Adıyaman Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Gazeteci-Yazar Kemal Öner, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” münasebetiyle açıklama yaptı.

İslam dininde kadın ailenin temel taşıdır, Kadın kutsaldır. Toplumun temeli aileye, ailenin temeli kadınların varlığına bağlı olduğunu ifade eden İslam dininde, aileye bakıldığında aileyi huzurlu bir şekilde idare etmesini bilen kadınlarımızdır.

“Bütün fedakârlığı ile ailenin temel taşı olan kadınlarımız huzurlu, mutlu ve geleceğinden emin fertler yetiştirmek için olağanüstü gayret gösterdiklerini belirten Gazeteci-Yazar Kemal Öner, Yüce Allah (c.c) kâinatta her şeyi erkekli ve dişili olarak çift yaratmıştır. Evrende gördüğümüz her şeyin bir eşini de beraberinde görürüz. Bütün canlılar aleminde, her şeyin bir erkeği olduğu gibi bir de dişisi yaratılmıştır. Bu, yüce Allah’ın kurduğu bir sistemdir. İnsan da aynı kanun gereği çift olarak erkekli ve dişili, kadın ve erkek olarak yaratılmıştır. Yüce Allah bu konuda şöyle buyuruyor: kadınlara karşı iyi davranmak, tatlı ve yumuşak dille nazikçe konuşmak, kaba ve sert hareket etmemek Allah Resulü’nün güzel ahlakındandır. Peygamberimiz (sav) şöyle buyuruyor:
‘’Sizin en hayırlınız kadınlarına karşı huyu en iyi olanlarınızdır. Ben de aileme karşı en hayırlı olanınızım. Kadınlara ancak iyi insanlar güzel davranır, onlara karşı ancak kötü kişiler, ihanet eder.”[10]
Müslümanlıkta kadın sultandır. Dinimiz kadına çok büyük değer vermiştir. Diyen Öner,

‘’Zaman ilerledikçe, ilim ilerledikçe, medeniyet dev adımlarla yürüdükçe, hayatın, asrın bugünkü gerçeklerine göre evlat yetiştirmenin güçlüklerini biliyoruz... Bugünün anaları için gerekli özellikleri taşıyan evlatlar yetiştirmek... Pek çok yüksek özelliği şahıslarında taşımalarına bağlıdır. Bu sebeple kadınlarımız daha çok aydın, daha çok feyizli, daha fazla bilgili olmaya mecburlardır. Türk toplumunda kadının yeri tabii ki önemlidir, ancak kadınlarımız daha çok söz sahibi olmalılardır Diyen Öner sözlerini şöyle noktaladı ‘‘8 Mart Dünya Kadınlar Gününün kadınların daha çok önemsenmesi ve korunması aynı zamanda beklenti ve taleplerinin karşılandığı bir gün olmasını diler, tüm kadınlarımızın ‘’8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutlarım” dedi


Editör: Adıyaman Haber