Koçali barajı, yüksek planlama kararı ile 2013 yatırım programına alındı

Bilindiği üzere Adıyaman ilimiz genelinde baraj, sulama ve pompaj yatırımları takiplerimiz ve yoğun uğraşlarımız neticesinde hızlı bir şekilde devam etmektedir. Yapımı ve projesi devam eden bu büyük bütçeli yatırımlar ilimiz su kaynaklarının etkin bir şekilde kullanılması ve hemşerilerimizin istifadesi için çok büyük önem arz etmektedir.
Bunlardan en önemlilerinden biri olan KOÇALİ BARAJI ve SULAMASI PROJESİ Adıyaman ilimizde 177.610 dekarlık zirai arazinini cazibe ile sulanmasını hedeflemekte, hemşerilerimizin dört gözle ve büyük umutlarla beklediği bir yatırım olarak hepimizi heyecanlandırmaktadır.
Daha önce açıkladığımız üzere, KOÇALİ BARAJI ve SULAMASI PROJESİ Haziran 2013 sonunda tamamlamış olup projenin ÇED Raporu hazırlanarak imzalanmış bulunmaktadır. Bugün itibariyle, KOÇALİ BARAJI ve SULAMASI projesinin Yüksek Planlama Kurulu kararı ile ödenek aktarımı 2013 yılı yatırım programına alınarak, Sayın Başbakanımız ve ilgili Bakanlar tarafından imza edilmiş bulunmaktadır.
Böylece, temelini attığımız Çetintepe Barajı’ndan sonra bir hayal daha gerçekleşiyor. Planlama ve projesi bitirilen ve Adıyaman’ın yarım asırlık hasreti olan KOÇALİ BARAJI’nın da somut olarak inşaatına yakında başlanacaktır.
Adıyamanlı hemşerilerime en güzel Bayram hediyelerinden biri olacak olan bu güzel gelişme için Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN başta olmak üzere, Hükümetimize, milletvekili arkadaşlarımıza, teşkilatımıza ve emeği geçen herkese en derin şükranlarımı sunarım.  
Adıyaman’ın sulama kaynaklarının en verimli şekilde kullanılması ve bu kaynakları sayesinde yapılacak olan faaliyetlerin vatandaşımıza geri dönüşünün en faydalı şekilde olması için çalışmalarımızın ciddi ve titiz bir şekilde devam edeceğini belirtir, tüm hemşerilerime selam ederim.
    Av.Ahmet AYDIN
 Adıyaman Milletvekili
    AK PARTİ Grup Başkanvekili
Editör: Adıyaman Haber