Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Başkanı Avukat Ahmet Işık,  Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformunun Adıyaman’da 40 STK başkanının bir araya gelerek oluşturduğu en büyük ve katılımcı resmi bir platform olduğunu söyledi.

Adıyaman merkez ilinde belediye başkan adaylarının Adıyaman için düşündükleri projelerini organize edilen bir program dahilinde dinleyip kamu oyu ile paylaştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

‘’Bu kapsamda MHP Belediye Başkan Adayı Rıfat Erdem, Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformunu ziyaret ederek projelerini anlatmıştır. Biz Platform adına bu ziyaretlerinden dolayı Erdem’e, İl Başkanı Hüseyin Özgün ile beraberindeki heyetine ve katılımcı üye STK Başkanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ederiz.’’

-‘’ADIYAMAN İLİNİN SON 5 YILI HÜSRAN OLMUŞTUR’’

MHP Belediye Başkan Adayı Rıfat Erdem ise,  Adıyaman’a eşit yaklaştıklarını ve kendisini tanıyan araştıran diğer partililerdende oy vereceklerini söylediklerini ifade etti.

Herkesi kucakladıklarını vurgulayan Erdem, şöyle devam etti:

‘’Biz herkesi kucaklıyoruz. Her kesimden bana oy verecekler var. Herkes çok rahat kapımızı çalabiliyor. Adıyaman ili uzun yıllardır heba edildi. Gerek mevcut belediye başkanı ve gerekse de milletvekilleri tarafından Adıyaman’a hak ettiği değer verilmedi. Adıyaman da herkesin bildiği bir tek siyasetçi ismi var maalesef ondan izinsiz yaprak kımıldamıyor. Adıyaman bu bir tek siyasetçinin kaderinde köy haline geldi. Eskiden çevre illerdeki siyasetçiler Adıyaman ilini örnek gösterirken onlar aldı başını gitti, şimdi biz onları örnek gösteriyoruz. Son zamanlarda devlet kapıları işsizlerle doldu. Özellikle üniversite mezunu çok işsiz var. Bünün en büyük sebeplerden biri de torpil olayıdır. Ehliyet ve liyakat rafa kaldırıldı. Ben belediye başkanlığını kazanırsam önceliğim ehliyet ve liyakat olacaktır. Mevcut yönetimde ehliyet esasına dayalı bir yönetim anlayışı yoktur. Benim eskiden beri söylediğim bir cümle var. 5 dk düşün 5 yıl pişman olma. Adıyaman ilinin son 5 yılı Hüsran olmuştur.’’

- ‘’İTTİFAK ADIYAMAN İLİNDE YOKTUR’’ 

Erdem, Adıyaman ilinin sahipsiz kaldığını vurgulayarak,  ‘’Adıyaman için bütüncül bir yönetim anlayışı getireceğiz. Dışardan işin ehli bize fikir verecek kişilerden örnek görüşler alacağız. Bütün mahalleler bizim için eşittir. Herkese eşit davranacağız. Kentsel dönüşüme önem vereceğiz. Daha fazla ilimizde yatırım olsun diye dışardaki yatırımcıları Adıyaman’a davet edeceğiz. Adıyamanlı olup dışarda olan bir çok yatırımcı var onları ilimize davet edeceğiz. Mevcut belediye Başkanlığında neme lazımcı millete tepeden bakan bu milleti azarlayan talepler olduğunda siz bana mı oy verdiniz siz Tayyip Erdoğan’a oy verdiniz gidin ondan talepte bulunun diyen bir anlayış var. İnsanlar artık genç dinamik çalışkan bir belediye başkanı görmek istiyor. Bizim Adıyaman ilinde hiçbir parti ile ittifakımız yoktur. Özellikle AK Partililer milletten oy isterken bu hususu çok kullanıyor. Böyle bir şey yani ittifak Adıyaman ilinde yoktur” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha