Kadın Doğum Uzmanı Dr. Nursel Bazoğlu Öztekin, genel seçimler için AK Parti’den aday adaylığını açıkladı.

Adıyaman’da özel bir hastanede Kadın Doğum Uzmanı olarak görev yapan Uzm. Dr. Nursel Bazoğlu Öztekin, 7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilecek olan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde Adıyaman’dan aday olabilmek için aday adaylığını açıkladı.

Aday adaylığı ile ilgili yaptığı açıklamada, amacının AK Parti iktidarı ile birlikte değişen ve gelişen Türkiye’nin, kadın eli ile vizyonunu biraz daha geliştirmek olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Nursel Bazoğlu Öztekin, projeleri ile Adıyaman’ı ayağa kaldıracaklarına inandığını söyledi ve destek istedi.

Uzun yıllardır siyasetin içerisinde var olan bir ailenin mensubu olarak Adıyaman’ın sorunlarını çok iyi bildiğini de sözlerine ekleyen Uzm. Dr. Nursel Bazoğlu Öztekin, aday gösterilmesi durumunda Adıyaman’ın sorunlarını minimuma indirme sözü verdi. Uzm. Dr. Nursel Bazoğlu Öztekin, şunları söyledi: “Kurulduğu 2001 yılından bu yana şahsım, ailem, tüm akrabalarım ve aşiretimiz olarak devamlı AK Parti’nin destekçisi olduk ve olmaya da devam edeceğiz. 4,5 yıl uzmanlık eğitimim de dahil 20 yılı aşkın bir süredir Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak çalışmaktayım. Bu süre zarfında uzmanlık eğitimimi Malatya’da yaptım ama uzman olarak çoğunlukla Adıyaman ve ilçelerinde görev aldım. 20 yılı aşkın çalışma süremde 10 binin üzerinde hastam oldu. Tekdir edersiniz ki Adıyaman, özellikle Kâhta ilçesinin doğurganlığının fazla olması itibari ile bu sayı her gün daha da arttı. Uzman doktor olarak Adıyaman ili Besni Devlet Hastanesi’nde göreve başladım. Merkez ilçede daha fazla olmak üzere Besni, Çelikhan, Gerger, Gölbaşı, Kâhta, Samsat, Sincik ve Tut ilçelerimizde de çok geniş bir hasta kitlem oldu. AK Parti dönemiyle beraber başlayan huzur ve refah ortamında aktif olarak, sorunun değil, çözümün bir parçası olarak görev almak bilincini taşıyorum. Ortak ülke değerlerine sahip, geleceği bu günden gören siyasi bir kuruluş olarak gördüğüm AK Parti de mevcut potansiyeli mi değerlendirmek için bu ailede yer almak istiyorum. AK Parti iktidarı ile gelen huzur ve güven ortamında çok kaliteli şartlarda yaşadığımıza inanıyorum. Her gün bu huzur ortamını, bu güzel yurtta sağlıkla yatıp kalkmamızı sağlayan hükümetimize şükrediyorum. Bir doktor olarak hastanemize Şanlıurfa sınır bölgesinden gelen savaş mağduru insanların dramını kayıplarını gördükçe ne kadar şanslı olduğumuzu daha iyi anlıyorum. Allah’ım yüce meclisimizin, hükümetimizin devamını ve gücünü artırsın. Huzur ortamımızı bozmaya çalışanlara fırsat vermemek adına; AK Parti ailesinde, aktif olarak canla başla çalışmak memleketime faydalı olmak istiyorum” diye konuştu.

Nursel Bazoğlu Öztekin kimdir?

02.03.1971 yılında Adıyaman’da doğan Uzm. Dr. Nursel Bazoğlu Öztekin, 1994 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Tıpta Uzmanlığını İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kadın Hastalıkları Doğum Anabilim Dalında yapan Uzm. Dr. Nursel Bazoğlu Öztekin, sırasıyla; Samsat Sağlık Ocağında, Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlamasında, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalında, Besni Devlet Hastanesinde, Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Bakım Evi Hastanesinde, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ve son olarak da Adıyaman Park Hospital Hastanesinde görev yaptı. Evli olan ve iyi derecede İngilizce bilen Uzm. Dr. Nursel Bazoğlu Öztekin, çeşitli eserleri ve yayınları ile kısa sürede olsa mesleki kariyerinde önemli yerlere geldi.

Editör: Adıyaman Haber