AK Parti Adıyaman Belediye Başkan adayı Fehmi Hüsrev Kutlu, Adıyaman Küçük Sanayi Sitesi ile Adıyaman Marangozlar Sitesi esnafını ziyaret ederek, esnafın sorunlarını dinledi.

Esnafla sohbet eden AK Parti Adıyaman Belediye Başkan adayı Fehmi Hüsrev Kutlu, esnafın sorunlarını not alarak, belediye başkanı olması halinde bütün hizmetlerin ivedi bir şekilde hayata geçeceğini vurguladı.

AK Parti Adıyaman Belediye Başkan adayı Fehmi Hüsrev Kutlu, esnafı tek tek gezerek görüş ve önerilerini alarak sorunlarını dinlerken, başkan seçildiğinde sanayi sitesine tüm hizmetleri getireceğine dair taahhüt verdi.

“Esnaf bir ilin cam damarıdır”

Projelerini sıralarken esnafın tüm alt yapı, üst yapı başta olmak üzere bütün sorunlarına çözüm bulacağına dikkat çeken Fehmi Hüsrev Kutlu, “Burası şehrimizin aynasıdır. Vatandaşlarımız bütün ihtiyaçlarını esnaflarımız sayesinde çabucak görmekteler. Bizim belediyeciliğimiz döneminde buranın sorunlarını gerek belediyemiz bünyesinde, gerekse bakanlıklar bünyesinde gerekli girişimlerde bulunup mutlaka çözüme kavuşturacağız. Çünkü esnaf bir ilin cam damarıdır. Adeta lokomotif görevini görmektedir” şeklinde konuştu.

“Bu iş için ne gerekiyorsa, belediye bunun neresinde olması gerekiyorsa orada olacaktır”

Esnafların aileleriyle birlikte faydalanabilecekleri projeler hakkında da bilgi veren Fehmi Hüsrev Kutlu şöyle dedi; “İlimizde devasal bir parkımızın olması lazım. İnsanlarımızın piknik yapabilecekleri yerlerin olması gerekiyor. Çünkü Adıyaman, iklim olarak baharı yaz gibi yaşayan bir şehir. Bundan ötürü devasal bir park alanına şiddetle ihtiyaç var. Bu park alanın da en kısa zamanda oluşturulması lazım. Eğriçay mevkiinde şuanda değerlendirilmeyen bir yer var. Baraj kenti olan Adıyaman’da bir mesire alanımız yok. Ayrıca Adıyaman halkının ulaşımını kolaylaştırmak belediyenin görevidir. Bu iş için ne gerekiyorsa, belediye bunun neresinde olması gerekiyorsa orada olacaktır. Bunun yanı sıra  raylı sistem konusunda şuanda hiçbir kararımız yoktur. Bu konuda sosyal ve mali boyutlar incelendikten sonra karar verilecek. Öte yandan ev hanımları için sosyal alanlar oluşturuyoruz. Her türlü kursların açılabileceği, eğitim görebilecekleri, ayrıca spor yapmak isteyenlerin faydalanabileceği, sadece bayanlara yönelik yüzme havuzların içerisinde yer aldığı bir yerin hizmete açılması gerekmekte. Adıyaman güzelleşirse, huzura ererse en çok ev hanımları mutlu olur.”

“Sosyal alanlara daha çok ihtiyacımız var”

Eski otogarın yeri konusunda açıklamalarda bulunan Fehmi Hüsrev Kutlu, “Bu yer kültür merkezi veya iş merkezi olabilir. Ama ticari alandan çok sosyal bir alan olarak kullanılması yönünde bir fikre sahibim. Bu yer için daha çok sosyal bir alan üzerinde çalışmalarımız var. Sosyal alanlara daha çok ihtiyacımız var” diye konuştu.

 

Editör: Adıyaman Haber