Ulubey, yaptığı açıklamada, Cumhuriyet halk Partisinin  bir çınar olduğunu vurgulayarak, bu partinin ilkeleri doğrultusunda hareket etmenin kendisine her zaman onur verdiğini ifade etti.

-SEÇMENLERİN SORGULAMASI GEREKİYOR

 Ülkenin içinde bulunduğu bu zor süreçte en güvenli limanın Cumhuriyet Halk Partisi olduğunun altını çizen Ulubey, şunları kaydetti:

“Her kesimin rahatlıkla sığınabileceği liman CHP’dir.Bir genel seçim yaşadık.Şimdi birilerinin dayatmasıyla bir erken seçime girdik.Şu anda Ülkemizin ekonomik durumu bunu kaldırabilecek bir durumda da değil.Ama milletvekili adayı olan arkadaşlarımız kendi imkanları doğrultusunda mücadele yapıyorlar. Bunu toplumumuzun da sorgulaması gerekir, burada görev sadece milletvekili arkadaşlarımıza düşmüyor. Seçmeninde bilinçli olarak ülkemizin geldiği durumu sorgulaması gerekiyor. Partili arkadaşlarımızın da sorumluluk alarak kendileri adaymış gibi alanlara inmesi gerekiyor. Vatandaşlarımızın toplumsal düşüneceklerine inanıyorum. Toplumsal düşünürlerse, ülkenin geleceğini düşünürlerse, bireysellikten vazgeçeceklerini düşünüyorum. Genel Başkanımız Sayın Kılıçtaroğlu yarın Adıyaman’a geliyor. Genel başkanımız dürüst bir liderdir. Devamlı yapıcı ve ılımlı bir politika izlemiştir. Herkes tarafından benimsenmiştir. Genel başkanımız önce Adıyaman’a sonra Besni İlçemize daha sonra da Gölbaşı ilçemize uğrayacak. Genel başkanımızın Ankara olaylarından sonra izlediği politika çok yapıcı oldu. Dürüstlük dediğimiz zaman aklımıza Kılıçtaroğlu geliyor. İnanıyorum ki Adıyaman ziyaretinden sonra burada bir sinerji oluşacak. Ben alanlarda her partiden değişik seçmen gruplarıyla bir aradayım. Seçmen umudumuz CHP diyor. Çünkü CHP Seçim bildirgesinde toplumun tüm sorunlarına cevap olacak çözüm önerilerini sundu”

-CHP TOPLUMA REÇETEYİ SUNDU

CHP’nin topluma reçeteyi sunduğunu anlatan Ulubey, “Bugün çiftçinin, memurun, esnafın, öğrencinin, yoksul kesimin sorunlarına derman olacak reçeteyi CHP topluma sunmuştur.  Bu seçimde AKP’nin oyları düşecek. Alanlara iniyoruz, halkımız mutlu değil. Seçmende çok sessiz bir tepki var. Bu da CHP’ye dönüş olacak. Toplumun her katmanı şu an yoksullaştı. Bugün esnaf, çiftçi , memur, emekli ekonomik olarak bitmiş durumda. İnsanlar bir kredi kartını ikinci bir kredi kartıyla ödeyip hayatta kalmaya çalışıyor. Bırakınız güzel yaşamayı bu gün insanlarımız kendilerini güvende hissetmiyorlar. Ülkeyi yönetenler her alanda topluma güven, huzur vermeliler” dedi.

-BU İKTİDAR ÜLKEYİ YASAKLAR ÜLKESİ HALİNE GETİRDİ

İktidara eleştirilerde bulunan Ulubey, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Bu iktidar iki şeyi başardı. Birincisi yüzü gülmeyen bir toplum yarattı, ikincisi ülkemizi yasaklar ülkesi haline getirdiler. AKP hükümeti işine geldiği zaman biz geçici hükümetiz diyor. İşlerine gelmediği zamanda yasaklar konuluyor, baskılar kuruluyor. Makul şüphe adı altında insanları tutuklattırıyorlar, korku imparatorluğu kurdular. Bireyler her alanda kendisini güvende hissetmeliler. Ama bugün toplumumuz, ben kendimi güvende hissetmiyorum diyor, bu çok tehlikeli bir durum. CHP iktidarında kimse korkmayacak. Her birey özgür hissedecek. Her vatandaş kendini birinci sınıf vatandaş hissedecek. Türkiye’de yargı sistemi bitmiştir. Türkiye’de konjektür sürekli değişiyor. Geçen seçimin koşulları farklıydı, bu dönemin koşulları farklı. Geçen seçimde CHP’nin Adıyaman’da milletvekili çıkarmaması bizleri çok üzdü. Geçmişte hangi siyasi partiye oy vermiş olursa olsun bugün herkesin CHP’ye destek olması gerekiyor. Ben seçilip te meclise gidersem herşeyden önce bizler Adıyaman’ın sorunlarına vakıfım, sorunları çok iyi biliyorum. Bu sorunları çözmek için elimden gelen herşeyi yapacağım. Önce insan,önce birlik ,önce Türkiye diyoruz”
PHA

Editör: Adıyaman Haber