eden bir Adıyaman’dık ama şuan yapılan yatırımlar ile Adıyaman şampiyonlar liginde mücadele ediyor. Artık 1.ligdeyiz ve güzel bir noktaya geldik.

 

YATIRIMLAR SAYESİNDE BİR ÇOK ALANDA ÇAĞ ATLADIK

Çünkü bakıyorsunuz aldığımız sağlık yatırımlarına emin olun birçoğundan fazla sağlık yatırımı almışızdır. İşte eğitim yatırımlarına bakıyorsunuz, üniversiteye bakıyorsunuz, yapılan yollara bakıyorsunuz, okullara bakıyorsunuz muazzam bir yatırım var. Adliye saraylarına bakıyorsunuz güzel yatırımlar almışız. Yani Adıyaman’dan nüfusu çok daha fazla,  Adıyaman’dan çok daha büyük birçok ili geride bırakmışız. Aldığımız kamu yatırımı sıralamasında 81 il arasında 68. Sıradan 13. Sıraya yükselmişiz. Bu daha da çıkacak bu beklenti daha da yükseliyor birçok şeyi çözdük aslında çözmeye doğruda gidiyoruz artık yoluna girdi.

İLİMİZİN SAĞLIK ALANINDA PROBLEMİ KALMAYACAK

Daha sonra Aydın sağlıkta yapılan yatırımları değerlendirerek sağlıkta devam eden yatırımların olduğunu, bu yatırımlar bittiği takdirde Adıyaman sağlık yatırımları noktasında 30 yıl sonraki nüfusa yetecek seviyede olduğunu belirterek 2023’ü hedef koyduklarını ama çok doğru hedefler ile gittiklerini söyledi.

 

EĞİTİM YATIRIMINDA HER GEÇEN GÜN İYİYE GİDİYORUZ

 

Eğitim noktasında evet hala derslik ihtiyacımız var. Tabi yeni sisteme geçiliyor 4+4+4’te yeni derslikler ihtiyacı da doğdu. Bunları hızla tabi ki geliştirmemiz lazım hızla yapmamız lazım ki yapıyoruz. Yani Adıyaman neredeyse yapmış olduğu derslik kadar yeni derslik yaptık bu sende yani 79 yıllık sayıyı biz 10 sene de tamamladık. Yapılan konutlara bakıyorsunuz şehirleşme adına her alanda her mana da hakikaten çok güzel esaslı hizmetler alıyoruz. Tıp fakültesi hastanesi, Üniversitesi, bunlar Adıyaman için bir hayaldi. Şimdi hastanesi okulu üniversitesi var Allah’a şükür daha da geliştireceğiz onları 3 bin öğrencimiz vardı, bundan 4-5 sene önce şimdi ise 13-14 bin öğrencimiz var.

 

ADIYAMAN’I ÇIKMAZ SOKAK OLMAKTAN KURTARIYORUZ

Adıyaman kör nokta demez miydi basın olarak haber manşetlerinde buradaki haber başlıklarınızda Adıyaman çıkmaz sokaktan çıkamadı, kurtulamadı. Şimdi Allah’a şükür kör noktayı da açıyoruz. Büyük köy derlerdi. 100 Trilyonluk köprüyü Adıyaman’a yapıyoruz. Kahta ile Siverek arasında Fırat’ın iki yakasını,  doğu ile batıyı birleştiriyoruz. İnşallah oraya kadarda duble yol geliştireceğiz. Bunlar hep maliyetli olan projeler, sadece bu ziyaret viyadüğü dediğimiz yer 10-11 Trilyona mal olacak. Üstelik birde yol güzergâhını da değiştiriyoruz. Yani hem yol 2 km yol kısalıyor, hem de orada ölümcül olan, birçok kazaya sebebiyet veren o ciddi tehlikeli virajları aradan çıkarıyoruz.

 

AK PARTİ HÜKÜMETİ İNSANA YATIRIM YAPIYOR

İşte budur insana yapılan yatırım, hastaneye yapılan yatırım insana yapılan yatırım, o hastanelere gidenler o hizmeti alan herkes Allah razı olsun diyor. Dünyada ki en güzel sermaye nedir ? Gittikten sonra birileri arkandan Allah razı olsun diyorsa ne mutlu sana işte bunu yapmaya çalışıyoruz halkımız bunu görüyor, hissediyor, yaşıyor. Hastaneye giden, yoldan geçen bunu görüyor, okula giden, yeni okulları gören bunu yaşıyor. Her alan da halka yansıyan hizmetler bunlar şimdi bunlar bir nokta gitmeye devam ediyor. Biz takipçisi olacağız, hızlandıracağız bazı şeylerin yenisini yapacağız.

 

EN BÜYÜK HEDEFİMİZ SULU TARIM

Asıl bizim hedeflediğimiz bu yeni dönemde sulama projeleri, yani bu konuda Adıyaman şuan hak ettiği noktada olmaya bilir. Geçmişten beri yılların ihmali var. Atatürk Barajı tutuldu, bir ilçemiz ve 84 köyümüz sular altında kaldı. Şuan da baraj havzasında yer alan arazilerin yüzde 61’i Adıyaman’dan gitmedir. Ama Adıyaman’da yılların ihmali var. O köprüyü bile biz yapıyoruz. Köprümüzde Atatürk barajından dolayı gitti. Şimdi biz ne yapıyoruz? Adıyaman’ın merkezi ile köyleri ile ilçeleri ile birlikte sulamaya kavuşturuyoruz. Geçte olsa barajı kullanmaya çalışıyoruz. Çok esaslı katrilyonluk yatırımlar var. Besni ve Gölbaşı yöresinde Çetintepe Barajı var ve yapım değeri bugünkü maliyetle 2,5 katrilyondur. Yapım ihalesine çıktı, projesi de bitti ve hızlı da gidiyor. Besni ve Gölbaşı ovalarında 300 bin dönüme yakın arazi sulayacak. Geri kalan da Gaziantep ve Kahramanmaraş’a akacak. Oradan Adıyaman merkeze geliyoruz. Merkezde bizim kuzey tarafımızdan Gömükhan ve Koçali Barajı var. Bunların ikisinin de ihalesi bitti. Proje ihalesi de yapıldı. Koçali biraz daha önde gidiyor. İnşallah 1-1,5 seneye kadar bu projeler biter. Onlarda da kazmayı çakacağız. Yapım ihalelerine çıkacağız. Bunlar hayali değil çok yakın artık. Adıyaman’ın güney kesiminde Çamgazi’nin altındaki Fırat’a kadar olan, köylerimizi ve ovalarımızı sulayacak olan Bebek 1 Aslanoğlu projeleri de proje ihalesine çıktı. Gidiyoruz doğuya Kahta tarafına Büyükçay projesi. Sadece ismi vardı. 2 senedir bu projeyle çok uğraştık. En son kabul ettirdik. Onun da planlama ihalesi yapıldı. Ön mali kontrol ihalesi de yapıldı. İnşallah ve neredeyse Kahta’nın bütün köyleri sulanacak. Çelikhan’da Çat Barajı. Kaynağı Adıyaman’da ama su Malatya’ya gidiyor. Gitsin, onlar hemşerilerimiz ve komşularımızdır ama Çelikhan’ın da istifade etmesini sağlamak istiyoruz. Onun da inşaat ve projeleri bitti. Biri 700 metre diğeri 200 metre olmak üzere Çat Barajı’na iki tane tünel kazıyoruz. Çelikhan ovasını sulayacağız. Diğer ilçelerimizde Tut’ta, Gerger’de, Sincik’te, Gölbaşı’nda yine aynı şekilde gölet projelerini araştırıyoruz. Bir kısmını projelendirdik bir kısmının da yapımına başlandı. Taşkın korumalar var. Aynı şekilde Samsat 2. kısmını düşünüyoruz. Bu projeler Adıyaman için can damarı. Merkezden en kırsaldan en uç noktasına kadar her tarafını nasıl sularız. Nasıl üretime ve katma değere hazır hale getiririz. Bunun hesaplarını yapıyoruz. Bu konuda çok güzel projeler hazırladık. Bir kısmı planlama, bir kısmı projelendirme ve bir kısmı da araştırma olmak üzere yapım işine başlandı. İnşallah Adıyaman’ın önü açıktır. Yollar yapılıyor. Sulama projeleri var.

 

OSB İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Organize Sanayi Bölgesi’ni genişletiyoruz. Mevcut Organize Sanayi’nin hemen bitişiğinde 59 parsellik bir çalışma daha var. Adeta yeni bir OSB inşa ediyoruz. Hem alt yapı var o tarafta. Hem yakın olsun, irtibat kopmasın dedik. Oradan da Kamu Yararı Kararı aldık sayın bakanımız da onayladı. Şu anda kıymet takdirleri yapılıyor. Yeni teşvik yasasıyla birlikte ki malum Adıyaman 5. bölgede güzel bir şey oldu. OSB’deki yatırımlar da 6. bölge teşviklerinden istifade edecek. İnşallah en kısa zamanda orayı da genişletmek için uğraşıyoruz. Yeni yatırımcıları kazandıracağız. Tabi bu arada Kahta’da alt yapısıyla birlikte 1-2 aya kadar tamamen bitecek, 4-5 fabrika da şuanda bitmiş durumda. Devam eden inşaatlar var. Kahta OSB için de yatırımcıları bekliyoruz. Besni OSB’miz var, Gölbaşı OSB’miz var. Dileyenler için de orada da yatırım yapmaya devam ediyoruz. Yatırımcıların önündeki tüm engelleri de kaldırmaya söz veriyoruz. Elimizden gelen tüm gayretleri göstereceğiz. Adıyaman’ı bir taraftan sanayi, bir taraftan tarım bir taraftan ulaşım derken hızla kalkındırıyoruz. Sulama konusunun takipçisi olacağız. Artık bu konuda bıkkınlık getirecek seviyede takip ediyoruz. Israrlı çalışmalarımız ve takiplerimiz devam edecektir” dedi.  

Editör: Adıyaman Haber