Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş, STK temsilcilerinin ve yöneticilerinin partilerin ön seçimlerinde oy kullanmasını doğru bulmadıklarını söyledi.

Çavuş, BHA muhabirine yaptığı açıklamada, insanların bir siyasi partiye üye olmalarından dolayı o partinin milletvekili aday adaylarını, belediye başkan adaylarını, meclis üyesi adaylarını seçmesini doğal bulduklarını belirtti.

Herhangi bir partiye üye olmayan dernek ve vakıfların yöneticilerinin de teamül yoklamalarında seçimlere katılmalarında katılmasında sorun görmediklerini ifade eden Çavuş, “Ancak meslek kuruluşları, yani odaların, meslekleriyle ilgili bir araya gelmek zorunda olan toplulukların bir siyasi partinin ön seçimlerine, iç işlerine dahil olmasını doğru bulmuyoruz” dedi.

Oy kullanan bu kişilerin kendi şahısları için orada bulunmadığını kendi kuruluşları adına oraya çağrıldıklarını belirten Çavuş, “Oda ve sendika temsilcileri, kendi meslek alanlarında, kendi işleriyle ilgili sorunları dile getirmek, kendilerini geliştirmek için kurulan teşkilatlardır. Bunların siyasetin içerisine çok girmeleri, müdahil olmaları, seçici olmaları, bir parti adına doğru bulmuyoruz” diye konuştu.

İktidar partisinin bir karabasan gibi insanların üzerine çöktüğünü ve bir korku imparatorluğu oluşturduğunu ileri süren Çavuş, şöyle devam etti:

“Kurdukları bu yapılı ‘biz STK’lara sorarak bir şeyler yapıyoruz, adayımızı bu şekilde belirliyoruz’ diye söylemiş olmaları biraz da kendilerine karşı yapılan bir eylem. Çünkü doğru değil. STK’ların oy kullanmasının doğru olmadığı gibi STK’ların kullandığı oyun bir anlamı da olmayacak. Çünkü sonuçların açıklanmadığı bir stil izliyor mevcut iktidar partisi. Dolayısıyla biz bu seçimi, seçime katılan STK temsilcilerini katılmış olmalarını doğru bulmuyoruz”

– Siyasal partiler üyeleriyle var olurlar

En doğru tercihlerin o partiye gönül vermiş kişiler tarafından yapılan tercihler olduğunu vurgulayan Çavuş, şöyle konuştu:

“Cumhuriyet Halk Partisi yaklaşık 55 ilde ön seçim yapmıştır. 29 Mart’ta da bu seçimlerin nihai sonuçlarını açıklayacaktır. Ön seçim yapılacaksa üyelerin katılımıyla yapılmasının doğru olduğuna inanıyoruz. Dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisine üye olmuş, gönül vermiş yaklaşık 7 bin üyenin olduğu Adıyaman’da 5 bir 46 tane üyemiz oy kullandı ve sonuç ortaya çıkmıştır. Dolayısıyla biz, doğru sistemin herhangi bir siyasi partiye gönül veren, üye olan insanların, listelerini belirlemeye ve halka sunma noktasında belirleyici olmasını yöntem görüyoruz. Biz de bu yöntemi uyguladık zaten”

BHA

Editör: Adıyaman Haber