Vali Sodan öğrencilere birer kalem takımı ile kitap armağan ederek tebrik ettiği öğrencilerin başarılarının devamını diledi.

 

           Eğitim-öğretimin önemine vurgu yapan Vali Ramazan Sodan; “Toplumun en önemli konusu eğitimdir. Okullarımızda alınacak eğitim öğretimle ülkemiz geleceğine imza atacak bireyler yetiştiriyoruz. Bu bireylerin ufuklarının açık olması çok önemlidir. Eğitimcilerin en önemli vazifeleri öğrencilerimize doğru rehberlik ederek ufuk kazandırmaktır. Öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Danışman öğretmenlerinin rehberliğinde projelerini Ankara’da sergileyecekler. İnşallah bu sergide de başarılı bir sonuç elde edeceklerdir.  Bu yıl ülke genelinde 60 bin civarında, bölgemizde ise 6 bin 600 civarında proje ile başvuru yapılmıştır. Elemeler sonucu 400 projenin Bölge Bilim Kurulu’na sunuldu. Bu projelerden de 90’ı sergiye katıldı. İlimizde bu sayı 315 projeye ulaşmış durumda. Okullarımızın bu tür projelere daha fazla ağırlık vermelerini bekliyorum. Öğrencilerimizi düşünmeye ve yeni şeyler bulmaya teşvik etmemiz lazım” dedi.

 

            Daha sonra Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse’yi makamında ziyaret eden öğrenciler kendilerine sağlana imkân ve fırsatlar için teşekkür ettiler.

 

           Milli Eğitim Müdürü Alaköse de öğrencilere birer adet kitap armağan ederek Ankara’da başarılı olmalarını diledi.

 

           Deniz Kesik ve Gizem Melisa Çelik’in danışman öğretmen Rıza Aksu gözetiminde birlikte hazırladıkları projelerini sergilemek üzere 8 Mayıs 2011 pazar günü Ankara’ya gidecekler. 10-11 Mayıs 2011 tarihlerinde sergilenecek olan projeler ilk 50 ve son 50 diye iki kategoriye ayrılarak 12 Mayıs 2011 tarihinde düzenlenecek bir törenle ödüllendirilecek.

 

            Proje kapsamında Milli Eğitim Bakanlığına 60 bin 674 proje başvurusu yapıldı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ise başvuru sayısının 8 ilden 6 bin 662 olarak gerçekleşti.

 

(TEZ-

Editör: Adıyaman Haber