Ahmet KORKMAZ/GÖLBAŞI (Adıyaman), (DHA)- AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, muhalefet partilerine, birleşerek AK Partinin karşısına çıkmaları çağrısında bulundu.
AK Partili Mehmet Metiner, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Salih Fırat ile birlikte Adıyamanın Gölbaşı İlçesinde partisinin 5nci Olağan Kongresine katıldı. Belediye Konferans Salonu’ndaki kongrede konuşan Metiner, muhalefet partilerine birleşerek AK Partinin karşısına çıkma çağrısında bulunarak "MHP’ye de önerimiz var, diğer tabela partilerine de. Tüm partiler birleşsin, karşımıza tek partiyle çıksınlar. Bir AK Parti olsun bir de hepsinin bir araya geldiği diğer parti olsun. Hodri meydan. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gördük. Bütün partiler yan yana dizildiler. Karşılarında o Pensinvalya’nın bedduasına mazhar olan uzun adam vardı, yürekli adam vardı. Bizim çakma uzun adamlarla işimiz yok. Bizde de nice çakma uzun adamlar çıktılar. Ama siz o uzun çakma adamları, bünyemize sirayet etmiş o mikropları tasfiye ettiniz. Şimdi kalkıyorlar paralel yapıyla, gezi edebiyatıyla, Kobani edebiyatıyla Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı yapıyorlar" dedi.
CHP ve Kemal Kılıçdaroğlunu eleştiren Metiner, şöyle devam etti:
"Geçmiş dönemde o büyük liderimizin güvenine mazhar olduğu için şeref duyacağına, o dönemde bir takım sırları açıklayarak kendini gündemleştirmeye çalışan çakma uzun adamların ve içimizdeki ihanetçilerin dönemi sona erdi. Bu millet kendi asli evlatlarıyla davanın asli mensuplarıyla kendini temsil edecektir. Merak etmeyiniz içimize sirayet edenler zaten bir süre sonra çekip gidiyorlar. Bu dava kutlu bir dava, bizim yüreğimiz mazlumlarla atarken biz ne yaptığımızı biliyoruz. Suriye’den bize ne diyebilirdik. Filistin’den bize ne, Mursi’den bize ne, Dersim’den bize ne diyebilirdik."
Konuşmasında Dersim olaylarının CHP iktidarında meydana geldiğini hatırlatan Metiner, Kılıçdaroğlundan Dersim ile ilgili düşüncelerini çıkıp açıklamasını isteyerek, "Dersimli Kemal’e sesleniyorum. Sen hangi partinin genel başkanısın bay Kemal? CHP’nin Genel Başkanı mısın? Biz niye bilmiyoruz? Kaç günden beri partin kaynıyor, partin. Bir Genel Başkan yardımcın Dersim’de katliam olmuştur özür diliyorum diyor, başka parti yöneticilerin ateş püskürüyor. Peki sen neredesin? Kimden yanasın? Biz millet olarak sana soruyoruz bay Kemal? Dersim’de bir katliam olmuş mudur, olmamış mıdır? Dersim’deki katliamdan dolayı sen de Genel Başkan yardımcın gibi özür diliyor musun, dilemiyor musun? Çık açıkla. Ama derin bir sessizlik ve sükut" diye konuştu.
DERSİM’DE BAL GİBİ KATLİAM YAPTINIZ
AK Partinin mezhepçi bir parti olmadığını söyleyen Metiner, CHPnin Dersimde katliam yaptığı savunarak şöyle konuştu:
"Sayın Kılıçdaroğlu bizi mezhepçilikle suçluyorsun. Biz seçici bir parti değiliz. Biz Alevici bir parti değiliz. Sadece Türklerin, sadece Kürtlerin partisi değiliz. Bu ülkede yaşayan herkesin partisiyiz, Türkiye’nin partisiyiz. Suriye meselesinden dolayı bizi eleştirirken diyor ki Esad Alevici olduğu için AK Parti de Sünni olduğu için karşı çıkıyor. Peki bay Kemal ben söylüyorum sana biz Esad ile kol kola girdiğimiz zaman onun ne olduğunu bilmiyor muyduk? O zaman Sünni değil miydik? Peki varsayalım ki mezhebi nedenlerle biz Esad’a karşı çıkıyoruz. Bari biz mezhebi nedenlerle bir diktatöre karşı çıkıyoruz. Sen niye mezhebi nedenlerle bir diktatöre, eli kanlı bir zalime arka çıkıyorsun? Bunun hesabını verebilir misin? Sisi Alevi mi? Sisi Sünni. Kaddafi’ye de karşı çıktık, Alevi miydi? Sünniydi. Saddam Hüseyin Alevi miydi? Sünniydi. Biz dinine, ırkına, mezhebine bakmadan bütün diktatörlere ve diktatörlük rejimlerine karşı çıkıyoruz bay Kemal. Senin yüreğin yetiyorsa, sen de mezhep ayırımı göstermeden bütün diktatör rejimlere karşı çıktığını söyle. Çıktığını söyleyemezsin çünkü senin geçmişte kurduğun rejimin adı da diktatörlük rejimiydi. Tek parti faşizmi vardı; devletti, hükümetti. Dersim’de bal gibi katliam yaptınız. O katliamın hesabını öte dünyada da ödeyeceksiniz."
Kongrede mevcut Başkan Nizami Yancar, yeniden başkanlığa seçildi.

 

Metiner’den Birlik Ve Beraberlik Vurgusu

Unvanından kibirlenen kaybeder

 

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner AK Parti Besni ve Tut İlçe Başkanlığı’nın 5. Olağan Kongresinde önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Adıyaman’ın Besni ve Tut İlçe Başkanlığının 5. Olağan Kongresi’ne AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Adana Milletvekili Adıyaman Koordinatörü Fatoş Gürkan, Adıyaman Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Salih Fırat, İl Başkanı İbrahim Halil Fırat, İl Genel Meclis Başkanı Salih Şahan, Kadın Kolları Başkanı Ayla Pektaş ve çok sayıda davetli katıldı.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner konuşmalarında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Metiner, “Ne olursa olsun bir karar verilmişse el birlik arkasında duracağız. Bu duyarlılığı gösterdikleri için arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bizler 2015’de Büyük Türkiye kavgası için mücadele insanlar olacağız. Kibir bize yakışmaz, hizipçilik bize yakışmaz, başkalarının arkasında durarak gücümüzü birbirimize göstermek yakışmaz. Kimseyi daraltmayacağız, kendimizi küçültmeyeceğiz, partimizi büyütmeye çalışacağız. Kim ki kendisini partisinden büyük görürse kaybeder. Kim ki kendi unvanından ve sıfatından dolayı kibirlenirse kaybeder.  Bizde başkan olan kişi, başkan olduğu için değil, hizmete talip olduğu için değerlidir. Yönetimde yer alan kardeşlerimizin, yönetimde yer almayan kardeşlerimizden hiçbir ayrıcalığı yoktur, bizim adımızla bizden daha fazla hizmet ettikleri için, yoruldukları için onlara her daim şükran borçluyuz.  AK Parti’nin bir neferi olmayı, bir başkanı olmaktan ayırt eden bir anlayışın mensupları değiliz. Hiç kimse parti yönetimine girmedim diye üzülmesin, asla üzülmesin. Yönetime girmek, girmemek bizim meselemiz değil. Biz davamızın neferleri miyiz? Neferleriyiz.  AK Partili miyiz? AK Partiliyiz. Bize teşkilatımız nerede görev verirse şerefle onu yaparız. Bize, bu bilinç yakışır.” dedi.

 

AK Parti’nin Bayrağını Göklere Çekeceğiz

Metiner, “Yeni yönetimdeki arkadaşlarımdan rica ediyorum. Sakın ola ki, bir başkasını darıltmasın. Sakın ola ki, geçmiş defterleri karıştırmasın. Bize kazanmak yakışır. Kendi içimizde darılttıklarımız varsa, onların gönlünü kazanmak yakışır. Çok sayıda insana ulaşacağız.  2015’de AK Parti’nin bayrağını göklere çekeceğiz. Küçük olsun, benim olsun anlayışı asla kabul edilemez. Büyük olsun hepimizin olsun. Hep birlikte kazanalım, partimiz kazansın, davamız kazansın. Bu duygu ve düşüncelerle, başta ilçe başkanlarımız olmak üzere, yeni yönetimdeki bütün kardeşlerimi tebrik ediyorum. Yönetime girmeyen ama AK Parti davası için alın teri döken kardeşlerimizin o mübarek pak alın terlerinden öpüyorum.  Çünkü siz bu davanın neferleri olmakla eli öpülesi insanlar oldunuz. Büyük küçük demeden, hepinizin ellerinden öpüyorum. Bunu popülizm olsun diye söylemiyorum. Bugün bu makamlarda varsak, Milletvekili olarak varsak, Belediye Başkanı olarak varsak, Başbakan, Cumhurbaşkanı olarak varsak; sizin o ak ve pak alın terleriniz sayesinde varız. O alın terlerinizin kıymetini bilmezsek kaybederiz. Kibirlenirsek kaybederiz. O yüzden makam mevki sahibi olan kardeşlerimizin herkesten daha fazla sizin alın terlerinize saygı duyması gerekiyor. Herkesten fazla size karşı alçak gönüllü olması gerekiyor. Siz gerektiğinde iki elinizle, iki yakamızı tutabilmelisiniz, bizden hesap sorabilmelisiniz. AK Parti davası budur. Kardeşliğimizden dolayı, birlik ve beraberliğimizden dolayı sizi yürekten kutluyorum. Hepinizin karşısında saygıyla eğiliyorum. Davamız mübarek olsun, kongremiz mübarek olsun, Allah’a emanet olunuz. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.” şeklinde ifadelerde bulundu.

FOTOĞRAFLI 

 

Editör: Adıyaman Haber