Adıyaman ile ilgili sorunları yerinde çözmek için Adıyaman AK Parti Milletvekilleri olarak sorunları mecliste ve sorunların çözümü için bakanlıklar ile yakın görüşmeler içinde olduklarını Aloğlu ile Bakış açısı programında açıklayan Boynukara, “Bizim geçmiş dönemlerde de aslında farklı şehirlerde uyguladığımız bir çalışma o şehrin, bölgenin, ilin aktörleri ile bir araya gelip mevcut durumu masaya yatırıyorsunuz bu ihtiyaçların karşılanması için bir yol haritası çıkarıyorsunuz” diye konuştu.

- ADIYAMANIN SORUNLARI İÇİN TOPLANTILAR DÜZENLEDİK
İlk toplantılarını Adıyaman merkez ve ilçelerinde gerçekleştirdiklerini vurgulayan Adnan Boynukara, “Biz ilk toplantıları Kahta, Besni, Gölbaşı, Adıyaman merkezde yaptık. Adıyaman merkez de yaptığımız Adıyaman geneline ilişkin toplantılardı. Devam eden yatırımlar takip edilmesi gereken konular bunların hepsi ilgili sivil toplum kuruluşları kamu temsilcileri katılımı ile ortaya çıktı. Biz bunların hepsini ayrı bir dosya haline getirdik ulaşım ile ilgili ayrı bir dosya kültür, turizm, enerji, tarım bunların hepsini ayrı bir dosya haline getirdik ve Ankara da da ilgili bakanları ziyaret ederek tüm ilgili bakanlıkları ziyaret ederek taleplerimizi ilettik. Bunların takipçisi oluyoruz.  Diğer Çelikhan, Tut, Gerger, Samsat gibi ilçeleri önümüzdeki süreç içinde toplantılar yapıp o ilçelerin mevcut durumunu analiz edip ihtiyaçlarını ortaya çıkaracağız . Asıl olan bu tür toplantıları il merkezinde sektörel bazda yapmak ulaşım, eğitim, turizm, sanayi ile ilgili bunların hepsini ayrı ayrı başlıklar halinde yapıp sorunları takip etmek daha verimli bir yol valimize bu konuyu aktardık zaten kendisi taşıyıcı unsur işleri takip edenlerden birisi valimizin de takibiyle bu çalışmaları sürdüreceğiz. Umarım önümüzdeki günlerde sektörel bazda yaptığımız da orada ilgili taraflar varsayalım 20-30 problemi ortaya koyuyorlar. Sıkıntıyı ortaya koyuyorlar oradaki problemlerin büyük bir kısmı orada çözülmüş oluyor. Geriye kalan sorunları Ankara’da milletvekilleri olarak takip edip çözmeye çalışıyoruz. Bunu daha sistematik bir hale geleceğine inanıyorum. Valimiz milletvekili arkadaşlarımızın güçlü bir iradesi var bunu Adıyaman’ın sorunlarını çözümü noktasında iyi bir yol olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

- BAKANLIKLARA ÖNERİLERDE BULUNDUK

Adıyaman’ın sorunlarını çözmek için bakanlıklara önerilerde bulunduklarını ifade eden Boynukara, şöyle devam etti:

“Şunu söyleyeyim öncelikle geçmiş dönemde nasıl bir ilişki olduğunu nasıl sorunlar yaşandığını ben bilmiyorum.  Ben aday olduğum da ben şunu söyledim bizim için önemli olan Adıyaman ve Adıyaman ve Adıyamanlı biz Adıyaman ve Adıyamanlının sorunlarını çözmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız, yapmaya hazırız. Adıyaman ve Adıyamanlılar söz konusu olduğunda biz şahsi kişiliğimizi ortaya koymayız, önemli olan şehrimizin kalkınması gelişmesi, hemşerilerimizin sorunlarının çözülmesi. Biz arkadaşlarımızla uyumlu bir şekilde ilgili bakanlara gittik, konuştuk, işlerin takipçisiyiz” 

- BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE OLACAĞIZ
Birlik ve beraberlik içinde her sorunun üstesinden geleceklerini vurgulayan AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, şunları kaydetti:

“Seçim sürecinde söylediğim bir söz vardı. Biz Adıyaman da seçilen milletvekilleri olarak birlikte hareket edersek Ankara’dan alamayacağımız hiçbir iş, çözemeyeceğimiz problem olmaz, yeter ki biz birlikte hareket edelim . Şuan ortada olan durum bu, umarım bu birliktelik devam eder. Devam edeceğine ilişkin ortada güçlü bir irade var sıkıntı yok. Bizim şuan ocak ayı yeni bütçe dönem yatırımların planlanması dönemindeyiz. Dolayısıyla şuan için ulaştırmada sulama projelerinde Adıyaman’la ilgili tüm projeleri ilgili bakanlıklara ilettik. Bu taleplerin 2016 yatırım programında yer alan gerekli miktarda kaynak aktarılması, olmayanların da 2016 yatırım programına girmesi konusunda görüşmelerimiz var. Takip ediyoruz. Yatırım programı kapsamında çözüleceğine inanıyorum” 

- BARAJ İNŞAATLARI DEVAM EDİYOR
Barajların yapım çalışması aşamasında çalışmaların devam ettiğini belirten Boynukara, “Çetin tepe barajı şuan hızlı bir şekilde devam ediyor. Koç ali barajı aynı şekilde 2016’da Gümükan’ın ihale edilmesi gerçekleşecek. Bu baraj inşaatları ile birlikte sulama projelerin de eşit değer de yürümesi lazım ki barajlar bittiğinde her hangi bir eksiklik olmasın. Bunların hepsini biz sayın bakanla paylaştık. 11 ayrı gölet inşaatı var bunların hepsi yatırım programına girecek. Sulama projeleri hayata geçecek sayın bakanı bize sözü var zaten Adıyaman’ın fahri hemşerisidir. Bir Adıyamanlı kadar o da projeleri takip ediyor. Gölbaşı, Besni birkaç belde ve köylere içme suyu getirecek olan erkenek projesini kendisi özellikle takip ediyor. Büyük bir proje o bölge batı bölgesinin içme suyu problemini çözecek bir proje öbür tarafta recep suyu aynı şekilde bakan bey bizden daha çok bunlara hakim. Bunların hepsi şuan plan bütçe komisyonun da görüşülüyor genel kurula gelecek ondan sonra kalkınma bakanlığı ile ilgili bakanlıklar arasında yatırım önceliklileri belirlenecek, biz o süreçte bu işlerin hepsini takip edeceğiz” ifadelerini kullandı.

- YOL ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
2016 yılında yapılması planlanan ve yapımı devam eden yollar hakkında bilgi veren Adnan Boynukara, şunları söyledi:

“Sayın bakana aktardığımız konular bir Gaziantep duble yolunun bitirilmesi, ikincisi Şanlıurfa duble yolunun bize hep söylenir Şanlıurfa tarafı bitti. Adıyaman tarafı kaldı, aslında köprüyü geçtikten sonra Şanlıurfa tarafında ciddi eksiklikler olduğunu görürsünüz ama bu bir mazeret değil. Sayın bakan 2016 yılında Şanlıurfa tarafında ki yolun büyük oranda bitirileceğini, tamamlanacağını ifade ettiler. Besni tarafındaki Gaziantep yolunun hızlı bir şekilde devam edeceği teminatını verdiler Kâhta, Gölbaşı arasındaki yolun sıcak asfalt yapılmasına ilişkin sayın bakana talebimizi ilettik, kendileri de bunu olumlu karşıladılar, Gölbaşı geçişi dahil buna Besnililerin yoğunluklu olarak istedikleri Burunçayı - Besni arası 12-13 kilometrelik bir yol var, o yolun projesi bitmiş. İnşallah onu yatırım programına dahil edersek o sorunda çözülecek. Tut yolu zaten geçtiğimiz yıl 2015 yılının sonlarına doğru başlamıştı. Dağ geçişi kısmında seçim zamanın da yoğun bir çalışma yapıldı, önümüzdeki yıl o Tut yolunun biteceğini düşünüyoruz. Gerger yolu için proje çalışması başlattık. Narince, Gerger arası kısım o hem virajlardan dolayı mesafe kısaltılacak, orada yeni bir proje çalışması var. O proje çalışmasından sonra ihale süreçlerini takip edeceğiz. İnşallah kısa sürede faaliyete geçer o. Adıyaman, Çelikhan arası kısımla ilgili de proje çalışması devam ediyor. Koçali barajından dolayı güzergâh değişikliği söz konusu, bu ikisinin proje çalışmaları daha devam ediyor. Proje çalışmaları biter bitmez, bittiği zaman yatırım programına dahil edilmesi için sayın bakanla görüştük, hatta önümüzdeki günlerde sayın bakanı Adıyaman’a getirip bunları yerinde kendisine göstereceğiz. Dolayısıyla biz takipçisiyiz, bunların hepsini hayata geçiririz.” 

- BİLENİN İSTAFASINI KONUŞMAK BİZE BİRŞEY KAZANDIRMAZ
AK Parti eski İl Başkanı Seyfettin Bilen’in istifasına ilişkin açıklama yapan Boynukara, “Sayın başkanın istifasının arkasını, önünü konuşmak en azından ben kendi açımdan söylüyorum. Bize çok fazla bir şey kazandırmaz. Burada Seyfettin bey düzgün bir şekilde bir yıla yakın bir süre bir yıl bu partiye hizmet etmiştir. Bana düşen kendisini hayırlanmaktır, bir yıl içinde iki seçim geçirdik, bu çok önemli bir şey teşkilat ile ilgili çok ciddi çalışmalar yapıldı, ben kendisine gösterdiği harcadığı emeğine teşekkür ediyorum. Umarım bundan sonra hayatı istediği gibi geçer” dedi.

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber