Adıyaman Üniversitesi 5. Bahar Şenlikleri Başladı

Öğrenciler, 3 Gün Boyunca Doyasıya Eğlenecek

Yorucu bir akademik yılın sonunda öğrencilerin sınav öncesi stres atarak eğlenmeleri, sosyo-kültürel faaliyetlerde bulunmaları, Üniversite-Halk kaynaşmasını geliştirmek amacıyla düzenlenen Adıyaman Üniversitesi 5. Bahar Şenlikleri gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı.

Meslek Yüksekokulu tören alanında düzenlenen açılış programında Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren Mehter Takımı ve Adıyaman Üniversitesi Halkoyunları Ekibinin gösterisi büyük beğeni topladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan açılış törenine Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, TPAO Bölge Müdürü Halil Murat Demir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selahattin Bekmez, Prof. Dr. Cemil Kara, Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yılmaz, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahattin Arıbaş,  akademik ve idari personel ile çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı.

Açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, üniversitelerin görevinin sadece öğretim yapmak olmadığını, aynı zamanda öğrencilerini eğitmek ve olgun davranışlar kazandırarak hayat basamaklarında yükselmelerini sağlamak olduğunu belirtti.

Eğitimin bizzat hayatın içinde olmakla mümkün olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, bahar şenliklerinin amacının, öğrencileri faal bir toplum hayatının içine alarak, onların sosyalleşmesini, kaynaşmasını, kültür ve sanat yeteneklerinin gelişmesini sağlamak olduğunu belirterek;

“Üniversitemiz, öğrencilerimizin, sadece eğitim gördükleri alanlarda değil, sosyal ve kültürel alanlarda da gelişmelerine imkan sağlamak için bilim etkinlikleri yanında sanat, kültür ve spor etkinliklerini de yoğun bir şekilde sürdürmektedir. Amacımız sadece diploma vermek değil, aynı zamanda öğrencilerimizi üst seviyede hayata hazırlamaktır. Bunun için öğrencilerimizin, bir yandan güncel bilgi, araştırma, analiz, yorum ve sunum yeteneklerini geliştirmekte; bir yandan da kültür, sanat, spor etkinliklerine katılabilmeleri için imkanlar sunulmaktadır. Bu kapsamda göreve başladığım 17 Mayıs 2011 tarihinden sonra, 2011-2012 akademik yılında üniversitemizde bilimsel, sosyal, sportif ve kültürel alanlarda toplam 119 etkinlik gerçekleştirildi” dedi.

Gerçekleştirilen etkinliklerin kamuoyuna duyurulmasında basın mensuplarının büyük katkısını gördüklerini kaydederek, teşekkür eden Rektör GÖNÜLLÜ, öğrencilere seslenerek; “Öğrencilik hayatınız, kendinizi çok yönlü olarak yetiştirme fırsatını bulduğunuz çok önemli yıllardır. Adıyaman Üniversitesi olarak öğrenciliğiniz boyunca gerçekleştireceğimiz nitelikli etkinliklerin verdiği birbirinden güzel bilim, sanat, kültür ve spor esintileriyle, siz sevgili öğrencilerimizin üniversite hayatı ve sonrasında birlik beraberlik içinde huzurlu, mutlu, sağlıklı, başarılı ve üretici olarak yaşamanızı sağlamaktır. Bu nedenle Üniversitemiz, bahar şenliklerine büyük önem vermektedir.  Bahar şenliklerimiz üniversite ile halkın buluşmasının da aracı olacaktır” şeklinde konuştu.

Törende Malatya Belediyesi Kültür A.Ş.’ye bağlı Mehter Takımı ve Adıyaman Üniversitesi Halkoyunları Ekibi gösterilerini gerçekleştirdiler.

Akabinde Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ ve beraberindekiler Bahar Şenlikleri kapsamında oluşturulan oyun parkuru ile Eğitim Fakültesinde düzenlenen Ressam İsmail YARDIMCI’nın karma teknik olarak yaptığı resimlerden oluşan resim sergisinin açılışını gerçekleştirdi. Öğrencilerin ebru çalışmalarını inceledi.

Bu yıl beşincisi düzenlenen ve 15-17 Mayıs 2012 tarihleri arasında 3 gün sürecek olan Bahar Şenlikleri, zengin içeriği ile dikkat çekiyor. Şenlikler kapsamında birçok konser, dinleti, film gösterimi, açık hava gösterisi ve spor müsabakası gerçekleştirilecek
Editör: Adıyaman Haber