Yenimahalle Kapalı Semt Pazarı'nda düzenlenen kongreye AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Ertuğrul Soysal, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Aydın, İbrahim Halil Fırat, Yakup Taş, Muhammed Fatih Toprak, Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Besni Belediye Başkanı Mehmet Emre, Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut, Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut, Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat, Balkar Belediye Başkanı Orhan Orhan, AK Parti Adıyaman Kadın Kolları Başkanı Perihan Gümüş, AK Parti Adıyaman Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yalçın, Besni AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem, Çelikhan AK Parti İlçe Başkanı Mahmut Avcı, Tut AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, Sincik AK Parti İlçe Başkanı Fikret Öksüz, Gerger AK Parti İlçe Başkan Vekili Zeynal Aksoy, Gölbaşı AK Parti İlçe Başkanı Hakan Toydaş, MHP Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Mehmet Doğan STK temsilcileri ile parti üyeleri katıldı.

AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Ertuğrul Soysal'ın divan başkanlığını yaptığı genel kurulda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasın ardından açılış konuşmaları yapıldı. 

"Yüzümüz açık, alnımız ak"

AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Av. Mustafa Alkayış, konuşmasında, "Merkez ilçemiz 7 il genel meclisi üyesinden oluşuyor. Burada büyüklerimiz var. Siyaseti bilenler var. Seçim yasası bir siyasi partiye bütün koltukları vermeme üzerine dizayn edilmiş. Özellikle 3 ve 4 olunca.. Ama geçmiş dönemde gayret gösteren il genel meclisi üyelerimiz ve bu seçimde aday olan şu anda hizmet eden il genel meclisi üyelerimizin büyük gayretiyle Ak Partimiz merkez ilçemizde 7 il encümeninin 7 sini de Ak Parti ihalesine yazdırdı. Biz iki beldeden oluşuyoruz. Yaylakonak ve Kömür. Yaylakonak’ta ilk defa meclisteyiz. AK Parti’mizi temsil eden iki kardeşimiz var. Ve yine başta Ak Parti Genel Meclis Başkanımız Adıyaman Milletvekilimiz Sayın Ahmet Aydın’a, İbrahim Halil Fırat’a, Muhammet Fatih Toprak’a ve Yakup Taş ağabeyime çok teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız, hükümetin genel politikalarını, icraatlarını, hizmetlerini memleketimize ilimize merkez ilçemize taşıma noktasında çok büyük gayret gösteriyorlar. Onların sayesinde, onların gayretiyle bizim de yüzümüz açık, alnımız ak, vatandaşımızdan her hemşehrimizden oy isteyebiliyoruz. İşte biz böyle büyük bir camiayız, böyle büyük bir aileyiz. Ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyorum."şeklinde ifade etti.

1923’te Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının 'bu memleket bitti, yok oldu, artık bir daha ayağa kalkamaz' dedikleri Türkiye Cumhuriyeti’ni 1923’te kurduklarını anımsatan Alkayış, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"2023’te Cumhuriyetimiz tam 100 yaşında olacak. Bir asırı geride bırakacak. Suriye’nin, Irak’ın, Lübnan’ın, Libya’nın, Afganistan’ın, Orta Doğu’nun hallaç pamuğu gibi atıldığı ve aslında asıl hedefi Türkiye olduğu bir dönemde.. Bunu lütfen bir siyasi tespit olarak görmeyin. Allah razı olsun Anadolu insanı Recep Tayyip Erdoğan gibi bir insanı çıkarttı. Reis-i Cumhur’umuzun sayesinde şu an Türkiye’mizin bir eli Orta Doğu’da, bir eli Afrika’da, bir eli Avrupa’daki fukaranın garip kurbanın, sömürülen, hor görülen bütün insanlığa bir medeniyet perspektifinden inşallah yeni yüzyılda yeni bir bakış açısı getiriyor.

Ak Parti ailesi olarak bu kongrelerimiz işte bizi 2023’e taşıyacak olan hazırlıklardır.2023’te bizim yaşadığımız sıkıntıları artık genç kardeşlerimiz yaşamasın istiyoruz. Türkiye, bu dünyada artık hak ettiği yere gelsin adaletle dünyanın idare edileceğini, bu zalimlere, şu dünyada kendini söz sahibi sayanlara bir cevap olarak göstersin istiyoruz. Bu nedenle de Cumhurbaşkanı’mızın yanında, kendilerinin daha başarılı olması için, daha muvaffak olması için gece gündüz inşallah gayret göstereceğiz. Yeni dönemde elbet geçmiş tecrübelerden istifade edeceğiz. Ama çağın gerektirdiği bütün teknolojik imkanları  insanlara sunacağız, gençlerimizle daha çok bir araya gelemeye çalışacağız ve yeni dönemde de birinci hedefimiz birinci görevimiz Cumhurbaşkanı’mızın bize göstermiş olduğu hedefi yani üyelik hedefini yakalamış  olacak. Merkez ilçe olarak asli görev olarak diğer dönemde Ak Parti’mize yeni üye çalışmasını birinci ev ödevi olarak kabul ediyoruz. Ve inşallah Adıyaman’ımız da ki; kim olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her kardeşimizi Ak Parti’mize üye olmaya davet edeceğiz, mutlaka da bunu başarmak için elimden gelen gayreti ortaya koyacağız."

AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin ise, kendilerini birbirine düşürmek isteyenlerin oyunlarını bozacaklarını ifade etti.

Milletvekili Yakup Taş'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde AK Parti'nin ülkemizde değişim ve dönüşüm yaşattığını kaydetti.

Milletvekili İbrahim Halil Fırat, parti teşkilatlarına ve partililere bu güne kadar ki destekleri ve gayretleri için teşekkür ederek, AK Parti'nin hizmet, değişim, dönüşüm, gelişim olduğunu belirtti.

Milletvekili Muhammed Fatih Toprak, 18 yıldır bu ülkeye bu millete hizmet etmenin gururunu yaşadıklarını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde tüm mazlumların umudu olunduğunu söyledi.

Başkan Kılınç: AK Parti dinamik bir parti

Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç ise, AK Parti'nin dinamik bir parti olduğunu belirterek, "Dünyanın en dinamik partisidir. Her dem yeniden doğarız. Biz bir tarafta hizmet aşkıyla, bir taraftan da gönüllere girmek zorundayız. Bir taraftan çalışacağız, bir taraftan üreteceğiz. Şu an Türkiye’nin güçlü olmasının nedeni nedir? Savunma sanayisinde yüzde 80 kendi imkanlarıdır. Bioteknolojide, sağlıkta şu an Cumhurbaşkanı’mız dünyaya meydan okuyabiliyorsa, bu alt yapının sağlam olmasından kaynaklanıyor."dedi.

Kılınç, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bizler sadece küresel salgınla pandemiyle savaşmıyoruz. Küresel emperyalist işlerle de savaşıyoruz. Bir taraftan derecelendirme kuruluşları, bir taraftan ekonomiye saldırı, hepiniz görüyorsunuz. Ama Allaha şükür Cumhurbaşakı’mızın nezlinde bu ülke dimdik ayakta. Bizim burada yapmamız gereken Cumhurbaşkanı'mıza yük olmak değil, Cumhurbaşakı’mızın yükünü almaktır. Cumhurbaşkanı’mıza sırtımızı yaslayarak bir yere gelemeyiz. Bizim O’nun yükünü alacak çalışmalar içinde olmamız lazım. Şimdiki nesile dikkat etmemiz lazım. Genel merkezde bu anlamda ciddi bir çalışma yapılıyor. Dediğim gibi sadece Türkiye’deki mazlumlar değil, dünyanın mazlumlarının tek dayanağı Türkiye’mizdir, Cumhurbaşkanı’mızdır."

Milletvekili Aydın: Derdimiz millete hizmet

AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın da, siyasi hayatının 21 yıl önce 1999 yılında Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış’la birlikte Fazilet Partisi’nde başladıklarını hatırlattı.

Alkayış'ın o dönemde il başkanı olduğunu aktaran Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben teşkilat başkanıydım. Oradan daha genç, yeni avukatlar olarak bu şehre bu ülkeye bir katkı sunabilir miyiz, hizmet edebilir miyiz diyerek birlikte yola çıktık. Adıyaman olarak partimizin kuruluşundan bugüne kadar beraberiz. Ve gerçekten hafızamızda o kadar çok şey var ki o kadar çok şey yaşadık o kadar çok şeyi birlikte hem şahitlik ettik hem de birlikte bizaati icranın içinde olduk. Yeri geldi üzüldük, kırıldık, darıldık, yeri geldi sevinç çığlıklarını her birlikte attık. Derdimiz millete hizmet. Bir şahsın, bir ferdin kim olursa olsun Alevi, Sünni, Kürt, Türk, yaşlı genç, kadın erkek fark etmez, ister cumhurbaşkanı olsun ister dağdaki çoban olsun kim olursa olsun bu ülkenin her bir insanını değerli bildik, değerli gördük ve bizim için de saygıdeğerdir, muhteremdir. O her bir insanın bir derdine derman olabildik mi?, ona çare arayabildik mi?, onun hayır duasında Allah razı olsun dedirtebildik mi?, asıl gaye bu.

Yoksa geçmişte de siyaset vardı, geçmişte de siyasetçiler vardı, geçmişte de yöneticiler vardı ama kim iz bıraktı, kim eser bıraktı, kim halka dokundu, kim Allah razı olsun dedirtebildi. Bir gün geldiğinde mutlaka göçüp gideceğiz, hepimizin ömrü sınırlı. O musalla taşına koyduklarında "nasıl bilirdiniz" sorusuna gönülden Allah razı olsun cevabını alabiliyor muyuz ..Emin olun temel gaye budur. Eğer samimiyetiniz varsa, tevazünüz varsa, Allah için bir de gayretiniz varsa sonuç kendiliğinden geliyor, başarı kendiliğinden geliyor. İşte Ak Parti’nin başarısı bu. Tevazu, samimiyet, gayret. Bunların hepsi bizde bulunması gereken niteliklerdir. İşte Cumhurbaşkanı’mızı halkın ta kendisi yapan unsur bu. Halkın içinden biri, halkın dertlerini bilen, dertleriyle dertlenen birisi. İşte Ak Parti’nin kuruluş felsefesi bu. Mayasını, hamurunu bu millet yoğurmuş. Bu millet kurmuş. Geçmişte de partileri biliriz, şimdi de kurulan partileri görüyoruz. Birileri bir yerden düğmeye bassa içerden dışarıdan bir müstakil tepeden bir yapılanma yapar aşağı taşla iner. Ama Ak Parti bu değil."

Aydın, AK Parti'nin önce halkın gönlünde kurulduğunu belirterek, "O 2002 karanlık döneminde, o adeta zifiri karanlığın hakim olduğu, memurun maaşının dahi ödenemediği krizlerin kaosların olduğu gecelik faizlerin repoların yüzde 7 bin 500'lere çıktığı o dönemde AK Parti bu millet için bir kurtuluş reçetesi oldu. Tayyip Erdoğan partiyi kurulmadan önce AK Parti halkın gönlünde taht kurabildi. Halkın gönlünde vardı. İşte halkın gönlüne giremezse hangi tahta çıkarsa çıksın o taht en kısa zamanda yerle eksen olur. O yüzden bizim vatandaşın gönlüne girmemiz asıl gayemiz. Vatandaşımıza dokunmamız, vatandaşın derdini kendi derdimiz bilmemiz, onunla her hal olmamız, siyasetimizin temel unsuru olarak o problemlere çare olmamız. İşte budur başarının nedeni."dedi.

"AK Parti yapılamaz denilenleri bir bir yaptı"

Dışarıdan birileri düğmeye basarak Ak Parti’yi kurmadığını altını çizen Aydın, şunları dile getirdi:

"Ak Parti yapılanmanın tam tersine kuruldu. Önce halktan kuruldu, halkın gönlünde kuruldu. Halktan büyük bir beklenti, büyük bir talep olarak halkın isteğiyle Ak Parti sonradan kuruldu. İşte bizi diğerlerinden ayıran budur. Onların hazmedemedikleri de budur aslında. Şimdi değerli hemşehrilerim iktidar sürecinde 18 yıl doluyor. Kasım ayı itibariyle. Emin olun pek çok gencimiz belki bilemeyebilir ama yaşı benim ve benim üzerinde olanlar kısmen yaşamıştır. Ya Allah için şöyle başımızı iki elimizin arasına bir alalım, elimizi vicdanımıza koyalım, neydik ne olduk. Ak Parti öncesi, Ak Parti sonrası. Bazen bize öyle basit geliyor ki sanki eskiden de devlet vardı. Evet hükümetler geldi geçti, sanki bu yapılan hizmetler evvelden beri yapılıyormuş. Arkadaşlar biz gerçekten yaptıklarımızı anlatmıyoruz anlatamıyoruz. Evet bu bir lütuf değil, halkın beklentisi. Bizim görevimiz de bunu karşılamak ama en azından neler yaptı mı zaman zaman hepimizin ifade etmesi, hepimizin doğruyu bir yere koyması lazım. Boşluğu da göreceğiz, eksiklerimizi de göreceğiz, o boş kalan kısmı da doldurmak için gayret edeceğiz, çaba sarf edeceğiz.  İşte değerli kardeşlerim, Ak Parti yapılamaz denilenleri bir bir yaptı. O 2002 Türkiyesi ve öncesiyle bugün eğer AK Parti dünyanın süperine kafa tutuyorsa ,bugün AK Parti bu milletin de hakkını hukukunu çiğnetmiyorsa bilin ki Recep Tayyip Erdoğan’ın cesaretidir ,kararlılığıdır, sizin de O’na hak duası ve desteğidir. Bunun böyle bilinmesi lazım. Yoksa hiçbirşey kendiliğinden olmuyor. Eskiden de görürdük, eskiden otur denildiğinde oturan kalk denildiğinde kalkan bir Türkiye bilirdik. Dışarıdan yönetilen bir Türkiye.. Gündem dışarıdan belirtilirdi. Gündemimizi bile belirlemekten acizdik. Ama şimdi sadece Türkiye’nin gündemini değil, dünyanın gündemini belirliyor AK Parti. Niye? Kellesi gitse dahi doğrudan şaşmadığı için. Niye? Bu milletin bu ümmetin hakkını hukukunu çiğnetmediği için. İşte başarının anahtarı bu. Bugün soruyorlar Suriye’de ne işin var, soruyorlar Libya’da Doğu Akdeniz’de ne işin var, Kafkas’larda ne işin var, Balkanlarda ne işin var, bu ürkütüyor birilerini. Çünkü bunlar geçmişte çok ürkmüşler, bunlar bu milletin bin yıllık geçmişiyle bağ kurduğunu gördüler, bunlar milletin Osmanlı'yı, Selçuklu'yu yeniden hatırladığını, o güçten yeniden beslendiğini gördüler. Bunlar bu milletin inançlarıyla yeniden bağ kurduğunu gördüler. İşte tarihiyle barışan, inançlarıyla yeniden barışan, bağ kuran bir millet inandığı yolda 7. Kongremizi yapmaya devam ediyoruz."

"Türkiye, aynı zamanda tam bağımsızlık mücadelesi veriyor"

Pandeminin en az etkilediği 3'ncü ülkenin Türkiye olduğuna işaret eden Aydın, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Ve inşallah 3'ncü büyüme rakamları da açıklandığında herkesten daha büyük umut vererek daha büyük daha çarpıcı rakamlarla karşılaşırız. Bu pandemiye rağmen bir taraftan Sayın Cumhurbaşkanımız her gün toplu büyük açılışta video konferansta pandemi şartlarına uygun bir şekilde açılışlara devam ediyor. Hem pandemi süreci sağlık alt yapısı güçlü olduğundan iyi üretiyor, hem de yatırımlara devam ediyor. Ama öbür taraftan da şu anda Türkiye, aynı zamanda tam bağımsızlık mücadelesi veriyor. Başımızı iki elimizin arasına alalım, elimizi vicdanımıza koyalım, neydik, ne olduk? Bazen bize basit geliyor. Biz gerçekten anlatamıyoruz. AK parti yapılamaz denilenleri yaptı. Bu gün ülkemiz dünyanın süper güçlerine kafa tutuyorsa, Recep Tayyip Erdoğan'ın cesaretidir, kararlığıdır. Sadece Türkiye'nin değil, dünyanın gündemini belirliyor Recep Tayyip Erdoğan. Bu milletin hakkını hukukunu çiğnetmediği için bunu başarıyor. Bu gün dış güçler Recep Tayyip Erdoğan'dan rahatsız olduklarını, halkla problemleri olmadıklarını söylüyorlar. Niçin böyle diyorlar? Çünkü Recep Tayyip Erdoğan onlara yol vermiyor. Yunan gazetesinde ahlaksızca iftiralar, karalamalar yapıldı. Şiddetle kınıyoruz. Onlara şunu söylüyoruz. Komşuluğumuz, dostluğumuz iyidir ama düşmanlığımız korku salar. Akdeniz'in doğusunda, Ege'de verdiğimiz mücadele, Suriye'de, Irak'ta, Libya'da verdiğimiz mücadele Türkiye'nin tam bağımsızlık mücadelesidir. ya kendi hakkımızı gasp edecekler, sesimizi çıkarmayacağız, yada kendi hakkımızı kimseye yedirmeyeceğiz."

Konuşmalar sonrasında yapılan genel kurulda Mustafa Alkayış, yeniden başkanlığa seçildi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :

Kaynak: pha