BASIN AÇIKLAMASI

Üniversitemiz Basın ve Halkla İlişkiler Birimi tarafından 29 Mayıs 2012 tarihinde düzenlenen kahvaltılı bilgilendirme toplantısı ile ilgili bazı medya organlarında “basına akreditasyon uygulandığı” ve “Rektör basının karşısına çıkamadı mı?” şeklinde değerlendirmeler yer almıştır.

 Adıyaman’da faaliyet gösteren televizyon ve gazetelerin programcı, muhabir, kameramanları ile haber ajanslarının temsilcilerinin davet edildiği ve basın mensuplarıyla kaynaşma amaçlı olarak tertip edilen kahvaltılı bilgilendirme toplantısı, Üniversitemiz Basın ve Halkla İlişkiler Birimi tarafından düzenlenmiştir. Toplantıya kentte aktif olarak muhabirlik, kameramanlık, programcılık ve ajans temsilciliği yapan basın mensupları davet edilmiştir. Davet noktasında tek kriter daha sıcak bir ortam olması için sadece sahada çalışan basın mensuplarının tercih edilmesidir. Üniversitemizin kamuoyunun sesi olan basın mensuplarına karşı, Akreditasyon uygulaması kesinlikle söz konusu değildir. Kaldı ki Basın ve Halkla İlişkiler Birimimizden gönderilen basın bültenleri ve davetler tüm basın mensuplarına ulaştırılmaktadır.

Yine iddia edildiği gibi “Rektör basının karşısına çıkamadı mı?” şeklindeki iddia ise mesnetsizdir. Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, toplantının düzenlendiği 29 Mayıs 2012 Salı günü il dışındaydı. Toplantıda yer alması zaten mümkün değildir. Ayrıca kendisi gerek üniversitenin programlarında olsun gerekse de üniversite dışındaki programlarda olsun sürekli basınla birlikte olmuştur. Zaman zaman medya kuruluşlarına ziyaretler gerçekleştirmiştir.

Kahvaltılı bilgilendirme toplantısı Adıyaman’daki basın mensuplarıyla çalışan Basın ve Halkla İlişkiler Birimimizin çalışanları ve Rektör Basın Danışmanı dışında kurumun üst düzey herhangi bir yetkilisinin katılmadığı bir organizasyondur. Toplantıya katılan basın mensuplarımızla Üniversitemizin basın ve halkla ilişkileri hususunda görüş teatisinde bulunulduktan sonra Rektör Basın Danışmanımız tarafından üniversitemizin son bir yılda yaptığı çalışmalar anlatılmıştır. Bu tür dar çerçeveli toplantılar önümüzdeki günlerde de çeşitli basın çalışanlarının katılımı ile kaynaşma amaçlı olarak düzenlenmeye devam edilecektir.

Kamuoyuna duyurulur.

 

 

             Adıyaman Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Birimi

Editör: Adıyaman Haber