AK Parti Adayı Kutlu’ya Destek Veren Maraş Milletvekili Pakdil: “Adıyaman Hüsref Kutlu ile Kalkınacak”

Mart ayında gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren AK Parti Adıyaman adayı Hüsrev Kutlu’ya destek olmak için Adıyaman’a gelen AK Parti Kahramanmaraş milletvekili Nevzat Pakdil, TOKİ’de gerçekleştirilen mahalle toplantısına katıldı.
30 Mart tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimler öncesi seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti’nin konuğu olarak önceki gün ilimize gelerek partisinin Adıyaman adayı Hüsrev Kutlu’ya destek veren, AK Parti Kahramanmaraş milletvekili Nevzat Pakdil, Adıyaman’ın hasret kaldığı hizmetlere Hüsrev Kutlu ile ulaşacağını söyledi.
“Adıyaman’ın ihtiyaçlarının farkındayız ve projelerimizi buna göre hazırlıyoruz”
TOKİ sakinleriyle çok amaçlı toplantı salonunda bir araya gelen partililer, adına bir açılış konuşması yapan AK Parti Adıyaman Belediye Başkan adayı Hüsrtev Kutlu, seçilmesi halinde hayata geçireceği projeler hakkında bilgi verdi. Kutlu yaptığı konuşmada, “Adıyaman bizim sevdamız. Adıyaman bizim memleketimiz. Milletvekilliğimizde nasıl elimizden geleni yaptıysak, seçilmemiz halinde daha iyilerini hayata geçirmek için projelerimizi hazırladık. Belediyede de yapacağımız çok şeyler var. Bunlar arasında; çevre yollar var, otoparklar var, büyük parklar var, spor alanları var, kavşaklar var. Kısacası ilimizin ihtiyacı olan her şey var. Ancak bunları belediyenin bütçesi ile yapmak hemen hemen imkansız, o yüzden Ankara’dan destek almamız gerekecek. Bakanların birçoğu arkadaşımız, milletvekillerimizle de iyi ilişkiler içerisindeyiz. Şu an da olduğu gibi partimizin ve bölgemizin sevilen siyasetçilerinden Nevzat ağabeyimiz destek vermek amacıyla aramızda. İnşallah seçilmemiz halinde yine el ele vererek birçok önemli hizmeti hemşerilerimizle buluşturacağız” dedi.
Hedeflerinin, son dönemlerde şehircilik anlamında Şanlıurfa’nın çok gerisinde kalan Adıyaman’ı Şanlıurfa ile kıyaslanacak seviyelere getirmek olduğunu da söyleyen Kutlu, “Adıyaman olarak biz, nüfus oranında Gaziantep ile yarışamayız, Şanlıurfa ile de yarışamayız belki ama şehircilik anlamında bir dönemler önünde olduğumuz Şanlıurfa’yı yakalayıp geçebiliriz. Bunun için ihtiyaçlarımızın farkındayız ve projelerimizi buna göre hazırladık. Adıyaman’ımızı komşumuz Şanlıurfa’dan daha yaşanılabilir bir kent haline gelmemiz lazım. Bölgenin en çok turist çeken ili olan Şanlıurfa’dan daha çok turiste hitap etmemiz lazım” diye konuştu.
Kutlu konuşmasının sonunda komşu illerin AK Partili Belediye Başkan adayları ile iyi diyalogları olduğunu da sözlerine ekleyerek, “Bizden başka çevremizdeki bütün iller büyükşehir konumunda. Diyarbakır’ı bir tarafa bırakırsak Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Malatya’da inşallah seçilecek arkadaşlarla da çok iyi bir hukuka sahibiz. Allah izin verir ve seçilirsek bu illerle birçok ortak büyük projelere de imza atacağımızı umuyorum” şeklinde sözlerini tamamladı.
“Yerel yönetimde Ankara ile diyaloglar çok önemli… Bu da Hüsrev Kutlu’da var”
AK Parti Kahramanmaraş milletvekili Nevzat Pakdil ise kalabalığa hitaben yaptığı konuşmasında, AK Parti’nin Adıyaman’dan Hüsrev Kutlu gibi tecrübeli bir isimle yola çıkmasından dolayı Adıyamanlıların çok şanslı olduğunu söyledi. Pakdil konuşmasında, “Bugün Kahramanmaraş’tan arkadaşlarımızla birlikte, iki dönem beraber milletvekilliği yaptığımız, bir dönemde meclis başkanlık divanında başkanvekili idare amiri olarak çalıştığımız Hüsrev Kutlu kardeşimize hayırlı olsun demeye geldik. Adıyamanlıların teveccühü olduğunu biliyoruz. Bizimki bir nezaket ziyareti ve hayırlar dilemek. Hayırda yarışınız, hayırları bölüşünüz diyor, dolayısıyla o anlamda geldik ve il başkanlığımızı ziyaret ettik. Daha sonra da Hüsrev başkanımızla beraber bu toplantıya iştirak ettik” dedi.
“Türkiye de bir merkezi hükümet var. Güçlü bir AK Parti hükümeti ve bunun yanında yerel yönetimler var” diyerek konuşmasını sürdüren Pakdil, “Yerel yönetimlerin büyük çoğunluğu da AK Parti’li arkadaşlarımızın başkanlığında… Hele bizim bu çevreyi nüfus olarak ele alacak olursak hemen hemen tamamında AK Parti’nin iktidarda olduğunu görüyoruz. Şunu bilmek lazım ki hizmet etmek için yerel yönetimin zaman zaman kaynak yetersizliği olabilir. Bu büyük şehirler için bile geçerlidir ama merkezi yönetimle olan diyaloglarınız iyi olursa, oradaki hukukunuz güzel olursa, ilişkileriniz sağlam olursa çok rahat bir şekilde hizmet almak da mümkün olur. Hüsrev Kutlu kardeşimiz, iki dönem mecliste her konuda bütün imkanlarını seferber etti ve büyük bir gayret içerisinde bulundu. Daha önceden il başkanı olduğu için kurucu olarak çevrenin sorunlarını gayet iyi biliyor. Bunların tamamını bir araya getirdiğimizde Hüsrev Kutlu isminin Adıyaman için bir şans, bir fırsat olacağına canı gönülden inanıyorum. Biraz önce kendiside bahsetti, başbakanımızı, bakanlarımızı yakinen tanıyor. Onların çok rahat kapılarını çalıp, “selamun aleyküm”, “hayırlı günler”, “günaydın” deyip kendi isteklerini ve dileklerini iletebiliyor. Bürokrat arkadaşlarında pek çoğunu tanıyor. Yine milletvekili arkadaşlarımızla da birlikte işbirliği içerisinde… Bunların Adıyaman’a dönüşünün çok olumlu olacağına inanıyorum. Allah’ın izniyle Adıyaman, Hüsrev Kutlu ile çok kutlu günler yaşayacaktır. Çok güzel hizmetler görecektir. Hüsrev Kutlu’nun Adıyaman’a ve sizlere tekrar hayırlı olmasını diliyorum ve sayın başkanımıza da başarılar diliyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.
Editör: Adıyaman Haber