Prof. Dr. Erman Tuncer;
“Necip Büyükaslan’ın Yaptığı Hizmetleri Takdirle Anmak Durumundayız”
 
Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Adıyaman Şubesi tarafından organize edilen “ABD ve İsrail Lobisi” konulu konferansı vermek üzere Adıyaman gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Prof. Dr. Erman Tuncer, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan’ın Adıyaman’da yaptığı hizmetlerin takdire şayan olduğunu söyledi.
Belediye Konferans Salonu’nu tıklım tıklım dolduran katılımcılara konferans veren Prof. Dr. Erman Tuncer, ilk defa 1974 yılında Adıyaman’da konferans verdiğini ve Adıyaman’ın bereketiyle yurda dağıldıklarını belirterek; “Birçok dava arkadaşımızla birlikte Cenab-ı Hak ummadığımız, beklemediğimiz, hayal edemediğimiz başarıları bize gösterdi. Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Adıyaman bizim gözbebeğimizdir. Adıyaman doğunun kalbidir, yüreğidir, aşkıdır, sevgisidir. Buradaki hoşgörüyü takdir etmemek mümkün değil. 1974’ten sonra 1995’li yıllarda da buraya geldik.
Belediye Başkanı Necip Büyükaslan’ın Adıyaman’da yaptığı hizmetleri takdirle anmak durumundayız. Adıyaman bir batı kenti olmuştur. Caddeleriyle, çevre düzenlemeleriyle, suyuyla, havasıyla, güzel bir şehir olmuştur. İnşallah Adıyaman daha da güzelleşecektir. Nemrut’un tepelerinden ovalarına kadar güzel bir Adıyaman’da yaşamak bir ayrıcalık olacaktır. Adıyaman’da olmak bir iftihar vesilesi olacaktır. Bize bugünleri hazırlayan değerli yöneticileri takdirle yâd ediyoruz. Başarılarının devamı için Cenab-ı Hak’ka dua ediyoruz” dedi.
Türkiye’nin ekonomi bakımından büyük adımlar attığını ve terör sorununun çözümü konusunda da önemli aşamalar kaydettiğini dile getiren Prof. Dr. Erman Tuncer, konferansını şöyle sürdürdü:
“Bu cennet vatan uğruna kim feda olmaz, kim şehit olmaz. İşte bu güzel vatanda bu güzellikleri yaşatmak için Türkiye bugün bir şans yakalamıştır. Bugün Türkiye’de akan kanın durması, insanların mutlu olması, barış içinde huzurlu bir şekilde yaşaması en büyük temennimizdir.
Türkiye dünyada ekonomi bakımından büyük adımlar atmıştır. Artık Türkiye borç alan değil, borç veren bir duruma gelmiştir. İMF kapılarında dilenen değil, İMF’ye borç veren bir konuma gelmiştir. Hatırı sayılır bir dış politikamız var. Gittiğimiz Avrupa ülkelerinde gençler bize ‘Balayımızı Türkiye’de yapmayı düşünüyoruz’ diye sevindirici haberler veriyorlar. Bakın önümüzdeki günlerde Türkiye’nin Başbakanı A protokolüyle karşılanacak. ABD’de hiç kimseye verilmeyen özel mekânlarda yaşatılacaktır. Hatırlayınız; yakın bir geçmişte ABD Başkanı’nın karşısında el-pençe divan duran politikacılarımız vardı. Cenab-ı Hak bizi nereden nereye getirdi.”
İsrail lobisinin güçlü olduğunu ve ABD’yi önemli derecede etkilediğini de ifade eden Prof. Dr. Tuncer; “ABD dünyada dış siyaseti belirlemektedir. ABD büyük bir güçtür. İsmet paşanın dediği gibi, ‘bu ayıyla yatağa girmek son derece tehlikelidir.’ ABD fevkalade bencildir. Bu dünya üzerinde belirleyici faktörü vardır. Kendi çıkarları söz konusu olduğu zaman Irak’a kadar gelir her türlü müdahaleyi yapmaktan da çekinmez. ABD’de gücü çok iyi bir şekilde kullanan İsrail lobisi vardır. 50 yıl önce ABD’de Yahudilerin hiçbir etkinliği yoktu. Ancak Yahudiler ticarete ve medyaya oynadılar. Ticarette en büyük şirketler kurdular. Medyada ise en büyük televizyonların, gazetelerin mecmuaların sahibi oldular. Hollywood sermayesi olan, yani dünyadaki insanlara yön veren filmleri tamamen İsrail kaynaklı figürlerle desteklediler ve ABD’de büyük bir etki meydana getirdiler. ABD’de 1976 yılında Genel Kurmay Başkanı’nın ‘İsrail bize yük oldu’ sözleri büyük bir tartışmaya vesile olmuş ve sözlerini geri almak durumunda kalmıştır. ABD’de İsrail’in aleyhine konuşmak mümkün değildir. ABD’deki senatörlerin ilk önceliği İsrail’in çıkarlarıdır. Hâlbuki ABD vatandaşlığının, ABD basınının, ABD anayasasının büyük prensibi; ABD çıkarlarını korumaktadır. Fakat uygulamada ABD’nin çıkarlarından önce İsrail’in çıkarları gelmektedir. Bütün bunların gerçekleşmesine vesile olan İsrail lobisidir” şeklinde konuştu. 
Katılımcılara yönelik bir selamlama konuşması yapan Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan; “’ABD ve İsrail Lobisi” konulu konferansa katılmanın büyük bir mutluluğunu yaşıyorum. MTTB’nin üzerimizde çok büyük emekleri var. Üniversite tahsili için 1970’li yıllarda İstanbul’a gittiğimde MTTB çatısı altında kendimce bazı hizmetlerde bulundum. MTTB, o gün anarşiden ve türlü olumsuzluklardan korunmamıza vesile oldu. O yıllarda, yarının Türkiye’sini idare eden çok değerli kadrolar yetiştirdi. Bugün Türkiye’nin başında bulunan kadrolar, o yıllarda MTTB’nin çeşitli kademelerinde bulunmuşlardı. O gün bizlere emek veren çok değerli ağabeylerimize buradan şükranlarımı ifade etmek istiyorum.   
O dönemlerde İstanbul’daki önde gelen ağabeylerimizden birisi de Prof. Dr. Erman Tuncer’dir. Kendisiyle bugün bir arada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Kendisi Adıyaman’daki ilk konferansını 1974 yılında vermişti. Bugün 5’inci kez oldu Adıyaman’a geliyor. Bugünkü konferansından dolayı kendisine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 
Adıyaman Valisi Mahmut Bemirtaş, Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, kanat önderleri ve çok sayıda kişinin katıldığı konferansın sona ermesiyle birlikte, Başkan Büyükaslan, Prof. Dr. Erman Tuncer’e bir buket çiçek takdim ederek, performansından dolayı tebrik etti. 
Editör: Adıyaman Haber