CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, Adıyamandaki ekonomik sıkıntının kendilerini çok üzdüğünü söyledi.

Kılınç, Besni ilçesinde yaklaşık 1 yıldan beri görevi merhum Hüseyin Keleşten görevi devraldıktan sonra köy gezileri ve ilçe merkezindeki çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Yaklaık 2 aydan beri ilçe örgütü olarak sosyal projeler gerçekleştirdiklerini anlatan Kılınç, Eğitime ağırlık veriyoruz. Orda Bir Okul Var; O Okul Bizim Okulumuz adı altında gerçekletşridiğimiz proje ile birlikte 8 köy okulunda ilköğretim öğrencilerine okul çantası, kalemlik, kalem, silgi ve hikaye kitapları dağıttık. Bunun yanı sıra bu okulların ana sınıfına da oyuncak desteğinde bulunduk. Bu projemiz devam edecek. 350 öğrencimize de LYS hazırlığında yardımcı kitap dağıttık. Onun haricinde ilçemizde 3 arkadaşımızla birlikte 2 üyemiz de Adıyamandan ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz proje ile 3 engelli ailemize tekerlekli sandalye dağıttık. Bunun yanı sıra Besnide olsun, köylerde olsun, mağdur, sıkıntı yaşayan ailelerimizin sıkıntılarını sürekli gündeme getirmekteyiz. Bu mücadeleyi de hep birlikte devam ettiriyoruz. Bugün Besnimizin ve köylerimizin birçok sıkıntısı var dedi.

- EKONOMİK SIKINTI DRAMATİK HALE DÖNÜŞTÜ

Adıyamanın ekonomik sıkıntıdan daha çok etkilendiğini vurgulayan Kılınç, şunları kaydetti:

Adıyamanda şöyle bir gerçek var ki; tamam küresel bir kriz var, ülkemizde de çok büyük sıkıntılar. Bunun en büyük sıkıntısı da biz zaten ülke olarak üretemiyoruz. Müthiş bir şekilde tükettiğimiz için biz o sıkıntıyı daha fazla hissediyoruz. Son günlerde doların da yükselmesiyle bizler de ticaretle uğraştığımız için bizleri de zor durumda bırakmatıdır. Doların yükselmesi efelenmekle de düzeltilemez. Hükümetin biran önce buna önlem bulması gerekiyor.

- SANAYİCİLER ZOR DURUMDA

Sanayicilerin ekonomik sıkıntıdan dolayı çok sıkıntı çektiklerine dikkat çeken Kılınç, Bugün çoğu işadamımımız tefecilerin kucağına düşmüş durumda. Son zamanlarda Adıyamanda meydana gelen dramatik olaylara sebebiyet vermektedir. Besni ilçemizde ekonomik sıkıntı esnaflarımızı zor durumda bırakmakta. Bugün siftah yapamayan esnaflarımız SSK ve Bakurunu ödeyemez hale gelmiştir. Bunu ödeyemediği için sağlık açısından sıkıntı çekmektedir. Bugün çiftçimizin perişanlığı zaten göz önünde. Bu ülkemizdeki ekonomik kriz son günlerde daha belirgin hale geldi. Doların yükselmesiyle de tavan yaptı. Burada hükümetin biran önce acil önlem planı yapması gerekiyor. Bugün özelleştirmeye gerek duymayacaklarını söylüyorlar, baktığımızda son 15 yılda özelleştirilmeyen yerimiz kalmadı. IMFye borcumuz yok dediler, bugün geldiğimiz durum göz önünde. Türkiyenin bu ekonomik darboğazdan biran önce çıkarılması gerekiyor şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber