CHPli Fatma Ulubey, gelişen teknolojiye ilişkin açıklamada bulundu.

Ulubey, açıklamasında, günümüzde teknolojinin hızla ilerlemesi ve buna bağlı olarak insanların bu hıza yetişmeye çalıştığını ifade etti.

Teknoloji uzağı yakın ederken, bugün anında ulaştığınız, anında diyalog kurduğunuz bir avantaj sağlarken,  bunun yanında yanlış kullandığımızda yanlışa götüren bir tehlike olarak da karşımızda durmaktadır diyen Ulubey, şunları kaydetti:

Özellikle gençlerin sosyal medya kullanımının artması hataları da beraberinde getiriyor. Facebook sosyal paylaşım sitesinin ilk gayesi “ilkokul arkadaşlarını bulma” olarak tanıtılıyordu. Ancak insanlarımızın sosyal hayatlarının azalması üzerine ve internetin yaygın olarak her cebe girmesi üzerine sosyal hayattan kopup sosyal sanala doğru hızlı bir kayma yaşanmakta. Yeni arkadaşlar, yeni çevre ve eski arkadaşları buluşturan ve yeni ilişkilerin başlangıcına vesile olan site, yeni arkadaşlıklara, evliliklere zemin oluşturabildiği gibi aynı zamanda evliliklerin ve ilişkilerin bitmesine de neden olabiliyor. Bazı akademisyenlerin yaptığı araştırmalar sonucunda, sosyal paylaşım siteleri ile kişiler, birlikte oldukları kişiler hakkında derin bir araştırmalar içerisine giriyorlar. Bu kişilerin zaman içerisinde davranışları kıskançlığa dönüşüyor ve bununla birlikte bu sitelerde geçirilen zaman daha da arttırılıyor. Facebook bağımlılığının diğer bir olumsuz etkisi de bireylerin kişiliğini etkilemesi. Özellikle aile içi ve dışarıda iletişim kurmayı başaramayan kişilerin kendilerini sanal ortamda ifade etmeleri ve arkadaşlık kurmaları daha kolay hale geliyor. Bu iletişim zamanla bağımlılığa dönüşmektedir. Aynı evi paylaşan kişiler birbiriyle konuşmayacak duruma gelerek iletişim kopukluğu yaşamaktadır. Zamanın nasıl geçtiğini fark edemeyen bağımlılar ekran karşısında sabahlayarak zamanın büyük bir bölümünü öldürüyor

Ulubey, Elbette bugün teknolojinin nimetlerinden faydalanmak kaçınılmaz olmuştur. Bilim kimliğinizle, siyasi kimliğinizle ve kısacası toplumun her katmanındaki insanların  kendisini  ifade etmesi ,yaptıkları çalışmaları göstermesi ve halkın bundan faydalanması  adına  paylaşımlarda bulunmak yarar sağlar.  Aksi halde paylaşımlar amacından saparsa zarar getirir. Asıl mesajı gençlere vermek istiyorum.  Gençlerimizin kitap,gazete,dergi okumalarını bitirme noktasına getiren yine sanal paylaşım siteleridir. “Gazeteleri cepten okuyorum” cevapları aslında hiç okumadıkları sadece başlıklara göz ucuyla bakıp beğeni yaptıkları aşinadır. Artık ikili diyaloglar göz temasıyla değil; klavyedeki beğeniyle yapılmaktadır. Aslında üzerinde konuşmamız, tartışmamız gereken şey teknolojiyi ne kadar doğru kullanıyor olmamızdır. diye konuştu.

                                                                                                      

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber