Sivil toplum örgütleri gerçek işlevini yerine getirdikçe demokratikleşme hızlanacak

Hayat Vakfı Adıyaman Şubesi meclis toplantısına katılan AK Parti Adıyaman Milletvekili Dr.M.Murtaza Yetiş, “İnsanla ilgili hikayeleri yan yana koyduğumuzda bu ülkede insana dokunan birçok hikayenin olduğu görülecektir. İnsanla ilgili bu ülkede var olan sorunların çözümünde hayal edilmeyen mesafeler alındı. Partiler insana hizmet amacı dışında siyaset yapmamalıdır” dedi.
Hayat Vakfı Adıyaman Şubesi meclis toplantısına katılan AK Parti Adıyaman Milletvekili Dr.M.Murtaza Yetiş,Hayat Vakfı’nın öncülüğünde Adıyaman’da başlatılan ‘Çocuklar Sokakta Solmasın Proje’sinden olumlu sonuçlar alındığını belirtti. Yetiş, bu tür projelerle sosyal dokuda meydana gelebilecek hasarların önüne geçildiğini söyledi. Türkiye’yi eski alışkanlıklarından kurtarmak için birçok çalışmaya imza attıklarını belirten Yetiş, “ Sivil toplum gerçek anlamda işlevini yerine getirdikçe sivilleşme ve demokratikleşme süreci de hızlanacak. Eski Türkiye Safralarını atıyor. Yeni Türkiye’de daha fazla özgürlük, daha fazla insan hakkı, daha fazla demokrasi var. Bu durumdan rahatsız olanlar işi tekrar tersine çevirmek için çok mücadele ediyor. Sayın başbakanımızın dediği gibi biz de diyoruz ki, Milletin emanetini omuzladık, milletin verdiği sancağı zirveye doğru yola çıkardık. Bu yokuşta durmanın, rehavetin hiçbir mazereti olamaz. Bu nedenle sivil bir toplum ve demokrasi için var gücümüzle çalışmaya devam etmeliyiz. Oyun planlayıcıların cesareti kadar en az cesaretimiz olmalı. Millete adanmış bir yolun dönüşü olmaz” dedi.
Hayat Vakfı meclis toplantısında daha sonra Adıyaman Tıp Fakültesi’nde okuyan öğrenciler için dağıtılacak bursların listesi oluşturuldu.
Editör: Adıyaman Haber