Ak Parti Adıyaman İl Başkanı Seyfettin Bilen, Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice katledilen Özgecan Aslan’ın olayını değerlendirdi.

Bilen, yaptığı açıklamada, bu cinayetin hiçbir  vicdanın kabul etmeyeceğini ve hiçbir şekilde insanlığa sığmayacağı barbarlık olduğunu söyledi.

Bundan dolayı bütün Türkiye’nin yasta olduğunu belirten Bilen, Türkiye’nin bu vahşet karşısında tepkisini en iyi şekilde vererek sesini duyurmaya çalıştığını ifade etti.

Türk halkının bu tür vahim olaylar karşısındaki tepkisini göstermesini de değerlendiren Bilen, şunları kaydetti:

“Türkiye’de Türk milletinin merhametinin, vicdanının ve duygularının hala dipdiri olduğu noktasının bir umut vereceği ve sevindirecek bir durum. Ancak bu olayının bir daha yaşanmayacağını, bir daha buna benzer vakaların gelişmemesi için herbirimize,  herkese iş düştü ve söz düşüyor. Bu eğitimle, erdemli bireyler ve erdemli bir toplum inşa etmeyle giderilebilecek. Bir şey işle, işsizlikle, geçimle alakası olmayan bir durum ve geçimle alakalı bir durum olsaydı o vahşet aynı dercedeki vahşetini nereye koyacaktık yada nereye koyacaz. En zengini de, vasatıda, işsizi de o cani ruhunu gösterebiliyor. Onun için biz bireysel olarak ve toplum olarak herbirimiz üzerimize düşeni yapmamız lazım. Toplum mozaiğini ve kenetlenmeyi, yardımlaşmayı, kültürel normalarımızı muhafaza etmemiz gerek. Hala hafızamızda Cem Garipoğlu’nun işlediği cinayetin geçinme sıkıntısı olmadığı gibi. Bu olay da da geçinme sıkıntısı yok, muhalefet partisinin iddaa etmiş olduğu gibi bu ruh haliyle, ahlakla, merhametle, vicdanla, insanlık damarıyla ilgili bir şey. Ne yazıkki işte bu insankılıklı mahluklar da olabiliyor. İnşallah ülkemiz de bu tür vahşetler ve buna benzer olaylarla karşılaşmayız”

BHA

Editör: Adıyaman Haber