Bilen, yaptığı açıklamada, “Yanı başımızda ateş var. Bu ateşin kıvılcımları bize sıçrıyor. Bu kıvılcımın çıkarıp, bu ateşi buraya taşımak istiyorlar. Ülkemizin insanını birbirine kırdırmaya, birbirine vurdurmaya, kardeşliği ortadan kaldırmaya, ortadoğu coğrafyasıyla birlikte Türkiye’yi de katarak yeniden hayata geçirmeye çalışıyorlar. Buna müsaade etmememiz gerekiyor. Bu millet buna asla müsaade etmez” dedi.

-TERÖRLE BİR YERE VARILMAZ

Terörle bir yere varılamayacağını vurgulayan Bilen, şunları kaydetti:

“Bir kere bu olayları kim tarafından olursa olsun kınıyorum, lanetliyorum. Terörle gayri meşgul yollarla insanın canını kast ederek bir yere varılmaz. Buna kimsenin hakkı da yok. Bu genel bir karardır. Duruşdur ama birkaç tane ferdi harektin terör faaliyetlerine başvurmasından dolayı  600 bin nüfuslu  bir şehiri  töhmet altına bırakmak en hafif ifadeyle ahmaklıktır, aptallıktır, adilliktir. Bunun ötesi yoktur”

-ADIYAMAN ÜZERİNDE OYUNLAR OYNANIYOR

Adıyaman üzerinde oyunlar oynanmaya çalışıldığını aktaran Bilen, “Son yıllarda Adıyaman üzerinden gayretli çabalar gösteriliyor. Hepimiz buna şahidiz. Nedir işte daha fazla yoğunlaşma çalışmaları var.  PKK tarafından Adıyaman üzerine çalışma yapılıyor. Adıyaman üniversitesini   tercih eden öğrencileri belediye tarafından burs vererek ve özel teşviklerle  Adıyaman’a öğrencilerin gelmesini, burada PKK faaliyetlerin yapması hususunda özel çaba var. Hepimizde bunu görüyoruz, geçmişte fiili eylemler yapılmazken 6 - 7 ekim de Adıyaman’da Kobani’den dolayı 2 - 3 defa yürüyüş yapıldı” diye konuştu.

-7 HAZİRAN’DAN SONRA DÜĞMEYE BASILDI

7 Haziran seçimlerinden sonra düğmeye basıldığına dikkat çeken Bilen, şöyle devam etti:

“7 Haziran’dan sonra ne olduysa düğmeye basıldı. Suruç’taki katliam işleniyor, Suruç’taki katliam işleri  faili Adıyamanlı,  akabinde aynı gün Adıyaman’da asker şehit ediliyor  PKK tarafından. Suruç’taki katliamı gerçekleştiren Adıyamanlı. Akabinde yine Ankara’daki katliamının failleri Adıyamanlı. Ne oldu da bugüne kadar IŞİD denen bela yoktu yada vardı da eylem yapmıyordu.  7 Haziran’dan sonra eylem geçekleştiriliyor, eylemi gerçekleştirende hep Adıyamanlı, Türkiye’de başka katılan var mı var. Bin civarında katılımın sağlandığı söyleniyor. Türkiye’de katılanların diğerleri bu eylemleri gerçekleştirmiyor da özel olarak Adıyamanlılar  gerçekleştiriyorlar. Bu proje arkadaşlar. Adıyaman’ın bugüne kadar mütedeyyin olduğu, değerlerine bağlı olduğu, devletine sahip çıkma, devletiyle bütünleşik olduğu, terör faaliyetlerine zemin vermeden, zemin yaratmadı. Devlete, şiddet karşı  olduğu, barındırmadığı,  bir hal var ama bütün Türkiye’de biliyor, hepimiz biliyoruz. Bunula gurur duyuyoruz. Buna gölge düşürmek Adıyaman’ın adını kirletmek ve buna bağlanarak yeniden başka şeylere girişip buranın huzurunu kaçırmanın provasıdır. Suruç’ta eylem yapılıyor, eylemi yapan Adıyamanlı, aynı gün 2 saat arayla askerimiz şehit ediliyor PKK  tarafından. Çünkü Adıyaman’da sık sık böyle şeyler olsa tamam derim ki denk geldi. En son 80’li yıllar da bildiğim kadarıyla bir asker şehit edildi. O günlerden bugüne kadar yok ama ne olduysa Haziran’dan sonra oldu. Katliam var, burada da PKK asker şehit ediyor ve hemen bir sonraki gün askerimizin buradaki cenaze törenine sayın Başbakanımız katılacak, sayın Başbakanımızın katıldığı esnada, askerimizin cenaze töreni varken, Suruç’taki katliamı protesto etmek için sokağa dökülüyorlar. Bunlar Adıyaman ile ilgili bir hesaptır. Çift taraflı, çok taraflı herkesin dahil olduğu, üst akıl dediğimiz küresel güçlerin emir ve talimatlarıyla yapılmıştır

PHA

Editör: Adıyaman Haber