Herkes de var olan korku durumunun çözümünü Dünya Değişim Akademisi'ndeki Değişim Uzmanına sorduk daha önce duymadığımız bilgiler edindik bu bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.
''Seni güçsüz yapan korkudur çünkü korkuya izin verirsen korku seni felç eder. İçinden iki tür ses duyabilirsin: İçsel ses ve korkusal ses. Eğer içindeki ses korkuya neden oluyorsa, o zihinde konuşan korkunun ta kendisidir. Ona kulak asma.
Zihindeki korkunun sesi daha çok korkuya neden olur, ona kulak verdikçe daha çok korku ortaya çıkar. Korku bir virüstür. Eğer korku Virüsüne korkarak zemin hazırlarsan, korku çoğalmaya başlar. 
Korku virüsünün antivirüsü nedir? Teslimiyet! Eğer varolaşun akışına teslim olursan tüm korkular kaybolur. Ama eğer zaten korkuyorsan ne yapmalısın? Korkuya teslim ol! Aynı antivirüsü kullan.
Korkuyla savaşma korkuya teslim ol - korku kaybolacak. Çünkü korkuyla savaşarak sen ona güç veriyorsun. O zaman korku dehşete dönüşür. Bir korku canavarı ortaya çıkar. Oysa korkuya önem vermeden, ona teslim olursan korku kaybolur.
Çünkü korku olmayan bir şeydir. Olmayan bir şeye önem verince, o şeyi yaşatmaya başlarsın. Ama olmayan bir şeye önem vermeyince, onu geldiği yere geri gönderirsin yani olmayan bir yere.
Korku olmayan bir yerden gelen olmayan bir şeydir. O olmayan şeyi geldiği olmayan yere geri gönder - korkusuz olacaksın. Korku gözünde büyüttüğün bir şeydir. Onu büyütme küçült kaybolacaktır. 
Şimdi de değişik bir şey dene: Varoluşa teslim ol! Korkuların geçecektir. Dar kafalı olma, yeni şeylere açık ol! Hayat süprizlerle dolu. Bir de baktın ki korkusuz olmuşsun. Ne büyük bir süpriz.