AK Parti Belediye Başkanı Aday Adayı Seyfettin Bilen:

“Açıklanan Paket Birçok Kesime Hitap Ediyor”

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Demokratikleşme Paketi ile ilgili görüşlerini dile getiren AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Seyfettin Bilen, paketin birçok kesime hitap ettiğini söyledi.

Önceki gün açıklanan Demokratikleşme Paketi ile ilgili görüşlerini dile getiren AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Seyfettin Bilen, paketin içerisinde yer alan maddelerin birçok kesime hitap ettiğini dile getirdi. Bazı kesimler tarafından tatminkar bulunmayan paketin eksiklerinin önümüzdeki günlerde tamamlanacağının direk Başbakan Erdoğan tarafından “Bu paket bir ilk değil, son da olmayacak” denilerek söylendiğini de dile getiren Bilen, bu eksikliklerin giderilmesi ile paketin daha da kapsamlı olacağına ve o zaman istenilen amaca ulaşacağına inandığını belirtti.

Bilen konu ile ilgili açıklamasının devamında, “Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından açıklanan paketin içerisinde toplumun bütün kesimlerini ilgilendiren maddeler var. Grup Başkanvekilimiz ve Adıyaman milletvekilimiz Ahmet Aydın’ın da konu ile ilgili verdiği bilgi de ifade ettiği gibi paket farklı etnik, inanç ve mezhep gruplarını, gayrimüslimlerini, geçmişte ezilen kesimleri ilgilendiriyor ve hak ve özgürlükler anlamında son derece önemli reformlar içeriyor. Paket, bugüne kadar tartışılan, sorun olarak görülen ve milletin gündeminde olan birçok konuyu çözüme kavuşturabilecek bir yapıda hazırlanmış. Paketin içerisinde yer alan en önemli maddelerden bir tanesi de başörtüsü ile ilgili… Ne Anayasa’da ne de yasalarda yer almayan başörtüsü yasağı ile ilgili geçmişte sadece bir yönetmelik vardı. Bu paket ile birlikte bu da ortadan kaldırıldı ve inanç özgürlüğünün en önemli adımı atılmış oldu” dedi.

Bazı kesimler tarafından eksik görülen paketin Başbakan Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda da söylendiği gibi önümüzdeki günlerde daha da samutlaşacağını yineleyen ve bu eksiklerin ortadan kalkmasıyla başta AK Parti hükümetinin üzerinde titizlikle durduğu Alevi vatandaşlar olmak üzere bütün kesimin taleplerinin yerine getirileceğine inandığını dile getirdi.

 

Editör: Adıyaman Haber