01 Şubat 2014 Cumartesi 18:59
835 Okunma
Adıyaman Valiliğinden 'Adıyaman fişleniyormu' Yazısı ile ilgili Basın Açıklaması

İlimizde günlük olarak yayınlanan Güne Bakış Gazetesinin 13.12.2012 tarih ve 2458. sayısının 3. sayfasında Naif KARABATAK’ın kaleme aldığı “ Adıyaman Fişleniyor mu?” başlıklı köşe yazısı ile ilgili Valiliğimizce aşağıdaki açıklamanın yapılması zarureti doğmuştur.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan ve İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illeri için uygulanması planlanan “Kalkınmada Kurumlararası İşbirliği Kayıt Dışı İle Mücadele ve Sürekli Güvenli İş Ortamı Projesi” kapsamında, ilimizde işyerlerinin 24 saat kesintisiz bir şekilde güvenliğinin sağlanması amacıyla 1774 sayılı Kimlik Bildirim Kanunu uygulanması kararı alınmıştır.

Bu projenin diğer illerde olduğu gibi ilimizde de etkin ve verimli bir şekilde uygulanması için 2012 Haziran ayında ilimizde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlar ile basınımızın ve diğer kesimlerin katılımı ile Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Toplantı Salonunda projenin tanıtımı yapılmış ve yapılacak uygulama kamuoyuna duyurulmuştur.

Dolayısıyla, köşe yazısında belirtildiği şekilde, İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kanunsuz bir işlem veya kayıt tutma adı altında herhangi bir uygulama olmayıp, konu, tamamen kamu hizmetlerinin yerine getirilmesinde kurumlararası işbirliği, bilgi paylaşımı ve tüm bürokratik işlemlerin ortadan kaldırılarak, 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanunun gereklerinin amacına uygun olarak etkin ve verimli bir şekilde internet ortamında yapılmasına dönüktür.

İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilerek Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illerinde uygulanması planlanan bu proje ilimizde askıya alınmıştır.

Basına ve kamuoyuna duyurulur.

Mahmut DEMİRTAŞ

Adıyaman Valisi

Avatar
Adınız
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
<strong>Dikkat!</strong> Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.