29.09.2011-Adıyaman-Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse yeni başlayan 2011-2012 eğitim öğretim döneminde okul ziyaretlerine daha fazla ağırlık vereceğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Çemberlitaş İlköğretim Okulunu gezen İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse son olarak Atakent Çok Programlı Lisesi, Fen Lisesi ve Fatih Anadolu Lisesini ziyaret ederek okullarda incelemelerde bulundu.

Ziyaret ettiği her okulda okul öğretmenleri ile toplantı yapan Hasan Alaköse öğretmenler ile birebir eğitim sorunlarını görüşerek eğitimde başarıyı yakalamanın özverili çalışma ile mümkün olacağını belirtiyor.

En son ziyaret ettiği Fatih Anadolu Lisesi’nde yaklaşık 3 saati aşkın süren bir toplantı yapan Alaköse Öğretmenlerin sorunları ve eğitimde başarıyı engelleyen unsurları değerlendirdi.

Öğretmenlerden daha fazla çalışmalarını isterken okul yöneticilerinden ders dağılımlarının öğretmenlerin okullarından kopmalarını engelleyecek şekilde düzenlemelerini talep etti.

Öğrenci ile sağlıklı diyaloglar kurarak önemli başarılara imza atan öğretmenlere teşekkür ederken öğretmenlik dışında işlerle uğraşan eğitim çalışanlarına uyarılarda bulundu.

Haklarında ihbar alınan ve dershanelerde çalıştığı tespit edilen öğretmenler hakkında yasal mevzuatların uygulanacağını belirten Alaköse öğretmenlerimizin moral ve motivasyonlarını etkileyecek uygulamaların olmaması için daha eğitim-öğretim dönemi başında bütün eğitim çalışanlarının aracılığı ile bu arkadaşlarımızı uyarıyoruz.

İlimizde son üç yılda puan bazında önemli yükselmenin sağlanıyor olmasına rağmen yerleşmelerde yaşanan sıkıntıların aşılması için çok daha titiz çalışmaların yapılacağını, bu konuyla ilgili proje hazırladıklarını ve 2011-2012 eğitim öğretim döneminde uygulamaya alındığını belirtirken en önemli unsurun velilerin bilgilendirilmesi olduğunu belirtti. Öğretmenlerimiz velilerimizi ziyaret ederek gerekli bilgilendirmelerin yapılmasını sağlamaları gerekmektedir.” Dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Alaköse; “sadece bir okulumuzda yerleşebilecek düzeyde puan almalarına rağmen tercih yapmayan öğrencilerimiz ve etkileri altında kaldıklarına inandığımız velilerimizin önemli bir kısmı bu görüşmelerden sonra daha sağlıklı karar verebileceklerine inanıyorum. Bir okuldan 79 öğrenci önemli düzeyde puan alıyor olmasına rağmen tıp fakültelerine odaklandıkları için tercih yapmıyorsa bilinçlendirmede önemli problemlerimiz var demektir.” Dedi.

                Atakent Çok Programlı Lisesini de ziyaret eden Alaköse okul yöneticilerinde okulun mevcut fiziki durumu ve yeni yapılacak okulun yerinin teslimi hazırlıkları hakkında görüşmelerde bulunurken, okulun başarı düzeyinin artırılması için gerekli tedbirlerin alınmasını isterken, Kurumsal modüllerin sağlıklı kullanımının da sağlanmasını istedi.

Editör: Adıyaman Haber