Bakır ve Doğan’dan Gazeteci Beyaz’a destek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman Belediye Başkan adayı Zeynal Bakır ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) il başkanı Av. Bilal Doğan gazetesinde yaptığı haberden dolayı, Karayolları Bölge Müdürü tarafından tazminat davası açılan Akif Beyaz’a destek vermek amaçlı ziyaret etti.
Ziyaret esnasında CHP İl başkanı Av. Bilal doğan Devletin verdiği yetkiyi gücü eline alanın, bir şekilde basının üzerine giderek, basını susturmak için kullandığını söyledi. Doğan yaptığı açıklamada; “Kazada yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Maalesef sansür hayatın her yerinde. Devletin verdiği yetkiyi gücü eline alan, bir şekilde basının üzerine giderek, basını susturmak için kullanıyorlar. Adıyaman’da son dönemde çok ciddi anlamda trafik kazaları meydana gelmektedir. Çakal köprüsü dediğimiz kazada onlarca kişi hayatını kaybetti. Çok ciddi bir şekilde yol hatası vardı. Bariyer eksikliği vardı. Bizlerde orada basın açıklaması yaptık ve derhal bariyer yapılmasını istedik, iki gün içerisinde de bariyer yapıldı. O bariyerler kazadan önce yapılmış olsaydı belki de kaza olsa bile bu kadar insanımız ölmeyecekti. Aynı şekilde Adıyaman Çelikhan yolunda palanlı bölgesinde yine bariyer olması gereken yerler var ama maalesef bariyer olmadığı için geçtiğimiz aralık ayında olan kazada minibüs yuvarlandı ve aşağıya uçtu. Orası buzlanmanın yoğun olduğu yerler. Bu yüzden bariyer kaza olsa bile aracın aşağı uçmasını engeller. Bu konular karayollarının uzmanlık alanları ve bizden çok daha iyi bilirler. Önlem almak yerine bu kazaları basına taşıyan, bununla ilgili eleştirisini yapan basın mensuplarının üzerlerine gidiyorlar. Sayın Akif Beyaz da Duruş Gazetesinde yazmış olduğu köşe yazısında bu her iki kazaya da değinmiş her iki kazanın resimlerini paylaşmış ve karayolları bölge müdürlüğünün derhal bunlara önlem alması gerektiğini önlem almaz ise de görevi bırakması gerektiğini temenni olarak ifade etmiştir. Biz de kendisine aynen katılıyoruz. Burada karayollarının ciddi bir hatası vardır. Bu hatanın derhal giderilmesi gerekmektedir. Bu talep etmek tamamen insani davranıştır. Bir basın mensubu olarak da görevdir. Siz Karayolları bölge müdürü olarak devletin verdiği yetkiyi basın üzerinde baskı olarak kullanamazsınız. Karayollarının bu davranışını şiddetle kınıyoruz. Sayın Akif Beyaz’ında gerek siyasi kimliğimizle gerekse de hukukçu kimliğimizle yanında olduğumuzu tüm kamuoyunun bilmesini istiyoruz.
Bu yürekli davranışından dolayı Duruş gazetesi imtiyaz sahibi Akif Beyaz’ı kutladığını belirten CHP Adıyaman Belediye Başkan adayı Zeynal Bakır, bu haklı konuda gazeteci Akif Beyaz’ın tarafı olduğunu söyledi. Bakır yaptığı açıklamada; “Gazeteci toplumun sesi, vicdanı ve mağdurun tarafıdır.  Orada ölen insanların duygularını içinde hissedip olduğu gibi yansıtmıştır. Bu gibi söylemler basının dilidir zaten. Sözler üzerine oynamak işi manipüle etmekten başka bir şey değildir. Çelikhan yolunu sürekli kullanan biri olarak, o yörenin bir insanı olarak, son derece standardı kötü bir karayoludur. Bir çok yerde bariyer olsun, trafik işaretleri olsun eksikliğini sürekli hissediyoruz. Sürekli dağdan taşlar aşağı düşmekte. Kazaya sürekli zemin hazırlamaktadır. Bunların bir gazetecinin dile getirmesi kadar normal bir şey yoktur. Basını susturabilmek için tazminat davaları açmak, sansür uygulamak, baskı uygulamak, bir takım tehtidler savurmak, işin gerçeğinin kamuoyu tarafından engellemeye yönelik çalışmalardır. Karayollarının yaptığı bu hareketi kesinlikle doğru bulmuyoruz. Acaba ölen vatandaşımız karayolları bölge müdürünün yakını olsaydı sayın Akif Beyaz’ın hareket ettiği duygularla hareket eder miydi etmez miydi merak ediyorum? Akif Beyaz’a taraf olduğumuzu belirtmek istiyorum. Böyle gazetecilerinin aramızda olmasından dolayı son derece gurur duyuyoruz. Böyle gazetecilerin artmasını da diliyoruz. Sessiz kalan gazetecileri de bu noktada eleştiriyorum.” Dedi.
Kendisine destek veren tüm siyasi partilere, STK’lara, basına teşekkür ettiğini belirten Akif Beyaz ise hiçbir şeyin doğru bildiği yoldan kendilerini alamayacağını ifade etti.
Beyaz yaptığı açıklamada: “Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı sayın Av. Bilal Doğan ve Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Belediye Başkan adayı sayın Zeynal Bakır’a verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bizlere destek veren siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Basınımızın, halkımızın bu konuda bizlere destekleri var. Duruş gazetesi olarak ilk sayımızdan bu güne kadar halkımızın menfaatine olan, halkın çıkarlarını gözeten, halkın sorunlarını dile getirmeye çalışan bir yayım ilkesi çalışıyoruz. Birilerine hoş gelsin diye haber yapmıyoruz. Yaptığımız haberlerin de arkasındayız. Bu gibi haberlerin devamı gelecek. Yargıya verilmesi bizi doğru bildiğimiz yolda asla vazgeçirmeyecektir. Biz doğru bildiklerimizi yazmaya devam edeceğiz. Bize bu duyarlılığı gösteren arkadaşlarımızın keşke bu duyarlılığı yapması gereken işlere yapmış olsalardı da bu acıları yaşamamış olsaydık. Halkın yanında olmaya ve doğru bildiğimizi yazmaya devam edeceğiz.” Dedi.
Editör: Adıyaman Haber