Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ’nün Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nezdindeki girişimleri sonucu Kahta İlçesinde bulunan Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılında ilk öğrencilerini alacak.

Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuvarının yeni açılan Ses Eğitimi- Koro Bölümüne 12 kız ve 12 erkek olmak üzere toplam 24 öğrenci alınacak. Böylelikle 2006 yılında kurulan ancak öğrenci almadığı için faal olmayan Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuvarı faal olarak eğitim öğretim hizmeti verecek.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, üç profesör, bir okutman ve bir araştırma görevlisi olmak üzere toplam beş öğretim elamanı olan ve 4 yıllık eğitim veren Devlet Konservatuvarına öğrenci alınması taleplerinin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından olumlu karşılandığını belirterek; “Böylece 2006 yılında kurulan ancak öğrenci alamayan bir birimizi daha faal hale getirmiş oluyoruz.  Bu gelişmeyle birlikte ilk defa bir ilçemizde 4 yıllık eğitim verilmeye başlanacaktır. İnşallah önümüzdeki süreçte faal olmayan diğer birimlerimizin de öğrenci alması için olumlu gelişmeler olacaktır” dedi.

Editör: Adıyaman Haber